cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pitajte Pampers pedijatra

clock-img

11.07.2025, 01:09

clock-img

marketing RR

pencil-img

5181

Dete 2 i po godine, jede svu hranu, meso, corbe, voce, povrce, salate, mlecne proizvode, ima tvrdu stolicu. Jedno vreme se bojala da kaki, pretpostavljam zbog tvrdje stolice, ali smo strah prevazisli, svakog dana ide na nosu, medjutim problem se i dalje zadrzao. Bude nekada normalna, nekada i meksa, ali je uglavnom tvrda stolica koja nekad izgleda kao skup kamencica na gomili. Kako to da resim? Prvobitno sam htela preko ishrane, a nas pedijatar nam nije dao neki savet sem sirupa koji je laksativ, a znam da to nece resiti problem. Hrani se raznovrsno, ne znam sta izaziva da stolica bude tvrda. Razvila je neke alergije u medjuvremenu pa nam je alergolog rekao oprez sa bananama, krastavcem, maslinovim uljem i biberom. Da li alergija mozda ima uticaja? Unapred hvala.

clock-img

clock-img

marketing RR

pencil-img

5181

Sa 2,5 godine dijaknostikovana epilepsija-apsansi. Dete je već 3 godine na Eftilu i napada nema, Savski EEG je uredan. Pitanje je čisto informativno, koliko dugo će koristiti terapiju?
Hvala unapred!

clock-img

clock-img

marketing RR

pencil-img

5181

Dobar dan poštovana doktorice. Molim Vas recite mi sta Vi mislite o ABA terapiji? Dali zaista pomaže djeci iz Autističnog spektar? Hvala

clock-img

11.07.2025, 01:10

clock-img

marketing RR

pencil-img

5181

Alergije na PKM
Jede novalac Allernova AR (ima i refluks), kad biste preporučili uvođenje dohrane (i da li biste preporučili neke određene smjernice, knjigu ili slicno)? Hvala!

clock-img

clock-img

marketing RR

pencil-img

5181

Kada smem bebi da dajem plazmu i kravlje mleko(kupovno)inače beba je na dohrani i ima 8 meseci?Hvala unapred

clock-img

clock-img

marketing RR

pencil-img

5181

Добар дан, докторка. 🙂 Дечак има 3 године, до отприлике 2. године јео је разноврсну храну, сада само десетак намирница и не жели ништа друго осим тога.

clock-img

11.07.2025, 01:11

clock-img

marketing RR

pencil-img

5181

Preporuke za dobrog decijeg pulmologa na području Beograda? Hitno nam treba! Hvala! Ako se objavi puno hvala.

clock-img

clock-img

marketing RR

pencil-img

5181

Zanima me nešto više o dijagnozi Neutropenia kod djece, način liječenja,prehrane i sl

clock-img

clock-img

marketing RR

pencil-img

5181

Da li je kilaza od 11,2 kg za blizance ok za uzrast od 2 god?

clock-img

11.07.2025, 01:12

clock-img

marketing RR

pencil-img

5181

Postovana doktorice nadam se da ce te mi odgovoriti djevojcica rodjena sa 2.900 i izasla iz bolnice sa 2.700 pa sa 2 godine imala nepunih 10 kg a sad sa 4 ipo godine ima 20 kg da li je to dovoljna kilaza jer mi pedijatri stalno govore da ima malo kilograma

clock-img

11.07.2025, 08:44

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

1030

IZVORNA PORUKA: marketing RR

Da li je normalno da bebi ovih dana bude suva pelena 3 4 sata?

Normalno je ako je posle toga dobro mokra.

clock-img

11.07.2025, 08:46

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

1030

Pozdrav, da li je normalno da dete od 17 meseci popije 2l vode na dan, secer i mokraca uredni. Posle prestanka dojenja pocela je da pije samo vodu u velikim kolicinama, nece mleko. Nocu popije flasicu vode od oko 250ml. Dok je dojila, dojila sam je cesto, tj na zahtev a prestali sa 15mes, tj sama je odbila dojenje.

Bebama treba puno vode do 100 mil na kilogram telesne tezine za dan, procenite.

clock-img

11.07.2025, 08:47

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

1030

Zdravo dal je normalno da beba od mesec dana bljucka posle svakog dojenja ali iskljucivo je dojena samo,a nekad i povrati malo?

Normalno je.

clock-img

11.07.2025, 08:49

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

1030

Poštovanje doktorka. Moje pitanje je, da li je normalno da se dečak 6 godina ispod pazuha oseti na znoj? Kako je krenulo leto poceo je da se oseti, nije to nesto puno. Da li je rano za tako nešto? Hvala.

Nije nenormalno i rano, kako je kod vas roditelja. Vrucine su nenormalne , a dete se stalno krece.

clock-img

11.07.2025, 08:55

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

1030

Koliko je normalno da beba nema stolicu? U pitanju je od mesec ipo dana.

Ako je beba na prirodnoj ishrani tolerise se do 10 dana bez brige, a na vestackoj ishrani do 7 dana. Vazno je da beba napreduje i da se normalno ponasa.

clock-img

11.07.2025, 08:58

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

1030

Dobar dan doktorka zanima me dali bebe koje imaju atopican dermatitis dali je to celog zivota prisutno ili se nakon odredjenog vremena gubi.?

