Poslednji tekstovi

NAGRADNA ANKETA: Osvoji IMMUNOKIND set za zdrav dan!
U takmičenju imaju pravo da učestvuju svi korisnici portala Ringeraja.rs.
Promo objava
Promo kutak

U ovoj zemlji stvaraju generaciju bez duvana
U saopštenju je navedeno da je uvedena sveobuhvatna zabrana uvoza, prodaje, distribucije, posedov...
Zdravlje

Najvjerojatnije, listerija neće uzrokovati opasne posljedice po vaš život, ali postoji i ta mogućnost. Osobe s oslabljenim imunitetom te novorođenčad i starije osobe osobito su osjetljive na teže posljedice i komplikacije uslijed bolesti, kao što su krvne infekcije ili meningitis.
Temeljito operite ili ogulite svo voće i povrće prije jela
Naposlijetku, kao osnovno pravilo zaštite od zaraze različitim organizmima, neka temperatura hladnjaka bude 1-5 °C, a zamrzivača najmanje -17. Koristite termometar na hladnjaku za provjeru temperature. Pazite, listerija je otporan organizam koji može preživjeti i niske temperature.
Ali dobro, odricemo se gomile stavri zarad necega, sta je devet meseci bez neke hrane
zaista sam se pridržavala ovoga i u prvoj trudnoći.... Imam jednog člana porodice koji radi u mlekari o održao mi je predavanje na ovu temu......
super...znam da je malo teze jesti, tj. zavisi i inace od nacina ishrane, meni stvarno nije problem....sve sto je pasterizovano jedem, a dobro, prezivecu jos koji mesec bez feta sira i sl. Suhomesnato ne jedem, a kazu da se toga treba kloniti u trudnoci zbog visokog nivoa nitrata...
provereno!