cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Vestacka oplodnja

clock-img

02.07.2009, 12:38

clock-img

dacica

pencil-img

634

da li neko zna koliko se ceka sad na vestacku oplodnju o trosku drzave,i sta treba od papira...hvala puno svima.....
jaco-nedaj se...user posted image user posted image user posted image kisss

clock-img

02.07.2009, 12:41

clock-img

Jacaca

pencil-img

865

9.DAN OD ET. Sitno brojim jos 5 dana.

clock-img

02.07.2009, 13:37

clock-img

Ana RR

pencil-img

34438

Jacika, ljubavi, brojimo sa tobom user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

02.07.2009, 13:51

clock-img

dunja RR

pencil-img

30522

IZVORNA PORUKA: dacica

da li neko zna koliko se ceka sad na vestacku oplodnju o trosku drzave,i sta treba od papira...hvala puno svima.....
jaco-nedaj se...user posted image user posted image user posted image kisss

oko 1-1.5 godina, ali oni koji imaju vece sanse idu preko reda, ukoliko je dobar spermogram npr, to cu jos da proverim , zato sto je kod nas takva situacija: spermogram super a  kod mene jajnici i materica ok, normalne ovulacije, samo nemam jajovode a oni mi ne trebaju za vto,

clock-img

02.07.2009, 14:58

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Drzimo ti fige!  Bice to sve OK i imaces svoju user posted image  uskoro!

IZVORNA PORUKA: Jacaca

clock-img

02.07.2009, 15:05

clock-img

ljubičica

pencil-img

985

Kad pre, čoveče?!
Još malo, Jacila user posted image

The day I will stop lovin you is the day I will close my eyes 4 ever!

clock-img

02.07.2009, 18:20

clock-img

marijaci

pencil-img

108

JACACA reci mi jer oni zahtevaju strogo mirovanje posle transfera...
ili mozes normalno da funkcionises...
ili sta smes a sta ne smes da radis?

clock-img

02.07.2009, 20:33

clock-img

Sneža

pencil-img

1513

user posted image user posted image user posted image
Juhu još malo pa daj Bože slavimo!!!
user posted image user posted image user posted image

superbrzasnežaheroj

clock-img

02.07.2009, 20:35

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Joj ne znam dal bih vise sta volela u ovom trenutku.....kad njoj krene pa i nama ce svima!

clock-img

02.07.2009, 20:37

clock-img

Sneža

pencil-img

1513

Baš tako Verususer posted image user posted image

superbrzasnežaheroj

clock-img

02.07.2009, 20:44

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Vantelesna oplodnja povećava natalitet
Objavljeno: 02.06.2009
user posted image
Broj slučajeva asistirane reprodukcije povećan je za 25 odsto od 2000. do 2002. godine, pokazali su podaci međunarodnog istraživanja kojim je koordinirao francuski Institut za zdravlje i medicinska istraživanja - Inserm.

Naučnici su do te cifre došli kompilacijom podataka o broju slučajeva asistirane reprodukcije u 1.563 klinike u 53 zemlje, preneli su francuski mediji.

Prema podacima Inserma, u svetu se zahvaljujući asistiranoj oplodnji rodi godišnje između 219.000 i 246.000 dece.

Primena metode, međutim, varira u svetu, tako da se takvoj vrsti reprodukcije, na primer, podvrgnu dve osobe na milion stanovnika Ekvadora, a u Izraelu 3.688 na milion stanovnika.

Naučnici su konstatovali i da se efikasnost asistirane reprodukcije povećala, dok se broj ugrađenih embriona smanjio, što je rezultiralo smanjenjem istovremenog rođenja više beba.

Stopa uspešnosti asistirane reprodukcije je 2002. godine bila između 15 i 22 odsto u zavisnosti od metoda, dok je iste godine među bebama začetim na taj način bilo 25,7 odsto blizanaca i 2,5 odsto trojki.

