IZVORNA PORUKA: Snekile7
Nije mi jasno i to u vezi HSG, kada se radi, neki kazu boli, neki ne, koliko traje, jel oni samo vide putem HSG, da li je prohodno, pa ako nije onda se radi neka druga metoda, laparoskopija ili sta vec da se to produva? Definitivno taj hsg mi nije najjasniji. U visegradskoj rade bez anestezije, a valjda u Frontu sa, kako to?
E sad polako ,pisale smo mnogo puta na ovoj temi .
Nekog boli ,nekog ne ,neko radi u anesteziji dok druge ne.
Ja sam radila bez anestezije jer u Kg-u druge opcije nije ni bilo.Iskreno bolelo je kao sam djavo (a imam visok prag bola) ,jer su oba bila zapusena.Taj bol je ustvari bio to "produvavanje".Meni su uspeli da prociste oba jajovoda pa nije bilo potrebe za laparaskopijom ,ali to zavisi od rezultata i to ce ti dr. reci posle Hsg-a.
Bol kao bol traje veoma kratko i slican je jakom bolu pri menstruaciji.Devojke koje imaju bolne mens. kao sto sam ih imala ja dobro znaju.Nije to nista strasno jer traje kratko.
Razlika je sto kad radis bez anesteziji ti trebaju svi brisevi ,krvna slika i sedimentacija i odmah posle intervencije ides kuci.
Kad se radi sa anestezijom lista rezultata je malo veca (objasnice ti devojke koje su to radile) i ostaje se 3 dana u bolnici.