writing-img

RE: Vestacka oplodnja

clock-img

19.09.2009, 12:58

clock-img

vodolija 82

pencil-img

603

Znam da vracanje ide u prirodnom ciklusu,odnosno,za vrijeme ovulacije i plodnih dana,ali posto nemas ov.vjerovatno su ti zato i dali diferenil.kad ih vracas?

Teskoce i borbe koje imamo danas,nisu nista drugo,nego cijena koju moramo da platimo za pobjede koje nas cekaju sutra...

clock-img

19.09.2009, 14:53

clock-img

melania

pencil-img

462

Vracam ih 16 oktobra ako sve bude po planu.Dali su mi da popijem jednu kutiju kontace:mikroginon,zatim slede oko 15 ampula diferelina u kombinaciji sa tabletama estrofem koje su za endometrijum dobre.Pa sama priprema je mesec i po dana,ako sve bude ok a bice.

clock-img

19.09.2009, 14:58

clock-img

melania

pencil-img

462

Pitala sam ja da li to moze u prirodnom ciklusu a oni mi rekli da rade po ovoj semi,za sve.Kazu da je ta sema pokazala najbolje rezultate.Po nekoj logici to sa tabletama za konracepciju mi je ok jer ti uspore rad jajnika i onda te lepo kao za klasicnu vantelesnu malo bombarduju hormonima.

clock-img

19.09.2009, 22:40

clock-img

lence

pencil-img

788

Naravno, treba da su ti podeseni nivoi hormona i endometrij da prime embrio. Zelim ti svaku srecu!
Htela sam da pitam, ako dobro pamtim, tvoja prva VTO nije uspela? Da li lekari onda ispituju zasto i odstrane taj problem pred novi proces (ili u novom procesu) ili ?

clock-img

19.09.2009, 22:45

clock-img

melania

pencil-img

462

Pa meni je beta bila 9.1.Onda sam primila inekcije progesteron da se to odrzi,ali sam posle par dana imala odliv.U junu mesecu sam imala 3 ciklusa,pa tek sad u septembru.

clock-img

19.09.2009, 22:56

clock-img

lence

pencil-img

788

Dakle oni su te motrili, ako nista barem betu? Da li ste sad o tom raspravljali, da li oni sugerisu jacu dozu progesterona? Kako se ti pripremas, cini mi se da jedva cekas?

clock-img

19.09.2009, 23:45

clock-img

melania

pencil-img

462

Ja trenutno pijem mikroginon,ostavila sam cigarete,Jedem puno voca i povrca,vezbam jogu dok ne pocnem sa inekcijama.Ma ja sam zapravo uvek pazila na ishranu,redovno vezbala ali cigare su mi bile uzasan porok.Prvog septem sam resila da ih ostavim,na taj dan smo se muz i ja prvi put poljubili pa sam imala i taj motiv.Sad cekam i naravno jedva cekam,bas sam uzbudjena.

clock-img

20.09.2009, 18:49

clock-img

lence

pencil-img

788

Svaka cast za cigarete, ja se na njih nikad nisam navukla, ali znam iz prica mojih drugarica da se tog veoma tesko odreci.
Meni jos nisu poceli sa stimulacijom pa ne mogu da uporedim iskustva. Priznajem da se tom delu nimalo ne radujem ( ne zbohg bola nego ostalih stvarcica).
Jogu radim jednom nedeljno i nikako da sama sebe nateram na regularno vezbanje, mada u biti uzivam da je radim i odmah vidim neke rezultate (npr. zategnuti mi stomacni misici).
Ti izgleda imas super samodisciplinu, ja se samo izvlacim.

clock-img

20.09.2009, 23:11

clock-img

melania

pencil-img

462

Ta stimulacija nije ni malo strasna,samo pomisli zasto i zbog cega to radisuser posted image ,e onda ces imati dovoljno snage ne da ostavis cigare,nego da promenis ceo svoj svet.Samo ti nastavi sa jogom,meni jako pomaze da se izborim sa stresom.Mada pazim da je radim kad mm nije kuci zato sto se on uplasi moje razgibanosti pa da ga ne slusam kako sam ja od gume,to me nervira.

clock-img

20.09.2009, 23:14

clock-img

vodolija 82

pencil-img

603

joj meni je vise stvarno zlo od stimulacije,ja ne znam kako cu sad 4 put,ali moram izdrzati radi svog snauser posted image  a maloprije mi bila jedna komsinica da se pohvali da je trudna(drugo dete),mene samo nesto presijece,da me ne shvatite pogresno,meni je drago radi nje,ali automatski me presjece zaTO STO JA NISAM I PITAM SE KADA CU BITI...

