cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci

  
clock-img

22.02.2011, 10:35

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429



I mi krkamo Bundevu  pecenu jos od 6 mes...to je obavezno na meniju!!

Jel smem da dam sokic od ananasa??

I dobili smo Medolino...razmisljam smem  li da joj dam..ipak ne verujem da tu ima bas nesto Meda user posted image

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 22.2.2011 10:41:18 >

clock-img

22.02.2011, 10:48

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

IZVORNA PORUKA: dijana1

NM u 6 h podoj, verovatno si umorna i neispavana 
Vuk pije mleko ujutro oko 9 i uvece oko 21-21:30 h, jel veliki razmak izmedju obroka?



Imamo isti raspored, ne bih rekla da je veliki, jer jedu na 3 sata...ja sam htela da pomerim i na 4, pa polako kombinujem da suzbijem posle mleka a rasirim posle mesa jer je sitija.

clock-img

22.02.2011, 13:05

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

IZVORNA PORUKA: aster

IZVORNA PORUKA: New Mom

Kako da krenem sa drugom vrstom obrade namirnica, sem kuvanja? Još ništa nismo probali, a vidim da treba u ovom periodu.



Mi smo još davnih dana uveli u ishranu pečenu bundevu. Skoro smo uveli i pečeno meso i povrće. Ja stavim pileći batak u vatrostalnu posudu, ubacim povrće, sipam malo vode i tako pečem. Ulje ne dodajem, jer ne skinem odmah kožicu sa mesa i to bude sasvim dovoljno masnoće.  Na kraju sve izmiksam u blenderu.


Mislila sam na meso, nisam bila precizna. Voće sam joj pekla (bundevu, jabuku, višnje), i šampinjone od povrća (dinstala ustvari).

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

22.02.2011, 13:16

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

IZVORNA PORUKA: New Mom

Mislila sam na meso, nisam bila precizna. Voće sam joj pekla (bundevu, jabuku, višnje), i šampinjone od povrća (dinstala ustvari).



Šampinjoni smeju da se daju?


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

22.02.2011, 13:19

clock-img

lesica

pencil-img

12022

U sustini smeju ali lekari nisu za to bas nesto specijalno,jer sampinjoni sadrze dosta bakra u sebi a to je opterecenje za malene organizme. Mada,s vremena na vreme u nekoj corbici sa povrcem nece im nista biti.

clock-img

22.02.2011, 13:28

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Pa ja mislim da moze  da bude peceno meso na nekom maslacu  mozda.

clock-img

22.02.2011, 13:33

clock-img

lesica

pencil-img

12022

Ma moze pecena klopa,sa malo maslaca ili maslinovog ulja ili bez masnoce uopste,zavisi sta se sprema.

clock-img

22.02.2011, 13:33

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Onda ću ja još malko da sačekam sa šampinjonima.
Šta ste uvodile od hrane u skorije vreme?

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

22.02.2011, 13:38

clock-img

lesica

pencil-img

12022

Ja sam Lenki uvela skoro sve sem belanceta,s tim da baaas ne voli zumance sa povrcem i ne voli ribu,pa sam odustala od forsiranja ribe a zumance jede za dorucak sa mlekom i plazmom i to joj je jedini sladak dorucak. A pecurke je probala jednom-dvaput ali i njih necu bas cesto da dajem.

clock-img

22.02.2011, 13:52

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Ja Lani nisam još uvek dala kelj, kelerabu, prokelj, boraniju, grašak, cveklu, pasulj, kupus...Ja sve to jako polako uvodim i još uvek nismo celo žumance probali. Danas ide polovina, pa od sledeće nedelje celo.


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

22.02.2011, 14:11

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

A od kad se daje kuvani pradajz? Pošto znam da sveži sme tek kasnije.

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

22.02.2011, 14:14

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Mislim da to vec sme sad.... 
snellle sta sve nabroja ja pola od toga u zivotu probala nisam  user posted image   jedino za pasulj i kupus sam rekla bar jos nekih mesec  dva  dana cu da cekam a posle SVE!


A sveze povrce i voce?? Npr. rendane jabuke , kruske, ma sve sto ima i postoji?

