writing-img

RE: DONAT VODA

clock-img

18.02.2010, 11:44

clock-img

mamanp

pencil-img

1445

Kod nas je nema u prodaji, a bas sam mislila za mamu da je kupim.

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

clock-img

18.02.2010, 11:51

clock-img

Anoniman

Ja sam je kupila u Univerexportu.

clock-img

18.02.2010, 18:13

clock-img

Anoniman

i ja sam je kupila,pijem vec par dana...nije lossa,mada mi ukus nije bas prijatan...juce mi je bila pri kraju flasa i ja sam onako nategla i fujjjjjjj kad se nisam ispovracala,miris je bio nalik menstruaciji user posted image
ali to na stranu,zaista pomaze!

clock-img

18.02.2010, 18:20

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: lenaJe

miris je bio nalik menstruaciji user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

18.02.2010, 18:36

clock-img

lenaa

pencil-img

917

Cao cure , mene zanima a koliko dnevno smemo da pijemo donat ?

clock-img

18.02.2010, 19:03

clock-img

Anoniman

ja pijem 2dl ujutru,na praznan stomak i uvece 2dl pred spavanje... procitaj ovde,mislim da je na prvoj stranici,imas odgovore na sva pitanja na sajtu jednom...

clock-img

18.02.2010, 19:14

clock-img

magnetic

pencil-img

3044

IZVORNA PORUKA: lenaa

Cao cure , mene zanima a koliko dnevno smemo da pijemo donat ?

Pise na flasi Donata

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

clock-img

18.02.2010, 19:24

clock-img

lenaa

pencil-img

917

Pise 2 do 3 case, nego ne znam zbog bebe dal sme toliko

clock-img

18.02.2010, 19:25

clock-img

lenaa

pencil-img

917

IZVORNA PORUKA: lenaJe

ja pijem 2dl ujutru,na praznan stomak i uvece 2dl pred spavanje... procitaj ovde,mislim da je na prvoj stranici,imas odgovore na sva pitanja na sajtu jednom...

Probacu i ja tako

clock-img

18.02.2010, 19:30

clock-img

magnetic

pencil-img

3044

IZVORNA PORUKA: lenaa

Pise 2 do 3 case, nego ne znam zbog bebe dal sme toliko

Ja sam je pila odprilike koliko se preporucuje,mada je meni toliko prijala da sam mogla i litru dnevno popiti.Mislim da bebi ne smeta kada se vec preporucuje trudnicama

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

clock-img

18.02.2010, 19:33

clock-img

lenaa

pencil-img

917

Hvala Magnetic, ma meni bas prija ali je mm nesto skeptican po tom pitanju jer nam je pricala jedna prijateljica Slovenka koliko je zdravo piti tu vodu ali da ne treba preterivati..

clock-img

18.02.2010, 19:36

clock-img

Anoniman

pa ona je u pravu,ne treba preterivati... citala sam da vecina trudnica tako pije(2dl ujutru i 2dl uvece) i ja tako pijem i mislim da to nije preterano...

clock-img

18.02.2010, 19:36

clock-img

magnetic

pencil-img

3044

Da ni ja nisam smela preterivati,ali mi je mnogo pomogla u tim prvim nedeljama.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

clock-img

05.03.2010, 19:17

clock-img

maslinica

pencil-img

769

nakon sve moje hvale o ovoj vodi..sad moram malo da pokudim....
na zadnjem nalazu urina mi se pojavilo dosta ca oksalata...i ja sam mislila i mislila kako to najedanput, nikad to nisam imala..to ukazuje na pesak u bubregu....posumnjam na donat mg, al nisam bila sigurna, ali sam ga prestala piti, ostalo mi u flasi malo skroz, ma ni za jednu casu...nakon 5-6 dana u flasi natalozeno nesto sta jaaaaaaako lici na pesak, i kad staviite u usta isto pesak....
e sad, svako reaguje drugacije, ja sam ga pila mesecima zbog tvrde stolice....meni eto skodi i talozi mi to nesto u bubrezima, mozda nekom nece. ali da kazem, da znate.

pitala doktorku neki dan i ona je bila u fazonu, ma ne verujem da bi bilo to...a eto jeste:)

clock-img

05.03.2010, 19:22

clock-img

Anoniman

Jeste, taloži se nešto, i ja sam primetila, zato ja pijem samo dok je gazirana, par dana, ostatak bacim. Al ja pijem samo 1dl na dan.

gde čitaš te ca oksate? ja to nemam na nalazu urina, jedino što mi odstupa je: KRISTALI: dosta soli urata.