Najčešći oblik asistirane reprodukcije je vantelesna oplodnja, a tu su i druge različite metode u kojima se jajašca žene i sperma muškarca sjedinjuju van tela i zatim vraćaju u matericu ili jajovode.

stetoskop.info

user posted image

< Poruku je uredio Verus RR -- 2.7.2009 21:22:09 >

clock-img

03.07.2009, 12:07

clock-img

Ana RR

pencil-img

34438

user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

04.07.2009, 22:18

clock-img

vodolija 82

pencil-img

603

jaco javi nam se,da znamo kako si?jos malo brojimo pa se radujemouser posted image ljubim teuser posted image user posted image user posted image user posted image

Teskoce i borbe koje imamo danas,nisu nista drugo,nego cijena koju moramo da platimo za pobjede koje nas cekaju sutra...

clock-img

05.07.2009, 00:21

clock-img

Jacaca

pencil-img

865

11.dan uzsno se bojim nemam simptome i nemam veru da je uspelo, samo bog moze da napravi cudo da jeste. ne znzm sta da vam pisem samo vbi vas smorila. U ponedeljak vadim betu, bilo bi porazavajuce da jos jednom vidim negativno, nemam snage. ljubim vas i pozdravljam.

clock-img

05.07.2009, 00:26

clock-img

2002m

pencil-img

2595

Drzim ti fige Jaco user posted image user posted image user posted image user posted image sada sam se ukljucila na brzinu samo da vidim dali ima vesti od tebe.Idem da spavam   Laku noc.

clock-img

05.07.2009, 08:46

clock-img

Ana RR

pencil-img

34438

Jaco iskreno verujem da će biti sve u redu! Imaj vere!

Ljubim user posted image

clock-img

05.07.2009, 11:22

clock-img

Sneža

pencil-img

1513

Jaco držimo fige da beta bude pozitivnauser posted image user posted image

superbrzasnežaheroj

clock-img

05.07.2009, 11:55

clock-img

Jacaca

pencil-img

865

Upravo kako sam i rekla, zena oseti. DRAGE MOJE JA NISAM NI DOCEKALA 14.DAN PROKRVARILA SAM.

clock-img

05.07.2009, 12:13

clock-img

Sneža

pencil-img

1513

Jacouser posted image user posted image
Jel baš jako curi?????

superbrzasnežaheroj

clock-img

05.07.2009, 12:25

clock-img

Jacaca

pencil-img

865

Ma Snezo to je to . Curi manje ali zato sto nisam prestala sa progesteronom, inace ovo je sigurno M.

clock-img

05.07.2009, 12:29

clock-img

marijaci

pencil-img

108

jacaca uradi betu sutra........nemoj tako!!!!!!

clock-img

05.07.2009, 12:31

clock-img

marijaci

pencil-img

108

imam jedno pitanje.......
zasto su rezultati OGTT testa bitna za vantelesnu....to nikako da ukacim.......
i kako ta insulinska stvar moze da utice na vantelesnu.......

clock-img

05.07.2009, 12:35

clock-img

Jacaca

pencil-img

865

Zato sto je insulin,hormon koji ucestvuje u ovulaciji. Ako je visok znaci da imas pco a tada dobijas hiperstimulaciju, a to je opasno. Upravo i ja sam dobila hiperstimulaciju.

clock-img

05.07.2009, 12:38

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Nisam sigurna Marijači, ali možda jer žene koje bi u trudnoći imale gestacioni dijabet se drugačije tretiraju jer povišena glukoza utiče na stanje krvnih sudova uopšte a i placente, što je veoma važno za plod.

clock-img

05.07.2009, 12:44

clock-img

marijaci

pencil-img

108

pa nego mi nije jasno....
moja sestra je vec 15 godina dijabeticar.....na insulinskim inekcijama....
ostajala je trudna 3 puta.....jednom je imala spontani ...drugi put je rodila sina...a treci put je abortirala...
pa npr....kad ja odradim sad OGTT..i npr. da nije to kako treba.....hocu li da primam neku terapiju za taj poremecaj.....
ili ce mi samo biti drugacija hormonska terapija....za ICSI....
sad me bas brine taj OGTT......jer mi je jednom moja doktorka prosle godine dala da pijem neke tablete...postosam imala inverziju FSH/LH.....a u upustvu za tablete pise...da su za dijabetes 2...naciciu sad te tablete da vam napisem kako se zovu
da i pitala me je ...dal mi se masti kosa i koza....i dal se znojim vise......naravno odgovor je bio DA

Poslednji tekstovi

article-img