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 22.2.2011 14:15:43 >

clock-img

22.02.2011, 14:21

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Anck, ja nikad nisam jela kelj, prokelj, kelerabu i iskreno ni ne znam kako se to sprema user posted image
Kupus i pasulj neću joj sigurno dati pre 11 meseci, teški su.
Sveže voće dajem već neka dva meseca a sveže povrće nisam. Ne znam ni kako bih user posted image
Eventualno sveže rendana jabuka i šargarepa.


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

22.02.2011, 14:24

clock-img

zoća

pencil-img

1957

Snele negde oko 10 meseca sam uvela Mihajlu paradajz kuvani možda koji dan ranije

IZVORNA PORUKA: Snelle

A od kad se daje kuvani pradajz? Pošto znam da sveži sme tek kasnije.


clock-img

22.02.2011, 14:26

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Hvala zoćo user posted image
Ja sam mislila ovih dana da joj skuvam makarone (bez jaja) sa teletinom i sokom od paradajza, jer mi se čini kao da svaki dan jede jedno te isto user posted image Moram malko da joj proširim meni! Dajte ideje za klopu....

< Poruku je uredio Snelle -- 22.2.2011 14:27:22 >


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

22.02.2011, 14:35

clock-img

zoća

pencil-img

1957

možeš i paprikaš sa piletinom.Što se tiče zaprške ne stavljam je nego koristim upravo paradajz.Možeš i belu čorbu od karfiola sa žumancetom pošto ne koristite pavlaku ako se setim još nečega pišem

clock-img

22.02.2011, 14:38

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Zoćo, kako spremaš belu čorbu?

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

22.02.2011, 14:46

clock-img

zoća

pencil-img

1957

prvo obarim karfiol,tu prvu vodu malo posolim kada je na pola kuvan prospem vodu.Narendam šargarepu,celer,peršun šta imam od mesa izdinstam na maslinovom ulju dodam karfiol i vodu to se krčka,pred kraj umutimkašičicu brašna sa vodom kao zaprška sklonim sa ringle i dodam pavlaku a ti umesto brašna i pavlake možeš pred kraj da joj umutiš žumance

clock-img

22.02.2011, 15:02

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Zoćo, probaću user posted image
Ovako izgleda naš dan:
7h podoj
10 čokolino/grizolino/rižolino (sve sa vodom)
13h voće (banana, kruška, jabuka, kajsija, breskva, od pre neki dan i višnja u kupovnoj kašici)
16-17h meso sa povrćem ili žumancetom
19-20h ovaj obrok mi je najgori jer se sveo samo na Milupine 7-corn (veliki problem mi pravi to što ne smemo mlečne proizvode)
pred spavanje podoj

Mi u stvari imamo dva obroka sa žitaricama u toku dana, ali ja smatram da treba da jede na 3 sata, a pošto se rano budi onda i nemam neki bolji izbor user posted image Pretpostavljam da puno žitarica ne može da smeta?


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

22.02.2011, 15:04

clock-img

Iwana87

pencil-img

1180

stavljate magrarin,maslac ili puter-buter kako vec?To sve mislim da pitam i nikako jer nisam do sad stavljala nista od toga,a sad hocu.I jel konacno vreme da on zvace,mislim da se olenjio,ja sam kriva,u periodu oko 7 meseci hteo je samo da zvace,mene bilo strah da se ne davi komadicima i nastavila da pasiram.Griska keks,hleb,ali i dalje pasiram.Ima sad i zubice pa mislim da treba da se uciuser posted image

clock-img

22.02.2011, 15:08

clock-img

Iwana87

pencil-img

1180

Snelle,dajes paradajz,vidim sok,jel neki iz kasice,ili kupovni kako vec.Ja sam makarone davala(bez jaja)sa sirnim namazom ili kiselim mlekom,i jede,ali sve mislim kako bi bolje jeo sa paradajz sosom nekim.

clock-img

22.02.2011, 15:08

clock-img

lesica

pencil-img

12022

Ma nece smetati malenoj lepotici,i nadam se da ce ubrzo prevazici alergiju na mlecne proizvode pa da prosirite meni. Nego,cisto kao predlog-za dorucak ili veceru joj mozes dati i hleb sa pekmezom,ili napravis sama domacu pasteticu sa mesom i povrcem pa joj i to ponudis. A za rucak mozes vec da joj spremas klopicu tipa djuvec sa teletinom,pa pilav sa piletinom. 