clock-img

05.03.2010, 19:29

clock-img

maslinica

pencil-img

769

e to ti je to....Ca oksalat je kalcijev oksalat..i ja sam pila samo gazirano, ostalo nisam..ali svedno ona ima dosta tog nekog kalcija 2+i to kvari urinarnu sliku, niko me vise ne moze razuveriti da nije tako:)
u nalazu pise: Kristali: dosta Ca-oksalata....zbog toga je doslo i do krvi u urinu i sve se pomerilo...ja sam batalila vodu do daljnjeg:)

clock-img

05.03.2010, 19:33

clock-img

Anoniman

E, taman sam se naložila na Donat vodu i sa sve usijanim očima planirala da je kupim ali dođoh do ovog maslinicinog posta...

clock-img

05.03.2010, 19:37

clock-img

Anoniman

Ta "so urata" = "Ca oksat"?? user posted image

I ja sam pomislila da je vezano za Donat, jer, kada sam pitala odakle to, rečeno mi je "Jela si nešto slano!", da se ne lažemo, ja živim na čokoladi! user posted image I onda sam gledala sadržaj Donat vode, i nisam došla ni do kakvog zaključka, jer ne znam hemiju. I zapisala sam svoj jelovnik od dana pre davanja urina i planirala baš da pitam dr i za Donat.

clock-img

05.03.2010, 19:39

clock-img

maslinica

pencil-img

769

izvini dragauser posted image ...ali ja sam bila prva na temi koja je vodu hvalila na sva zvona, e sad sam morala da vas obavestim o mogucim posledicama....sada opet muka sa stolicom...al kontam bolje i to nego urin sa peskom i eritrocitima. jer je taj pesak strugao po mkracnom kanalu i eritrociti se pojavili..eto to ti je to...vise ne preporucam vodu!!!!

clock-img

05.03.2010, 19:41

clock-img

Anoniman

A ja donat preporučila i dedi... user posted image

clock-img

05.03.2010, 19:43

clock-img

maslinica

pencil-img

769

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Ta "so urata" = "Ca oksat"?? user posted image

I ja sam pomislila da je vezano za Donat, jer, kada sam pitala odakle to, rečeno mi je "Jela si nešto slano!", da se ne lažemo, ja živim na čokoladi! user posted image I onda sam gledala sadržaj Donat vode, i nisam došla ni do kakvog zaključka, jer ne znam hemiju. I zapisala sam svoj jelovnik od dana pre davanja urina i planirala baš da pitam dr i za Donat.

necu da garantujem da je so=ca....ali da ime veze sa vodom ima 100%....ali to su neke soli isto tako, ja sam googlala ko luda, susretala se sa svim terminima, nisam vise sigurna da li je bas 100%

clock-img

07.03.2010, 13:31

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Ja sam išla kod jedne prof. dr sa faksa na konsultacije u vezi ishrane, htela sam da budem sigurna da unosim sve što bebčetu treba, i ona mi je rekla da za početak uzmem Mivelu, a ako to ne pomogne onda Donat. Mivela ima 300mg Mg+, a Donat 1000mg. Uzima se 2-3dl ujutru na prazan stomak, bar pola sata pre jela, sobne temperature. Ako ni to ne pomogne, može i uveče 2dl. Nije pogodna za bubrežne (pojačava izlučivanje urina) i srčane bolesnike (može da izazove aritmije).

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

07.03.2010, 13:55

clock-img

maslinica

pencil-img

769

znaci moja ti, ni to ne smem..mene unistio donat....i sada sve sto ima ca2+ ja ne konzumiram..meni nije problem taj mg...jer sumeci mg pijem..nego sto u donatu ima tog ca2+ koji je kao pesak...
aj vidi sta ima sve u miveli..pa napisi, bas me interesuje...tebi mivela pomaze da ides u WC?

clock-img

07.03.2010, 14:08

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Nadrobile ste svašta user posted image Neću da kažem da nije istina, nego da malo pojasnim user posted image
Prvo Ca- oksalat i Ca-urat nisu isto, ali su obe soli kalcijuma.
Maslinice, Ca-oksalat može izazvati krvarenje i bolove u bubrezima kada ga ima u većim količinama.
To što se istaložilo u vodi jesu kristali Ca-soli, koji? To bi se samo analizom moglo utvrditi, ali to nije razlog za paniku. Ca-soli imaš u svakoj vodi, česmovači, flaširanim, svugde, samo u većoj ili manjoj koncentraciji, to ti je prosto narodski rečeno kamenac user posted image Pošto imaš problema sa viškom Ca, treba da čitaš na ambalaži u kojoj vodi ga ima manje.
I taj Ca 2+ što spominješ je ustvari oblik Ca u kom se on nalazi, to mu je valentno stanje, nikakav bauk user posted image

clock-img

07.03.2010, 14:39

clock-img

lenaa

pencil-img

917

Meni su rekli da Donat voda sme da se pije najvise tri nedelje a zatim mora da se pravi pauza. Inace najbolje dejstvo ima kad se zagreje malo pa tako popije.