IZVORNA PORUKA: viktori
Neki moj miks sam dobila i za sada je sve bilo ok. Npr provalila sma da mu je (kao i meni) jako vazno da bude 100% siguran u narednu aktivnost, da bude puno mazen kad mu nije dobro (cim zivne ne ferma me)...Non stop mu pricam objasnjavam, onda mu se i prilagodjavam u zavisnosti dal mu je sve ok zubici, temperature...
A od skoro je poceo jos vise da pokazuje svoju izgleda narav (tata mu je takav kao i malena sestra od tetke) a to je da naizgled ignorise. Ja msilim da oni ne mogu vise stvari da rade u isto vreme pa se tako samo fokusiraju na nesto. Sad je seka veca, mm je odrastao pa se daju dozvati, ali N kad se zagleda u crtac ili ga neko nosi, nesto radi...dozvati ga ne mogu. Uopste me ne slusa. Kako se sire interesovanja tako mi je dete gluvo za mamu. nema tu interakcije. Dal ja mogu nekako da mu pomognem? Sta mislite? kako da ga "dozovem".
Ovakva je i moja kćerka.Čak sam nedavno tražila od pedijatrice uputnicu za ORL da joj ispitam sluh
Počelo me već brinuti,kad se udubi u nešto možeš je zvati i zavati-ona ništa.Apsolutno ne reaguje.
Doktorica mi je rekla da joj priđem iza leđa , da je normalnim malo nižim tonom zovnem imenom i kaže evo ti omiljena igračka.I ako se odazove da ima dobar sluh ali ne reaguje na njoj nebitne stvari.
Isprobala sam i bila je u pravu.Savršeno dobro čuje
Znači da se ne brinem imaće dobar fokus na učenje,paziće na času.I ovo zaista djeluje.Jedino kad je uzmem za ruku i kažem joj -pogledaj me u oči da ti nešto kažem.gleda me direkt u oči i sluša.
U suprotnom uopšte ne reaguje,niti joj šta možeš reci-jednostavno me NE ČUJE.