Jao ljudi, ova imunologija! Na papiru lijepo piše, uraditi: antifosfolipidna antitijela (sa antikardiolipinskim), lupus antikoagulans I STEČENE TROMBOFILIJE. A otišla sam u laboratoriju i pitala šta su to stečene trombofilije, a oni mi kažu: to je lupus antikoagulans, antifosfolipidna antitijela i antikardiolipinska. Ja rekoh brišite sve to, jer to sam stvarno sve već uradila u drugoj laboratoriji.
Nema druge nego da čekam rezultate, pa da vidim da li se faktor 5, protein C i protein S već nalaze u onome svemu što sam naručila do sada. Ionako je preskupo, samo bi mi još falilo da radim po 2-3 puta jedno isto! Uf, baš sam se jutros iznervirala, jer sam mislila da ću uraditi ovo sve što treba, i da mi ostane samo ono što još uvijek moram da čekam. Sad ispade da uopšte nisam sigurna da sam uradila sve što se traži.
Pisala sam u Jevremovu šta mi se tačno desilo i ako mogu da mi tačno kažu šta sve da uradim. Ne bih nikako voljela da nešto ispustim. A tačno ću da odem i kod reumatologa, jer hematolog mi je već rekao ranije zbog oka, da sam zdrava hematološki i da odem još kod reumatologa. Mislim da je sada pravo vrijeme za to. Sačekaću samo da mi stignu svi rezultati najnoviji, pa ću da mu nosim i nove i stare da me pogleda.
Joj cure, nadam se da će mi se otkriti razlog, a ja nešto osjećam da ga ima, i to možda čak među naslednim trombofilijama, a ne stečenim, jer moji svi u familiji imaju užasno lošu cirkulaciju, i svima je pucao krvni sud na očnom dnu (mami, baki i tati), a niko nije ni šećeraš niti imaju holesterol. Osim toga, i sestra mi je imala isti pobačaj kao i ja sad, mada je ona imala samo jedan, a posle rodila normalno, pa to i ne mora baš ništa da znači. Ajde Bože pomozi samo da ne bude neka bolest a da se sakrije.
Ej Maki, vala čim dobijem rezultate, pišem odmah da ukrstimo naše liste!