IZVORNA PORUKA: popadija Mara
Ksenci osvrni se oko sebe i videces da ne moras da sprovodis ikakvu statistiku. Ne kazem ja da su svi uskarci isti ili ti sve zene i da svi varaju. Samo kazem relanu situaciju ovde. Sad bar da kazem zivim specificnim zivotom i dosta se krecem u narodu i vidim sta je ustvari realna slika braka i koliko kome znaci sam brak i ta burma.
Meni burma iskreno nista ne znaci vec obecanje koje smo dali pred Bogom. To mi je bitna spona izmedju mene njega i Boga.
pa vidi, ako od 100 ljudi njih 70 % nosi burme, a on njih 50% varaju, to onda iznosi 35 od 100 osoba. a ako od onih 30% koji ne nose, vara opet 50 % to iznosi samo 15 osoba i onda je naravno lakse primetiti varanje onih koji nose (jer su jednostavno brojcano nadmocniji) nego onih koji ne nose.
i sve ovo ne znaci da ja mislim da ti nisi u pravu, nazalost znam da jako jako mnogo njih vara, u braku ili vezi, samo mi se malo nacin zakljucivanja nije dopao. eto, toliko od mene, necu produbivati temu, ipak si ti trudnica, moze mi izaci cmicak ako se ne slozim s tobom

uostalom, tema su burme, a ne varanje!
a slazem se da je obecanje bitnije od burme i ja bih se isto ponasala i bez burme i bez papira, najbitnije mi je da mi je savest cista...