IZVORNA PORUKA: boba 11
Mene zanimaju metode trajne kontracepcije.Da li neko ima iskustvo sa tim i koje se sve metode koriste osim podvezivanja.Naime na pilule ne mogu da se odlucim mada nije iskljuceno,kondomi mi ne odgovaraju jer sam uska i boli me i bez ,a lubrikant jos da kupujem
,a inace retko vodim ljubav,nesto sam postala frustrirana pa mi se zato ni ne primenjuju ove tehnike.Spiralu ne mogu da stavim jer mi se nakon porodjaja grlic jako skupio i dr mi je rekla da nema sanse i dala pilule.Razmisljam o sterilizaciji al,koji sam baksuz,garant bi mi se regenerisali ovi ludi produktivni jajovodi.Meca mi je redovna svaki mesec i traje dugo-7-8 dana a decu sam dobila iz prvog pokusaja pa mi nije za zezanje jer ne planiram vise beba
I procitala sam na prvim stranama o tom implantu pa ako neko zna nesto jel se radi kod nas ,sta gde,...?????????
Jedna moja drugarica je stavila implant u ruku. Precnik 5 mm duzine 2 cm. Oseca se kad pipnes joj ruku ako znas gde da pipas. Radi tri godine, konstantno ispusta neki nivo hormona.
klikni Imas i na jutjubu
klikni Side Effects
Positive
It does not interrupt heat of the moment sex
Women have fewer, lighter periods
30% Women have no more bleeding periods (sign of total efficacity)
Lasts for up to 3 years (less if overwieght)
Can be used while breastfeeding
May lessen typical PMS symptoms
Negative
For many women, these are not a problem. It is always possible to remove the implant and switch to another form of birth control if the side effects become a problem.
Irregular bleeding for the first 6–12 months
Less common: change in appetite, depression, headache, nausea, nervousness, sore breasts
Weight gain, dizziness, pregnancy symptoms, hair loss, facial hair gain, lethargic feeling