IZVORNA PORUKA: ksenija81
IZVORNA PORUKA: cipiripi
Ksendzo ako ti je hemoglobin dobar kao i gvozdje ne moras da radis antiparijetalna..a ako ti je amh i inhibin ok ne moras da radis antiovarijalna.
Uradi za pocetak antikardiolipinska, beta2glukoprotein i LAC...to ti je osnova..i mislim da je oko 4,5 hiljada dinara..
A ako zelis uradi i D-dimer...on ti je parametar za dokazivanje drugih stvari..
JA se izvinjavam na off-u..
Da li to znaci da ako uradim antiovarijalna, ne moram inhibin i amh?
Gvodjei hemoglobin su mi na sredini ref vrednosti, bas sam ga pre pola god radila jer sam imala vrtoglavice. Pre jedno desetak god sam se lecila od anemije, ali kasnije nije bilo problema.
Sta je LAC? Uputi me gde si i ako si pisala o tome.
A antifosfo... antinuklearna...? Citala sam da ta fosfo imaju neke veze sa spontanim.
Uradi antiovarijalna onda... a mozes i inhibin i amh..
Meni je endokrinolog rekao da uradim antiparijetalna zbog anemije i bila su ok..
Mislim da ti ona ne trebaju za pocetak..
Najlakse je skrkati 1000e u ocaju kao ja i raditi i sto treba i sto ne treba..
Ja sam vise za varijatu da se ide postupno..
LAC ti je lupus antikoagulans jedna imunoloska bolest koju ne verujem da imas..to je stvarno retko..
a antifosfolipidna tela cine: antikardiolipinska, LAC i beta2glukoprotein.
Ova antifosfolipidna antitela se rade u globalu da bi se iskuljucio taj "antifosfolipidni sindrom".
Ja antinuklearna nisam radila..
Tacno je da antifosfolipidna antitela imaju veze i sa nemogucnoscu zaceca kao i sa spontanim i biohemijskim trudnocama..
Ono sto sam ti rekla za D-dimer (kosta 1500 dinara) ok je uraditi ga jer je on smernica u oblasti "tromboze, trombofilije..." i ne moras da radis brdo analiza ako ti je on dobar..