Atopija je sklonost ka alergiji, povremeno se smanjuje ,a povremeno se povecava. Uvek se pojavljuje i povecava u bolesti. Retko se izgubi potpuno samao moze oslabiti alergijska reakcija.

clock-img

11.07.2025, 09:00

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

1030

Pozdrav, imam bebu od 8 mjeseci koja ne prihvata najbolje kasice. Pokusavam uvoditi nove namirnice ali ona pojede maksimalno 5-6 kasika. Da li nesto postoji kako bismo bili uspješniji u tome ili jednostavno ce poceti jesti s vremenom? Beba je bila na majcinom mlijeku do 5 mj, onda smo presli na Hipp. Hvala

Naravno da ce poceti, samo polako i posolite malo te kasice.

clock-img

11.07.2025, 09:02

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

1030

Dobar dan doktorki zasto dete povraca neku hrana dali joj smeta ta hrana ili zeluxu ili ne svari lepo

Pa i vi ne volite da jedete sve. Nemojte joj davati tu hranu jedno vreme, posle nekog perioda date joj po malo u nekoj drugoj hrani.

clock-img

11.07.2025, 09:05

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

1030

Poštovanje.
Preporuka za dečijeg imunologa...

Ne znam nikoga, bio je dobar Prof Milicevic na Decijij Klinici, ne znam da li radi.

clock-img

11.07.2025, 09:06

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

1030

Pozdrav, kako postepeno sa dohrane precu na kravlje mleko iz tetrapaka?

Kravlje mleko tek posle druge godine i uvek da bude kuvano, mnogo sigurnije je kiselo mleko.

clock-img

11.07.2025, 09:10

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

1030

Postovanje,ako moze odgovor na pitanje da li se leci bakterija stafilokok u nosu kod deteta 8godina.Hvala bogu druge simptome sem povremenih slinica i zapusenog nosa nemamo(nalaz je veliki broj u cistoj kulturi)Koristili sno kapi ali vec par meseci nalaz uvek pozitivan.Moram da dodam da dete bas cesto cacka nos.Hvala Vam unapred

Bakteriju Stafilokok u nosu ne treba dirati jer ona tu normalno zivi, ako je ubijete lekovima nos postaje brisan prostor za patogene bakterije.

clock-img

11.07.2025, 09:12

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

1030

Dobar dan imam bliznakinje od 20meseci rano rodjene sa 560 i 530 grama u 6mesec mnogo slabo jedu i fontanela im jos nije zatvorena dali ima razloga Za brigu ili ne? Hvala unapred

U knjigama pise da se fontanela moze zatvoriti do tri godine. Sto se tice ishrane polako one su nezrele, treba puno truda i muke.

clock-img

11.07.2025, 09:15

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

1030

user posted image

Postovanje, da li postoji neka krema na biljnoj bazi koja pomaze u ublazavanju atopijskog dermatitisa? Do sada se cesao do krvi bukvalno i imao rane, ovako ima i na vratu i mnogo mu je suva koza na vratu a ima i iza kolena. Trenutno izgleda ovako.

Ja stvatno ne znam neku biljnu kremu sem Saljicevih kreme, a da su pouzdane.

clock-img

11.07.2025, 09:19

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

1030

Postovanje
Dete ima pojacanu zedj, gubi na kilazi povremeno, slabije jede slano. Kako koji period naidje jede dobro sad opet slabo. Samo mleko i plazmu ali bez laktoze jer je intolerantan. Treba u cetvrtak da idemo na kontroly. Sumnjam da je dijabetes. Plasim se

Ne verujem da je dijabetes na osnovu ovoga sto ste napisali, molim vas resite tu intoleranciju na laktozu, postujte savete gastroenterologa oko ishrane kod intolererancije.

clock-img

11.07.2025, 09:22

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

1030

Pozdrav, iskoristila bi priliku i pitala u vezi sina, rođen je u 34 tj. imao je respiratorni distres te je bilo sve u redu do nekih 2 mj starosti dok je dobio infekciju gornjih dišnih putova, i nakon toga nos stalno curi, a danas je star 4 i pol godine, sa tim curenje nosa dolazi i curenje iz uha isti sekret koji izlazi iz nosa ide i iz uha, nebrojeno puta smo bili na ORL i uho se ispralo borbom vodom i dobio bi terapiju antibiotik i kapi za uho uz toaletu nosa i tako se vrtimo u krug već toliko godina s time da mu u zadnjih godinu dana dosta često zna ići i krv iz nosa najčešće usred noći krene, a dijete ne hrče i nije mu problem disati kroz nos dok spava, bili smo naručeni na operaciju krajnika ali po dolasku u bolnicu smo odbijeni jer nos curi i da djete mora biti zdravo po tom pitanju, a isto tako to nikad nije više ne znam što mi je za činiti ?

Po pitanju vaseg problema posavetujte se sa Dr Subarevicem ili Dr Baljosevicem, oni ce resiti taj problem.