writing-img

RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ]

clock-img

31.03.2014, 11:20

clock-img

daca77

pencil-img

8079

Ok, Ana user posted image
Moja sestra je imala 2 trudnoce i ona ne zna sta znaci mucnina i povracanje. Nadam se da ce genetika odraditi svoje.

< Poruku je uredio daca77 -- 31.3.2014 11:21:35 >

clock-img

31.03.2014, 11:33

clock-img

Meisje

pencil-img

4182

user posted image mnogo je lepo videti te ovde!
Tiker,tikeruser posted image

clock-img

31.03.2014, 12:16

clock-img

Ana13

pencil-img

972

Rano sam se obradovala. Opet povracah user posted image

clock-img

31.03.2014, 12:21

clock-img

daca77

pencil-img

8079

Mei, polako...bice, samo da prodje jos koji danuser posted image
Ana, a ja bas ne volim povracanjeuser posted image

clock-img

31.03.2014, 12:23

clock-img

Ushtipak

pencil-img

117

Daco, pa rano je za mucnine, a mozda ih i ne bude. Ja sa oba deteta samo jednom ukupno povracala i to kad sam uzela trudnicki vitamin ujutru na prazan stomak.
Cecana, sta je to sto imas, izvini trazila sam skracenicu na netu, ali nisam nasla? Nemoj da brines, i ja imam 38 godina, pa nista, Jedino sto sam primetila kao razliku izmedju mene i mladih trudnica je sto se moja koza ne oporavlja tako lepo posle porodjaja, nisam tako elasticna, ni misici mi nisu u tako lepom tonusu, ali to je tako, tu nema pomoci. A sto se samo treudnoce tice, nije nista drugacija od tudjih iskustava.

clock-img

31.03.2014, 12:28

clock-img

Lepterija

pencil-img

445

Daca kuka kad joj je muka, Daca kuka kad joj nije muka user posted image
Eto,user posted image za mene, smislila sam pesmicu user posted image

clock-img

31.03.2014, 12:29

clock-img

Ushtipak

pencil-img

117

IZVORNA PORUKA: Ushtipak

Cecana, sta je to sto imas, izvini trazila sam skracenicu na netu, ali nisam nasla? Nemoj da brines, i ja imam 38 godina, pa nista,

Izvinjavam se, htedoh da pitam Andjelu zasto je brine trombofilija, a Cecani da kazem da su vrtoglavice najcesce zbog niskog pritiska u trudnoci. Trebalo bi, bas zbog pritiska, redovno piti vodu i drugu tecnost, malo-malo, pa vodica!
Odoh na CTG da vidim kako mi ide user posted image

clock-img

31.03.2014, 12:35

clock-img

daca77

pencil-img

8079

user posted image

clock-img

31.03.2014, 12:41

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Meni su mučnine počele u 7. nedelji oba puta, u prvoj trudnoći nisam povraćala a mučnine su prestale odjednom, ulaskom u 12.tu nedelju. Sad, sa drugom trudnoćom sam povraćala ujutro do 11.te nedelje, ostale su mi mučnine uveče, nadam se da će uskoro proći, jer sam već 14.nedelja a one su i dalje tuuser posted image .
Cecana, ja sam imala vrtoglavice sve do nedavno. Niyak mi je pritisak, a mislim da je to u trudnoći i normalno, mislim na vrtoglavice.

clock-img

31.03.2014, 12:46

clock-img

Lepterija

pencil-img

445

Dacika, nemoj da mi se ljutis, ja te malo zezam. Prepoznala sam tvoju mucninu od pre neki dan. Isto je i meni bilo i vise je nisam ni imala, niti sam povracala u trudnoci. Imala sam i ja ponekad vrtoglavicu i secam se u pocetku da mi se spavalo jedan period. do podne nisam mogla ustati. Sreca pa nemam posao, ne bih ni mogla ici na njega user posted image

IZVORNA PORUKA: daca77

user posted image

clock-img

31.03.2014, 13:26

clock-img

ANDJEELA

pencil-img

312

Ushtipak to je neka heterozigotna mutacija,radila sam analizu pre trudnoce,dr hematolog rekao da nema veze sa zatrudnjivanjem,ali da se javim kada ostvarim trudnocu i prati mi krvnu sliku i jos neke parametre. Nasa draga maslacak mi rece ranije da nebrinem,a i sam dr rekao da to ima 45% ljudi na svetu,mnogi i neznaju da imaju,valjda ce dobro biti. Kamo srece ushtipak da nisam procitala sve o tome,ima raznih iskustava,a ja sam panicar,uzas. Inace je dr hematolog preskup,privatno-drzavno nema sanse da se zakaze,pa nisam ni odlazila na kontrole dugo.Sutra javljam rezultate.
Cecana ja sam isto kao i New Mom bila na expertnom ultrazvuku kod dr Novakovke u NS(i nasa trudnica degu isto bila) sve preporuke,mnogo je hvale-odlican strucnjak.

clock-img

31.03.2014, 13:38

clock-img

Milica82

pencil-img

112

Ana ja imam mucnine od kako se probudim ujutru. Povracam na sve zivo sto stavim u usta pa i vodu. Tako sam i u prvoj trudnoci samo ono sto mi je pomagalo tada sada ne pomaze. Sta cu takva mi sudbina user posted image .
Ja sam apsolutna ljubomorna na trudnice koje ne znaju sta to znaci user posted image .

clock-img

31.03.2014, 13:51

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Dacika,Anči ni ja nisam imala nešto posebno mučnine,povraćala par puta valjda mi hrana nije prijala,a gorušica se pojavila tek sad pred kraj. Sve je to individualno i naravno da je sve u redu user posted image
Anđela baš te nije bilo user posted image
Uštipak javni se posle ctg user posted image Nema nam je LO a bogami ni Klarita user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

31.03.2014, 13:56

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

jel moguce da osecam leptiriceuser posted image bebicu!user posted image
po uz idem 4-5 dana unapred!

