olga, kud nisam pre videla temu, pa da ti nafalim pekaru  si kupila?
   si kupila? 

dody, znam na sta mislis ja sam luda za hlebom iz mini pekare! dakle, ne voli da kupim u radnji... cak i kad idemo kod mojih na neki dan, nosim pekaricu
   ja sam luda za hlebom iz mini pekare! dakle, ne voli da kupim u radnji... cak i kad idemo kod mojih na neki dan, nosim pekaricu  

i da, olga, ja koristim fidelinka brasno, super mi je. ne znam otkud ti da ne proizvode 

inace, posto sam vec iskusna, pravim sad i zmureci, en merim, stavljam koje brasno stignem... na pocetku sam imala kikseve, sad sam vesta
   na pocetku sam imala kikseve, sad sam vesta inace, iako u svakom receptu stoji suv kvasac, meni je sto puta lepsi svez. dakle, stavim pola svezeg kvasca, i hleb bude divan.
   inace, iako u svakom receptu stoji suv kvasac, meni je sto puta lepsi svez. dakle, stavim pola svezeg kvasca, i hleb bude divan.  

i jos nesto! navukla sam se na brzi program. dakle, nikad ne pravim onaj osnovni, sto traje tri sata, vec uvek na sat i deset i strava je! 

Osnovna bela vekna (najlepsa na svetu) – brz program! 

1+1/3 šolje vode, 3 supene kašike putera, 3 čajne kašikice soli, 2 supene kašike šećera, 4 ravne šolje brašna, 1 svez kvasac 

Hleb na mediteranski nacin  

Težina:: 1000 g 
 Vrijeme: 3:39 
 SastojciVoda: 500 ml 
 Sol: 2 m.žlice 
 Prosijano brašno: 550 g 
 Raževo brašno: 150 g 
 Suhi kvasac: 3 do 4 m.žlice 
 Kapari: 60 g 
 Zelene masline: 100 g 
 Maslinovo ulje: 1 v. žlica 
 Paradajz: 1 
 Krupna sol: 1 v.žlice 
 Stavite sastojke u posudu za pečenje slijedećim redom: voda, kapari, masline i sol. Zatim dodajtedva tipa brašna i kvasac.Postavite posudu u aparat. Odaberite program 2, težinu kruha i željenu boju. Pritisnite „stop-start” tipku. Izrežite paradajz. 30 do45 minuta prije završetka programa otvoriteaparat i provjerite tijesto: ako je dovoljno čvrsto, površinu premažite maslinovim uljem, stavite kriške paradajza na površinu i pospite krupnom solju. Na kraju programa, isključite aparat, izvadite posudu izaparata i izvadite kruh. 

GRAHAM LEBAC 

§	310 ml vode 
 §	300 gr graham brašna 
 §	260 gr belog brašna 
 §	2 kašike šećera 
 §	1 kašika soli 
 §	20 gr margarina  
 §	1 kesica suvog kvasca 
 priprema: 
 Izvaditi posudu za prirpemu hleba iz mini-pekare i u nju sipati vodu, pa brašno. Sa svake strane sipati po kašiku šećera i po pola kašikice soli i po 10 gr margarina. U sredini brašna napraviti malo udubljenje ali ne do vode i sipati kvasac. Paziti da kvasac ne dođe u dodir ni sa jednom namirnicom osim sa brašnom. 
 Vratiti posudu u mini-pekaru i podesiti na program za graham hleb, srednju boju korice, težinu na 750 gr.