Poslednji tekstovi

Tokofobija: Kako pobediti strah od trudnoće i porođaja?
Tokofobija ili nekontrolisani, često i paralizujući strah od porođaja, ali i trudnoće, osećaj je ...
Trudnica

SEBAMED GIVEAWAY na Ringeraji!
Mama uči svakog dana. Sebamed uči već decenijama.
Promo objava
Promo kutak

Najvjerojatnije, listerija neće uzrokovati opasne posljedice po vaš život, ali postoji i ta mogućnost. Osobe s oslabljenim imunitetom te novorođenčad i starije osobe osobito su osjetljive na teže posljedice i komplikacije uslijed bolesti, kao što su krvne infekcije ili meningitis.
Temeljito operite ili ogulite svo voće i povrće prije jela
Naposlijetku, kao osnovno pravilo zaštite od zaraze različitim organizmima, neka temperatura hladnjaka bude 1-5 °C, a zamrzivača najmanje -17. Koristite termometar na hladnjaku za provjeru temperature. Pazite, listerija je otporan organizam koji može preživjeti i niske temperature.
Ali dobro, odricemo se gomile stavri zarad necega, sta je devet meseci bez neke hrane
zaista sam se pridržavala ovoga i u prvoj trudnoći.... Imam jednog člana porodice koji radi u mlekari o održao mi je predavanje na ovu temu......
super...znam da je malo teze jesti, tj. zavisi i inace od nacina ishrane, meni stvarno nije problem....sve sto je pasterizovano jedem, a dobro, prezivecu jos koji mesec bez feta sira i sl. Suhomesnato ne jedem, a kazu da se toga treba kloniti u trudnoci zbog visokog nivoa nitrata...
provereno!