writing-img

RE: Razgovori mama 2025

clock-img

25.06.2025, 06:50

clock-img

flamingos

pencil-img

25525

Dobro jutro.Da prođe i ovaj dan,pa da svi odahnemo.Što se mene tiče,ukinula bih završni.Toliko je to stresno za decu.A i koja je svrha ako dopuštaju da deca prepisuju?Nije mi jasno šta rade ti nastavnici dok deca prepisuju?Valjda im je posao da nadgledaju i vode računa da do toga ne dođe.Moje dete nije primetilo da je iko prepisivao niti je obraćala pažnju na to,već se fokusirala na svoje zadatke.Videčemo...Prođe matematika,ali,ne može da se poredi sa srpskim.Neka je ona meni živa i zdrava.Spremam se za Beograd.Putujem sa jednom starijom ženom.Ima zakazano kod očnog,pa da pođem sa njom.Pozdrav svima.

clock-img

25.06.2025, 08:05

clock-img

Tiziana

pencil-img

2685

Bravo za devojke! Hajde jos i danas pa da sve upisu svoj prvi izbor🤞

Uvek ima prepisivanja i bice, sto ne znaci da su isprepisivali tacno. Ja mojoj deci stalno govorim, ti se fokusiraj na sebe da uradis najbolje sto mozes, a njih to sve stigne pre ili kasnije. Rad se uvek isplati.

Flam kud danas za Bg po ovoj vrucincini. Kad se ova nasa betoncina upali! Sin malopre krenuo u skolu kaze vec sam mokar,a nisam iz kuce jos izasao.

Odoh da se oblacim pa na posao.

clock-img

25.06.2025, 08:42

clock-img

flamingos

pencil-img

25525

Slažem se,Tizi.Rad se uvek isplati.Što se tiče putovanja,zamolila me je žena da krenem.Izdržaću,idemo autobusom,tamo taxijem i tako.Da završi šta ima.

clock-img

25.06.2025, 08:55

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18999

IZVORNA PORUKA: Tiziana

Bravo za devojke! Hajde jos i danas pa da sve upisu svoj prvi izbor🤞

Uvek ima prepisivanja i bice, sto ne znaci dasu isprepisivali tacno. Ja mojoj deci stalno govorim, ti se fokusiraj na sebe da uradis najbolje sto mozes, a njih to sve stigne pre ili kasnije. Rad se uvek isplati.

Tizi, ja to isto govorim ali kad nju pogodi nepravda... Valjda će naučiti vremenom da se bolje nosi sa time i manje obraća pažnju. 
Ja radim popodne danas. Tako da, kad se Ivka vrati, idemo na buritose 😂 Da se opusti konačno. 

clock-img

25.06.2025, 09:06

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

27022

Dobro jutro. Ja cu sad malo da sredjujem svoje knjige za skolu da ne razmisljam mnogo. Jutros sam je malo ispratila. Neki čopor pasa nam je bio kod pruge.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

25.06.2025, 12:11

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18999

Gotovo! Zadovoljstvo na nivou, šetamo kroz tržni centar i uzivamo u sladoledu posle buritosa 😊🍀

clock-img

25.06.2025, 12:16

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

27022

I T je prezadovoljna. Misli da ce imati maksimalan broj poena. Videcemo.user posted image

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

clock-img

25.06.2025, 15:38

clock-img

Ana RR

pencil-img

34380

Bravo za decu, neka su pregurali ovo! Još rezultati pa da uživaju u raspustu. Ja ne mogu da verujem da već sledeće godine i nas sve to čeka user posted image

Nadam se da ste svi dobro, ja nešto ne stižem da pišem. Oporavila sam se od onog gastritisa. Prestala sam da pijem kafu mada je navika ostala pa umutim ponekad iz DM-a kafu od cikorije. Mm je to kupio sebi davno ali mu se ne sviđa a meni je skroz fina.

Baš je upeklo, ceo dan pod klimom...

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

25.06.2025, 17:54

clock-img

Tiziana

pencil-img

2685

Jesu vam devojke polagale bilogiju Iv i Sanjice?Sad je moja cerka uradila test jer ona zeli biologiju sl god, bilo je prelako. 2 zadatka nesto pred kraj nije bila sigurna jer jos to nisu radili,sve ostalo je znala.

clock-img

25.06.2025, 20:34

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

27022

Tizi, moja T je uzela geografiju. Kaze da je bilo prelako. Uvek tako bude iz izbornih koliko sam ispratila od kako dezuram.

clock-img

25.06.2025, 20:38

clock-img

flamingos

pencil-img

25525

Dobro veče.Putovasmo fino,svud klimatizovano i ne oset_ih put.Pustih mašinu da pere i sedoh da odmorim.Tizi,i moje dete je polagalo biologiju.Super je prošlo.Videćemo kad stignu konačni rezultati.Da odahnu deca malo.Matursko veče nam je sutra.

clock-img

25.06.2025, 21:45

clock-img

Tiziana

pencil-img

2685

Ne znam da li je uvek tako, ali ove godine je bas bilo prelako. Bilo je par tako banalnih pitanja- dinosaurusi, virusne infekcije itd..nadamo se da ce i sledece godine biti tako.
Meni je neki opsti utisak od prosle godine, a i kad pricam sad sa nekim koleginicama koje imaju decu koja su polagala da deca generalno gledajuci uvek nekako ''najgore'' urade srpski. Tj uvek zeznu taj jedan, dva iz knjizevnosti gde ima vise od jednog odgovora pa tu izgube poene. 

IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

Tizi, moja T je uzela geografiju. Kaze da je bilo prelako. Uvek tako bude iz izbornih koliko sam ispratila od kako dezuram.

clock-img

25.06.2025, 22:11

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

27022

Tizi, sinoc sam dala S da odradi test pre dve godine iz geografije. Od mogucih 20, uradila je 15 tacnih. I to ostalih 5 nije znala, jer jos nisu radili. Tek je zavrsila peti.

Ma, samo da su zivi i zdravi. Nista drugo nije bitno.

clock-img

25.06.2025, 22:53

clock-img

Tiziana

pencil-img

2685

Znaci uvek bude lako..Slazem se, samo da su zivi i zdravi.
U Bg je svake godine ''tuca'' oko toga ko ce gde da upadne, u koju gimnaziju. Donja granica/odnosno najmanji br poena dovoljan za upis u nekim gimnazijama bude 93, 94 poena..i to je ono sto deci nabija pritisak. Znaju da nemaju puno prostora za gresku. Vecina dece se zaista dobro i spremi pa je onda i ''konkurencija'' velika.Ja sam zagovornik toga da se ide u gimanziju gde teritorijalno pripadas. Onda ne bi bilo te price koja je skola bolja koja gora. Moja mama je tako isla. Ranije je bilo tako. Njoj je Cetrnaesta gimmnazija bila prekoputa kuce i tu je isla.
Ok mi je da postoje specijalizovana odeljenja za nadarenu decu kao sto je Lesicina cerka i ok da oni onda idu tamo gde ima tih odeljenja, a svi drugi u najblizu gimnaziju i to je to.
Isto tako, Ok mi je da imaju neki vid mature na kraju osmog, cisto da znaju gde su sa znanjem..
No dobro. Neka se deca sad opuste i uzivaju u maturama.

Meni da se ovaj gimnazijalac raspusti, upropastise ih poslednje tri nedelje da bi imali dovoljan broj ocena. Na nos im je izaslo 4 meseca blokade.

clock-img

26.06.2025, 00:09

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18999

Iva je polagala biplogiju. Kaze bilo lako, ali se zeznula kod neke tabele.
A ja kazem da je za divljenje izaci na te testove i uraditi pp 20 zadatkaka iz matematike i srpskog za 120 min. I to uraditi sve. 
Ana, drzacemo fige sledece godine. ✊

clock-img

27.06.2025, 14:49

clock-img

Tiziana

pencil-img

2685

Flam kako je proteklo matursko?

clock-img

27.06.2025, 14:55

clock-img

flamingos

pencil-img

25525

Tizi,hvala na pitanju.Sve je proteklo u najboljem redu.Deca su se super provela,skockani,preslatki,ma divota.Nakon restorana procunjali po gradu.Nas preplavile emocije...

clock-img

27.06.2025, 17:47

clock-img

Tiziana

pencil-img

2685

Ma divno! Kad vam izlaze rezultati zavrsnog,tj kad je lista zelja?Ja sad dosla kuci sa posla. Da popijem kafu pa odoh na pice sa bivsim koleginicama.Sin zavrsio danas sa skolom,sad i njemu zvanicno pocinje raspust i moze da se opusti.Cerka samo landra negde,ne moze jedan dan da se propusti..ali neka. Sve u svoje vreme.

clock-img

28.06.2025, 00:07

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18999

Tizi, sad ide odluka šta staviti na prvo mesto, jer može da se bira 🍀🍀🍀
Zadovoljstvo na nivou! 

clock-img

28.06.2025, 11:58

clock-img

Tiziana

pencil-img

2685

Ma bravo! Svaka cas_t!Zeli da ide u gimnaziju?

clock-img

28.06.2025, 12:29

clock-img

flamingos

pencil-img

25525

Mi primismo svedočanstvo o završenom osnovnom obrazovanju i sve ostalo.Razredna pripremila svoj deci poklone (naravno i oni su njoj).Poslužila nas mafinima koje je pravila,pićem.Rasplakasmo se...Idemo dalje.Još da upišemo željenu školu,pa da odahnemo.

clock-img

28.06.2025, 14:14

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18999

IZVORNA PORUKA: Tiziana

Ma bravo! Svaka cas_t!Zeli da ide u gimnaziju?

Da 🍀🍀🍀🍀🍀

clock-img

28.06.2025, 16:35

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

27022

Dobar dan. Mi smo juce imali dodelu svedočanstava. Ja sam vec turu isplakala poslednjeg dana skole. user posted image
Imamo dovoljan broj poena za prvu zelju. Samo jos da potvrdimo, da li je to to.

< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 29.6.2025 11:00:08 >