writing-img

RE: Mastitis

clock-img

02.11.2015, 19:35

clock-img

wivern

pencil-img

8800

Ne znam, ja sam uvek imala cvoric kad me je bolelo. Valjda ce da se javi NM ili joj posalji poruku na FB. Zena je kraljica sve probleme resava.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

clock-img

02.11.2015, 20:41

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Uhhh izgleda da cu morati da joj pustim poruku...bas me ovo opterecuje...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

02.11.2015, 20:46

clock-img

Valerie

pencil-img

1410

ada, mozda si samo pritisla tokom spavanja, pa ti brzo prodje, a potrefilo ti se sa temperaturom zbog drugog razloga... javljaj kako si user posted image

clock-img

02.11.2015, 21:36

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Adulence.stavljaj kupus!

clock-img

22.11.2015, 12:04

clock-img

jess021

pencil-img

13392

Desna dojka mi je crvena sa unutrasnje strane i boli na dodir, onako bas boli. Nije tvrda i nema cvorica, a i L je sikila iz nje najnormalnije.
Jel to mastitis ili...?!

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

22.11.2015, 13:21

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Mastitis zvanicno je kad pored tih simptoma imas temperaturu koja ne prolazi duze od 48 sati.
Neki zastoj mleka je u pitanju.
Beba sto cesce da sisa, ona ti je saveznik najveci.
Na bolno mesto stavljas tople obloge ili potopis dojku u vrlo toplu vodu, pa odmah podoj.
Izmedju podoja, stavljas tu hladne obloge.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

22.11.2015, 17:58

clock-img

jess021

pencil-img

13392

Hvalauser posted image

clock-img

02.01.2016, 00:12

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Adulence, mozes li da napises sta je na kraju bilo? Isti problem imam. Boli me desna dojka sa spoljne strane blizu korena dojke. Juce sam imala 37.5 , boleli su me misici i kosti, glava. Beba lepo iz nje siki, skroz je meka, nema grudvica, ali je taj deo crven.

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

clock-img

02.01.2016, 00:22

clock-img

Bibilib

pencil-img

3029

Sanjaliceee jesi li probala sa hladnim oblogama...

***Deca su najvece blago !!! ***

clock-img

02.01.2016, 00:24

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Bibilib, jesam. Pre podoja stavljam tople obloge. Posle podoja stavljam hladne.

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

clock-img

02.01.2016, 00:36

clock-img

Bibilib

pencil-img

3029

Pa ako ti ni to ne pomaze probaj da se sto bi stari rekli izmuzes malo...

***Deca su najvece blago !!! ***

clock-img

02.01.2016, 00:43

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

I to radim. Iako bebac dosta posisa, ja izbacim jos malo. Budu meke i prazne. Ne deluje mi kao mastitis. Ali boli i crveni se.

clock-img

02.01.2016, 09:25

clock-img

wivern

pencil-img

8800

Ja sam pre dva dana, 14 meseci kako dojim opet imala temperaturu i zastoj mleka. I naravno grudvu koja boli onoliko. Ali sredih, danas kao nova. Nadam se da cemo uskoro prekidati dojenje, samo da malisa pocne da ostaje puno vreme u jaslama.
Sanjalice mozda izmazanjem navlacis dosta mleka, pokusaj sa oblogama ili bez izmazanja samo da beba siki.
Ima na nekoj od prethodnih strana NM je sve objasnila lepo, mislim bas meni user posted image

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

clock-img

02.01.2016, 10:56

clock-img

jess021

pencil-img

13392

Sanjalice, i ja sam imala to crvenilo, a dojka uopste nije bila tvrda. Tusirala sam ih vrelom vodom nekoliko puta i masirala i proslo je.

clock-img

02.01.2016, 11:12

clock-img

dunja RR

pencil-img

30484

Ja se noćas probudih sa užasnim bolom u desnoj siki, da li sam mu juče davala samo iz leve da siki, ne sećam se možda je to. Malo izmasirah i noćas sam mu dala desnu, čini mi se da je jutros bolje.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

02.01.2016, 13:18

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Danas mi je 4. dan i konacno manje boli i crvenilo se povlaci. Ili je bio samo zapusen kanal ili pocetak mastitisa. Na toj doci sam sa prvim detetom dva puta imala mastitis.

