IZVORNA PORUKA: Iva979
Pa bas zato i pitam, isla bih na inseminaciju, ali bi pre toga uradila osnovne imunoloske analize.
Ovo ti je pametno i za svaku pohvalu
Ja sam licno prvo radila taj antifosfolipidni status koji cine:
1. ACA- antikardiolipinska antittela (Igg i Igm)
2. LAC- lupus antikoagulans
3. beta2gpi (igg i igm)
+ trombofilije koje se rade u institutu za transfuziju krvi i termin se zakazuje kosta oko 13000din..ali to nije pametno da radis iz razloga sto je meni pokazalo da nemam trombofiliju , a kad me je hematolog poslao da uradim 3 dnk parametra vezana za trombofiliju dobila sam rezultat mutacije koja se zove MTHFR i homozigot sam sto znaci da imam oba losa gena(platila 150e u genetskoj lab) .. jedan sam pokupila od majke a drugi od oca..
Ovo zaboravi za sad..
Pored gore 3 navedena ok je da uradis u bilo kojoj lab koagulacioni status(tu ti spada d-dimer, protrombinsko vreme, vreme krvarenja.. i neznam sta jos zaboravila sam..) koji ce odmah da pokaze da li ima nekih smetnji u vezi same krvi tj zgrusavannja...
Ako je sve ok sa te strane mozes da budes mirna 90%...
Ovo sto Veca spominje sa antiparijetalna antitela ja sam ih radila da se vidi uzrok anemije, a antiovarijalna da bi se videlo da si lu jc ok ili odumiru..to ti ne treba..to je glupost iskreno..
Neki dr traze i antitiroidna antitela (obe vrste) jer hormoni stitne zlezde mogu da budu ok a da antitela imaju veze sa nemogucnoscu zacenja..
I to sam radila ona idu do 10, meni su bila 16, sto je ok tj nije za terapiju jer ako tu nesto ne stima ona znaju da se krecu u hiljadama..
Za pocetak to ti je oko 15-20 000 din..mozda i manje.. nisam sigurna.