Teskoce i borbe koje imamo danas,nisu nista drugo,nego cijena koju moramo da platimo za pobjede koje nas cekaju sutra...

clock-img

20.09.2009, 23:16

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

vodolijice tako je i meni bilo svi oko mene trudni sve moguce moje drugarice a ja nista i cesto sam plakala zbog toga. To je normalno da se tako osjecas niko te nece pogresno shvatiti. Aali ko ceka taj doceka pa ces i ti ako Bog da kao i ostale.

clock-img

20.09.2009, 23:16

clock-img

dunja RR

pencil-img

30522

vodolijice kada ti napises ovako nesto uvek mi zasuze ociuser posted image , snam da ces ako Bog da ovaj put uspeti, osecam to i zelim ti svim srcem bas kao i sebi....

clock-img

20.09.2009, 23:19

clock-img

vodolija 82

pencil-img

603

joj drage moje hvalauser posted image nego naisao mi los trenutak procice....Dunjice kad u oktobru budem dolazila u ns,moramo se nekako organizovati da se vidimo...

clock-img

20.09.2009, 23:23

clock-img

dunja RR

pencil-img

30522

ma naravno draga, javi se obavezno, smilsicemo nesto...

clock-img

20.09.2009, 23:23

clock-img

lence

pencil-img

788

Fazon je u tom da te stimulacije nisu nimalo bezazlene. Jeste fino imati user posted image ali ako usput izgubis zdravlje pa ne mozes da brines o user posted image ? Naravno, pricam o malom procentu kad stvari odu naopako ali ipak ... Ja imam frku da se moj fibroid pod navalom hormona ne promeni u nesto daleko gore user posted image .

clock-img

20.09.2009, 23:24

clock-img

melania

pencil-img

462

Pa dobro ti tvoji osecaji su potpuno normalni vecini zena koji imaju ovaj prolem.Sad lepo citaj nesto pametno,malo se setaj,meditiraj,priusti sebi sta god ti prija.Skreni sebi misli od gluposti,uposli svoje rucice i duboko u sebi nadji dovoljno snage da ovaj put zaista verujes da ce uspeti.Ako volis da igras ti se onda baci na trbusni ples kako god ti ide,on je odlican za cirkulaciju i spremanje materice na trudnocu.Tako sam iskopala,ja od sutra djuskam do daljneguser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

20.09.2009, 23:30

clock-img

lence

pencil-img

788

IZVORNA PORUKA: melania

Ako volis da igras ti se onda baci na trbusni ples kako god ti ide,on je odlican za cirkulaciju i spremanje materice na trudnocu.Tako sam iskopala,ja od sutra djuskam do daljneguser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jao, kud to spomenu, znas da sam mislila to da naucim ali nema kod mene u okolini. Bukirat cu masazu, ima neka kao da usmeri krv prema materici.
Isla sam neki dan da naucim o meditaciji i zalutala na sastanak sledbenika Hrishne. Gde me nadjose. Treba mi transcedentalna meditacija.

clock-img

20.09.2009, 23:33

clock-img

melania

pencil-img

462

Ne smete da tako razmisljate tipa jao kako cu ja to podneti.Znas da zelisuser posted image .a ako je to cena da malo pogurate prirodu recite sebi ma bice sve dobro,i tako ce i biti.Ja sam posle punkcije,milion inekcija,svega u autu na povratku kuci pevala jako poznatu pesmu:nije mi nista!

clock-img

20.09.2009, 23:35

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

Imate na you tube puno video clipova gdje prikazuju korake trbusnog plesa i super je ja sam kuci sama vjezbala i naucila boga mi nije lose probajte.

clock-img

20.09.2009, 23:40

clock-img

melania

pencil-img

462

Nije poenta da super naucite da igrate,vec da vam bude prijatno dok se glupirate kao deca,znate da necete mesati glavom.To je dobro za hormon srece a ako budete pokusavali da svaki pokret izvedete pravilno plasim se da nece biti isti ucinak.

clock-img

20.09.2009, 23:40

clock-img

lence

pencil-img

788

IZVORNA PORUKA: melania

Ne smete da tako razmisljate tipa jao kako cu ja to podneti.Znas da zelisuser posted image .a ako je to cena da malo pogurate prirodu recite sebi ma bice sve dobro,i tako ce i biti.Ja sam posle punkcije,milion inekcija,svega u autu na povratku kuci pevala jako poznatu pesmu:nije mi nista!

Da mi je strah jaci od nade ne bih ni pokusavala. A da mi je svejedno - nije ni to. Moja omiljena za dizanje morala je "padaj silo i nepravdo!".

clock-img

20.09.2009, 23:42

clock-img

melania

pencil-img

462

Mozete naravno da bacite pogled kako se to radi,a onda vi budite koreografi i di dzejevi!!!Sretno do user posted image

clock-img

20.09.2009, 23:46

clock-img

melania

pencil-img

462

Pokusaj da ne razmisljas sta moze da se desi?Ja nikad ne pretrcavam ulicu jer znam sta moze da se desi i da ja na to mogu da uticem,a plasim se da postoji malo stvari na koje mozemo da uticemo,oni se samo dese.Laku noc devojke,samo budite pozitivne.

clock-img

20.09.2009, 23:53

clock-img

lence

pencil-img

788

Zato ti melania ni ne odustajes lako jer nastupis s pozitivnim mislima. Nismo svi isti, moram priznati da je veoma tesko istrenirati psihu, sve to ima svojih razloga. Odoh i ja da spavam, sutra je radni dan a i medicinska sestra ujutro oce krvi da mi se napije user posted image .

clock-img

21.09.2009, 00:50

clock-img

vodolija 82

pencil-img

603

i ja sam draga veliki optimista,ali takodje sam prosla kroz tri neuspela pokusaja,zamisi koliko inekcija i svega ostalog,zato se ovaj put i bojim,sto do sada nije bio slucaj....no bice kako dragi Bog odluci...