clock-img

22.02.2011, 15:09

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Ivana, ni ja nisam stavljala puter do sada, a mislim da bih mogla da krenem. Lana jede još uvek skroz pasirano i mislim da ne treba time da se opeterećuješ. Kad bude pokazao želju da jede krupnije tad mu daj iako je ranije hteo pa sad više neće. Mišljenja sam da ne treba ništa da ih forisramo. Ja sam Lani pre par dana počela da dajem keks i ona baš voli, gricka polako i prilično oprezno, tako da mislim da nema bojazni da će se ugušiti, mada naravno da ne skidam pogled sa nje kada jede user posted image
Nisam još dala paradajz sok, planiram ovih dana. Nemam domaći, ali vidim da je Tomatino ili Tomatelo (sad ne mogu da se set___im koji je od ova dva u pitanju user posted image ) bez konzervansa i aditiva, pa sam mislila sa tim da spremam.
Lesice, svaki pekmez ima u sebi neki konzervans, kako da joj onda dajem?
Daj recept za spremanje paštete user posted image
A kad kažeš djuveč ili pilav, misliš da joj spremam kao za nas odrasle?

< Poruku je uredio Snelle -- 22.2.2011 15:14:13 >


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

22.02.2011, 15:29

clock-img

Iwana87

pencil-img

1180

za pastetu sam pitala majku,kako je ona spremala domacu,piletina,malo majoneza i malo senfa zavisno od kolicine,par kapi linunovog soka,i margarin,naravno zacini.E sad,posto od svega toga moze margarin ili puter ne znam kako bi to izgledalo.Planiram da probam pa da vidim.E i za senf,od cega se on pravi?Znam da ima secer u sebi ali nikad nisam razmisljala od cega se pravi?
Slazem se da ih ne traba forsirati ali ja sam kriva za neke stvari sad,kad je prihvatio pisak sa nekih 5 meseci ja ga nisam koristila,nego kao ajd' jos malo na flasicu jos je mali,sad nece pisak,moram polako da ga ucim.Hocu da ti kazem da sam trebala da ga pustim kad je sam hteo neke stvari.
Imam ja pekmez bez konzervansa,kuvalan sam jesenas,sa korom limuna,i super je ,ali meni je  to slatko za njega.E da imam i kasasti sok od breskve,domaci bez konzervansa,pravila sam za njega ali opet me je strah zbog secera.Razmisljam da li se previse plasim,pre dva dana je ustao uz sto i dohvatio kolac i strpao u usta.Liznuo je malo u glavnom,mislim kad bude poceo tako sam da uzima kako da mu otimam iz ustauser posted image

clock-img

22.02.2011, 15:33

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Dorucak: komad crnog hleba sa sirnim namazom, saka svezih borovnica i tanka kriska sitno seckane jako zrele dinje.

Americke palacinke sa svezom borovnicom.  Borovnica tokom pecenja bas jako omeksa, tako da se lepo raspada u ustima.

Rucak: Brokoli, sararepa i piletina (seckano ili blendano), i malo parmezan sira.

Vecera: 2 tanka parceta patlidzana pohovana sa zumancetom i malo brasna. Pre serviranje posuti malo parmezan sira.   Uz to sitno seckan (ili izblendiran) svez krastavac.


Borovnice jako voli, dajem joj sveze, mekane u komadima, odmah ih zgnjeci vilicom i prozvace, i naravno odmah se raspadnu.  Dinja treba biti jako zrela i bas sitno seckana=dovoljno sitno da i ako proguta bez zvakanje, lepo "ode" dole.  U pocetku sam gulila borovnice pa sam prestala=i ne smeta joj.

Davala sam joj grozdje nekoliko puta.  Jako voli, ali ga naravno, prstima ogulim i izgnjecim na nekoliko manjih, raspadnutih delova.

< Poruku je uredio Verus RR -- 22.2.2011 15:35:38 >