Tahini, meni to deluje kao dobar znak.Samo se primiri i opusti. Ako krvaruckanje jeste povezano sa implantacijom ja potpisujem da bi u roku od 48 h trebala da imas pozitivan test. Samo da ne bude previse razredjen urin. Ne mora ni prvi jutarnji.Samo se na par sati uzdrzis od unosa tecnosti, tako da ne piskis jedno 4h i to bi trebalo da bude dovoljno.Meni je baby rapid (kartica) koja je osteljivosti 25 jedinica, u ovoj trudnoci 48h nakon krvarenja, u vecernjim satima pokazao drugu bledu, bledu crtu.
Samo utrogestan, bar moje iskustvo kaze, da ako nema trudnoce ne odlaze ciklus. I sa time smo probali uz tempirane odnose i nije dalo rezultata - dobila bih kao i da nisam uzimala utrogestan. Eventualno dan kasnije nego sto sam ocekivala.
IZVORNA PORUKA: Nora332
A da, moje licno misljenje je da nemas problem sa jajovodima, citala sam bas dosta o tome jer i mene to kopka isto, medjutim ostajala si trudna - ovako ili onako. Da imas probleme sa jajovodima to bi bilo nemoguce, jos manje bi bila trudna ovog momenta. To je moje misljenje
Nora, meni je samo prva od 3 trudnoce bila prirodna. Sada je ponovo radjena VTO tj. transfer zamrznutih embriona iz prvog postupka. Za VTO nisu prepreka neprohodni jajovodi ili njihovo nepostojanje. Stavise, zene koje imaju problema sa jajovodima se i lece jedino uz pomoc VTO, koliko ja znam.
Pokusavali smo mi i nekih 8-9 meseci posle porodjaja. Nadala sam se da se mozda sve samo dovelo u red nakon trudnoce. Ima ovde zena (sigurno 3-4 mogu odmah da se set_im) koje nikada nisu zatrudnele do VTO, pa prirodnim putem posle porodjaja dobile jos dece.
Ono sto jeste cinjenica je da su mi ovaj poslednji transfer radili sa indukcijom ovulacije (prethodna 2 sa supresijom) pa se ne zna sta je tacno dovelo do sadasnje trudnoce. Tako da bez uradjenog hsg-a niko ne moze sa 100% sigurnosti da tvrdi da su prohodni ili ne. Bar ne, dok ne zatrudnim recimo samo uz pomoc indukcije ovulacije i tempiranih odnosa.
Inace imas negde temu o IR. Mislim da ima i tema o analizama za ispitivanje steriliteta. Svakako, za pocetak treba iskljuciti muski faktor. Nakon toga ti treba dobar endokrinolog koji se bavi reproduktivom, a onda i ginekolog koji se bas bavi sterilitetom.