zaradih i ja mastitis, posle 3 i po meseca dojenja.
imala sam crvene i upaljene dojke jos kada sam izlazila iz porodilista. pomogao mi je puno kupus, masiranje i izmlazanje.
preksinoc sam napravila glupost sto sam stavila pirinac u carapu pa u mikrotalasnu, pa u brushallter, ne bi li povecala kolicinu mleka. ujutru je vec pocela dojka da me boli. ispod bradavice, sa spoljasnje strane, bas gde ide glavni mlecni kanal. juce sam citav dan masirala, izmlazala, stavljala kupus, terala bebu da sisa... jutros sam dobila T. ali nisam sigurna da li je od dojke, jer me je u isto rveme strefio i neki virus (grlo upaljeno, groznica).
uglavnom, isla sam dana kod dr i dobila 2 kutije palitrexa, na 6 sati. poslepodne mi je T isla do 38.4.. mada se osecam kao da imam i vise, ovo je mereno digitalnim toplomerom.
e sad, tu postoji jedna grudva, ali je nekako skroz duboko, unutra. inace su mi dojke skroz mlitave, pa mi je onda i tesko da ih masiram. kupus drzim non stop, smanjio je crvenilo, sada je samo trag na tom mestu, ali grudva je i dalje tu.
ne znam kako da razbijem grudvu?
teram bebu da sisa i istovremeno masiram to mesto, ali grudva je i dalje tu. tesko mi je da je dohvatim jer je toliko duboko..
da stvar bude jos gora, beba mi nesto slabo sisa danas. malo sisa, pa okrece glavu, buni se. mozda zato sto sam danas dobila prvu menstruaciju posle porodjaja, mada moja dr kaze da to nema nikakve veze...
< Poruku je uredio Macaki -- 25.11.2011 17:27:26 >