< Poruku je uredio vonavoj -- 31.3.2014 13:57:22 >

clock-img

31.03.2014, 13:58

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: vonavoj

jel moguce da osecam leptiriceuser posted image bebicu!user posted image
po uz idem 4-5 dana unapred!

Vonuser posted image , a da nije rano?user posted image

clock-img

31.03.2014, 14:11

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

zato se i smejemuser posted image

clock-img

31.03.2014, 14:19

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Von...meni je trudnoća sa T bila prva trudnoća i u 14 nedelji sam bila gotovo sigurna da je to beba...dr rekla nemoguće tako rano, posebno što je prva beba..Medjutim da krene da mi radi uz...mene T "ritne" i ja pokažem evo ovde skorz levo sam sad osetila ...tačno joj prstom pokažem...stavila žena sondu...i kaže neverovatno stvarno...jeste tu su joj nogice levo, leži popreko user posted image
Tako da nije isključeno da je user posted image

Enyoj the silence!

clock-img

31.03.2014, 14:23

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

eto vidis! nisu udarci,normalno,beba je mala,ali posto sedim i gnjecim jeuser posted image ,osetim leptiriceuser posted image
videcemo! nije iskljuceno,kad si u prvoj tako rano osetila,onda za drugu i nije cudo, s tim da mi je prvi uz pokazao unapreduser posted image

clock-img

31.03.2014, 14:34

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Upadam kao s' neba, ali moram da vi rečem.

Shvatite da je svaka žena za sebe, pa i svaka trudnoća priča za sebe. Ja em nisam znala šta je mučnina, em nisam znala ni šta je gorušica. A tek priče 'ustajem 6x noću da piškim' mi je špansko selo. Mene bre ništa noću ne budi (osim Ane user posted image ) fiziološke potrebe me nisu budile nikad - ni kad sam imala ešerihiju (tad sam se sa 20 god upiškila u krevet), ni u normalnom stanju, a ni u 8-9 mesecu trudnoće.

Tako da, žene opustite se i uživajte

I flunked anger management! }:->

clock-img

31.03.2014, 14:39

clock-img

wivern

pencil-img

8800

Evo ja to npr savrseno shvatam, ali se ipak uporedjujem sa drugima pa krenem da paranoisem user posted image . Ali me brzo prodje ako je za utehu.
A zbog tog paranoisanja i izbegavam ovu temu user posted image , ali zato imam licnog terapeuta preko skype-a :))))))

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

clock-img

31.03.2014, 14:43

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

ma kakva paranoja,sto bi! svaka zena je prica za sebe..nesto mozemo i nauciti na forumu!

clock-img

31.03.2014, 15:23

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Ljubim vas sve i pozdravljamuser posted image Usla sam na kratko samo da dzvirnem na temu dusek za krevetac, jer zamislite, to sam izgubila iz vida da nam treba user posted image

clock-img

31.03.2014, 16:50

clock-img

cockic

pencil-img

4591

von mislim da nije rano,u drugoj trudnoci se ranije oseti user posted image .sad ne znam tacno kad sam sa lenom.mozda sam ne gde na temi pisala.ali znam da se osete dosta ranije nego u prvoj.i da svaka user posted image je drugacija.meni su bile razlicite po svemu.samo po mucnini ne user posted image oba puta puta i povr.i muka.sa petrom mi je bilo bukvalno do porodjaja.sa lenom do 5tog.meni je i pored mucnina bilo super u trudnocama user posted image

clock-img

31.03.2014, 16:51

clock-img

Cecana

pencil-img

376

Devojke hvala na odgovoru.Jeste mi nizak pritisak i ne pijem bas dovoljno vode- to menjam ovog casa.
Sto se ekpertnog u.z tice muz me odgovorio od odlazaka kod vise dr.kao kad sam vec zakazala kod moje dr.Kozarov i kad planiram da radim analizu iz krvi umesto amnio,da ne moram da idem i kod dr.Novakov.Videcu jos sutra,mozda zakazem i kod nje ona mi je nekako veci strucnjak.

clock-img

31.03.2014, 17:00

clock-img

cockic

pencil-img

4591

sta bi bez RR,ovde sve ostane zabelezno u slucaju da zaboravim.a ja naravno zaboravila.lenu sam osetila u 15 nedelji.tako sam napisala na temi.e sad da li je bilo tacno 15n ili 14n i par dana.nemam pojma.barem odokativno znam kad sam je osetila.za petra sam zaboravila.mada mislim da je bilo kasnije.