writing-img

RE: Pitajte Pampers pedijatra

clock-img

23.08.2025, 20:58

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

1037

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Hvala vam na odgovoru, dr Julka.

Njegova dr na IMD kod koje inače ide zbog dioptrije, je na odmoru a kod drugog doktora nisu hteli da nam zakažu. Rekli su nam da to može i doktor u domu zdravlja da reši, iako sam ja naglasila da smo već bili ali da mu se već treći put vraća. Tako da smo privatno obavili pregled, alergijski je, prepisane su mu veštačke suze i kapi Opatanol, već se vidi da je bolje.

Hvala vam sto ste mi odgovorili. Molim vas , obzirom da se problem ponavlja, da se posavetujete sa doktorkom kada dodje sa odmora.

clock-img

23.09.2025, 19:00

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

1037

IZVORNA PORUKA:

Dete 2 i po godine, jede svu hranu, meso, corbe, voce, povrce, salate, mlecne proizvode, ima tvrdu stolicu. Jedno vreme se bojala da kaki, pretpostavljam zbog tvrdje stolice, ali smo strah prevazisli, svakog dana ide na nosu, medjutim problem se i dalje zadrzao. Bude nekada normalna, nekada i meksa, ali je uglavnom tvrda stolica koja nekad izgleda kao skup kamencica na gomili. Kako to da resim? Prvobitno sam htela preko ishrane, a nas pedijatar nam nije dao neki savet sem sirupa koji je laksativ, a znam da to nece resiti problem. Hrani se raznovrsno, ne znam sta izaziva da stolica bude tvrda. Razvila je neke alergije u medjuvremenu pa nam je alergolog rekao oprez sa bananama, krastavcem, maslinovim uljem i biberom. Da li alergija mozda ima uticaja? Unapred hvala.

Alergija nema uticaja na tvrdu stolicu. Mozda neko od roditelja ima taj problem. Od roditelja sam dobila savet i imao je efekta kada detetu date da jedi krisku nastinu, probajte.

< Poruku je uredio marketing RR -- 26.9.2025 21:54:19 >

clock-img

23.09.2025, 19:03

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

1037

IZVORNA PORUKA:

Molim vas recite mi da li je moguće da grcevi budu bas jaki kod beba? Toliko da beba pola sata place jakim intenzitetom, da sebe rukicama grebe po licu, da bukvalno jauce.Dajem joj waya kapi i sab simplex pre svakog obroka.Beba je prevremeno rodjena,ima sad 2 meseca i 10 dana.Ima 3100 g. Hvala na odgovoru.

Mogu grčevi da budu jaki, i da traju do 4 meseca. Nastavite sa preparatima, držite je uspravno da podrigne, nosajte je i budite strpljivi, Dr Julka

< Poruku je uredio marketing RR -- 26.9.2025 21:54:26 >

clock-img

26.09.2025, 21:53

clock-img

marketing RR

pencil-img

5186

Poštovana, šta bi mogao da bude uzrok zbog čega dete od 4,5 godine sve slabije jede i sve je izbirljivije, kao beba je bukvalno svu hranu odlično jela, sve namirnice i začini su joj na vreme prema pravilima uvedeni i tada nije bilo problema baš nikakvih, a sada je sve gore i gore.

clock-img

26.09.2025, 21:53

clock-img

marketing RR

pencil-img

5186

Draga Dr Julka, da li je moguće da crp sa 110 padne na 6, posle samo 4 dana terapije Pancefom? Naša dr sumnja da su možda prvog dana pogrešili u labu, jer ni klinička slika nije davala utisak da je baš toliki crp. Hvala

clock-img

26.09.2025, 23:04

clock-img

marketing RR

pencil-img

5186

Dobro veče, u kom uzrastu deca počinju da stide npr kada da idu u toalet, kada se presvlače i slično?

clock-img

26.09.2025, 23:07

clock-img

marketing RR

pencil-img

5186

Poštovana doktorka,
Dete (2 god) jako hrče kada spava. Počelo je tokom prehlade, ali i nakon ozdravljenja i dalje hrče, šta može biti razlog.
Da li je odvesti kod pedijatra zbog toga?

clock-img

27.09.2025, 11:04

clock-img

marketing RR

pencil-img

5186

Dobar dan, sin uskoro puni 18 meseci, jos uvek nismo primili mmr vakcinu, jer je stalno bio bolestan u poslednje vreme. Naš pedijatar traži da što pre primimo, da li bi trebala nesto proveriti u laboratoriji pre nego dobije MMR? Hvala

clock-img

28.09.2025, 07:12

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

1037

IZVORNA PORUKA: marketing RR

Poštovana, šta bi mogao da bude uzrok zbog čega dete od 4,5 godine sve slabije jede i sve je izbirljivije, kao beba je bukvalno svu hranu odlično jela, sve namirnice i začini su joj na vreme prema pravilima uvedeni i tada nije bilo problema baš nikakvih, a sada je sve gore i gore.

Pa tako se to dogodi, pocinje sam da bira i dajite mu ono sto voli da jede. To nije neka patologija.

clock-img

28.09.2025, 07:14

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

1037

Draga Dr Julka, da li je moguće da crp sa 110 padne na 6, posle samo 4 dana terapije Pancefom? Naša dr sumnja da su možda prvog dana pogrešili u labu, jer ni klinička slika nije davala utisak da je baš toliki crp. Hvala

Pa ja bih pre poverovala u gresku i slozila se sa doktorkom jer ne znam za tako brz pad Crpa.

clock-img

28.09.2025, 07:16

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

1037

Dobro veče, u kom uzrastu deca počinju da stide npr kada da idu u toalet, kada se presvlače i slično?

Pa ne postoji uzrast za tu pojavu stida to je samo znak sazrevanja i spoznaje i saznjanja deteta.

clock-img

28.09.2025, 07:18

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

1037

Poštovana doktorka,
Dete (2 god) jako hrče kada spava. Počelo je tokom prehlade, ali i nakon ozdravljenja i dalje hrče, šta može biti razlog.
Da li je odvesti kod pedijatra zbog toga?

Pojava hrkanja kod deteta je najcesce uzrokovana povecanjem treceg krajnika, odvedite ga na pregled kod decijeg ORL lekara u IMD. Taj pregled vam je neophodan i vazan.

clock-img

28.09.2025, 07:24

clock-img

Pampers pedijatar

pencil-img

1037

Dobar dan, sin uskoro puni 18 meseci, jos uvek nismo primili mmr vakcinu, jer je stalno bio bolestan u poslednje vreme. Naš pedijatar traži da što pre primimo, da li bi trebala nesto proveriti u laboratoriji pre nego dobije MMR? Hvala

Pre primanja MMR vakcine je naj vazniji pregled pedijatra a ne laboratorijske analize.

clock-img

28.09.2025, 09:10

clock-img

Suncicabg

pencil-img

3444

Dobar dan doktorka, interesuje me da li je normalno ili na šta može da ukazuje ako beba zabacuje glavu unazad kad leži... Kao da se proteze, ali prilično je zabaci unazad. Beba ima 1,5 mesec
Hvala unapred

< Poruku je uredio Suncicabg -- 28.9.2025 9:11:12 >

Poslednji tekstovi

article-img