Inace ja nisam stavljala kupus jer mi sa prvim nije pomogao, sad sam stavljala krompir. I super je. Bar meni.

Dunja, forsiraj danas malo vise tu siku.

clock-img

02.01.2016, 16:01

clock-img

Lisa Simpson

pencil-img

792

Pojma nisam imala da je dojenje ovako zeznuto.

A različite babice u školici pričaju različit priče, jedna kaže JEDAN PODOJ JEDNA DOJKA, SLEDEĆI OBROK DRUGA DOJKA, a druga kaže JEDAN PODOJ 15MIN JEDNA 15 MIN DRUGA DOJKA, pa ti sad budi pametan. i lepo doj i imaj zdrave grudiuser posted image user posted image user posted image

clock-img

13.02.2016, 20:38

clock-img

Valerie

pencil-img

1410

jel vam se desilo da se bolan cvoric napravi u pazuhu? verujem da je pocetak mlecnog kanala koji se nije dovoljno praznio jer uvek imam viska mleka, a nisam praznila jer mi do sada nije pravilo problem i da se ne bi pravilo jos vise mleka.
dosta me boli a subota vece user posted image

clock-img

13.02.2016, 22:51

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Valerie istusiraj toplom vodom tu dojku i daj bebi da sisa

clock-img

13.02.2016, 23:24

clock-img

superm

pencil-img

3244

Valerie, stavi list kupusa pa preko providnu foliju. Bradavica mora da bude otkrivena, da ' diše'. Do ujutru će biti bolje. Obavezno hladne obloge posle podoja, tople pre.

3 je moj srećan broj!!!

clock-img

14.02.2016, 07:31

clock-img

wivern

pencil-img

8800

IZVORNA PORUKA: Valerie

jel vam se desilo da se bolan cvoric napravi u pazuhu?

Kako mislis u pazuhu? Tu moze da se napravi cvoric od zlezde, bas u pazuhu, i to boli kao djavo. Nadam se da nije zlezda.
Pokusaj sa kupusom, ovako kao sto kaze superm samo ohladi kupus.

Honey, I'm Home

clock-img

14.02.2016, 10:29

clock-img

Valerie

pencil-img

1410

ma da, bas u pazuhu, boli bas jako. a sta ako jeste zlezda, sta se radi?
dojka je skroz ok. masirala sam to mesto, pa na dole, stavljala toplu pre sisanja i pumpanja, a hladnu oblogu posle. bas sam se smorila. sad mi mm doneo kupus pa sam stavila. citala sam da od pazuha i krecu mlecne zlezde. mora da sam bila u losem polozaju, mozda zacepila dok sam joj drzala dok sisa, to je bas u toj liniji gde pridrzavam. nadam se da necu morati nesto ozbiljnije da preduzimam.
a od polovine trudnoce mi se u drugom pazuhu pojavila oteklina, vece od cvorica, ali nije bolelo. radila uz, nije nista opasno, sad joj varira velicina od trenutne kolicine mleka. nekad jedva napipam, a posle porodjaja je bila kao maslina mozda. ali ne boli, ne crveni se.
user posted image

clock-img

14.02.2016, 12:42

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Uh,valeriuser posted image ja nemam pametan savet,sem sto su vec rekle zenice,sto toplija voda i da beba cesce sisa i kupus,meni se nije desilo u paxuhu.a,da odes do dr da vidi ako se nastavi bol?

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

14.02.2016, 13:49

clock-img

wivern

pencil-img

8800

Ne, ja sam mislila na znojnu zlezdu. Pa mogu da se zacepe kanali pa da krene da gnoji i otice, a to boli nenormalno.
Ali posto si vec imala problem i kod drugog pazuha onda je verovatno ista stvar.
Stavljaj obloge i sto cesce beba da siki. I ako bas imas bolove i temperaturu mozes popiti brufen, to smes dok dojis.

Honey, I'm Home

clock-img

14.02.2016, 18:33

clock-img

Valerie

pencil-img

1410

hvala vam drage. radim sve po rasporedu pa cemo videti. nije mi toliko zbog bola, sve se izdrzi, samo da ne bude gore. ako bude, pravac dr...