IZVORNA PORUKA: Tina79
Hvala vam svima na pomoci i podrsci. Stvarno su mi iskustva koja sam ovde nasla puno pomogla. Zelim samo jos nesto da dodam, a podseti me sto je neko gore pomenuo da svaki lekar ima svoj pristup. E pa mene je to u jednom momentu nacisto izludelo! Koliko sam videla velika vecina daje neki antibiotik nakon intervencije. Dobila sam preporuku za jos jednu privatnu kliniku u Zemunu ciji je vlasnik neki dr Maletic koji je bio nacelnik odeljenja u Gradskoj bolnici. Rekao mi je da ne daje antibiotike, oni ne mogu da pomognu i lekari ih uglavnom daju samo da se ograde. Takodje se zgrozio nad terminom "vratni nabor" koji je bio na UZ izvrstaju koji sam radila u Frontu za dabl test a citala mu mere preko telefona. Ne mogu vam opisati koliko sam se uznemirila..pogotovo sto sam razmisljala da li piti antibiotike ili ne. A puno toga pozitivnog sam procitala i o tom dr-u na raznim forumima. Bilo je mnogo jeftinije (33000), ali sam se ja ipak odlucila za Ljubica. Eto i ovo iskustvo pa mozda nekome pomogne... Jutros popih poslednji antibiotik pa sta mi bog da..
Ne mogu da se suzdrzim a da ti ne prokomentarisem ovo sto sam boldovala.
- Svaki lekar ima svoj pristup - u 35. nedelji sam se zainatila i isla na 4 uzv-a. Zasto? Odem u dz kod moje doktorke da mi prepise utrogestan i ginipral i zmolim je da, kad sam vec tu, baci pogled na uzv i vidi da li je sve ok. Citaj - celu trudnocu imala sam fobiju zbog plodove vode, jer mi je drugarica imala lose iskustvo sa neprimetnim oticanjem, sto je ugrozilo bebu. Ova iz dz me pogleda - i kaze - evo ti uput da se hitno javis u bolnicu kod doktora koji ce te poradjati jer je blago smanjena kolicina plodove vode i zato ta boli stomak i potrebno je da te taj lekar prati. Ja precrkla! Izlazim iz dz i zovem moju (privatnicu) doktorku i kazem - ja sam krenula ka vama, morate hitno da me pregledate, ima indicija da mi se smanjila kolicina plodove vode. Zena kaze - dodjite, primicu vas odmah. Pogleda me na uzv - i okrene mi monitor (kao da se ja razumem) i kaze - pogledajte koliko vode ima, kakva crna smanjena kolicina. Rece mi da je beba malo sitnija, ali da nisu sve bebe iste. Pogledam ja izvestaj - po njemu beba zaostaje jednu nedelju. Ja u plac. Ima 2170 gr. Sacekam 2 dana i odem kod drugog privatnika, necu da navodim ovde budale, on mi kaze - smanjena voda, beba zaostaje 2 nedelje i teska je 2300 gr !!!! Ja opet u plac. Pozovem moju vezu iz fronta sva tako zarozana i uplasena i pitam da li mogu da dodjem na 4. sprat na urgentnu ginekologiju, da me pogleda neko i ako treba da ostanem u bolnici, imam uput. Odem ti ja sutradan ujutru u front sa sve spakovanim pinklama za bolnicu. Pogleda me dr na uzv - i kaze ok je sve, Beba malo sitnija ima 2420 gr, normalna kolicina vode, nema potrbe da se ostaje u bolnici. Sve sam ti rekla :-) Znaci, bilo bi mi najpametnije da sam odmah poslusala moju privatnicu :-) Sad zamisli moje dimenzije i procene bebe za 4-5 dana i varijacije u njihovim preciznim aparatima. Malo je reci da su me izludeli.
-Maletic - moja drugarica je isla kod njega po drugo misljenje vezano za terapiju. Naime doktor u Frontu je prepisao neku terapiju, a ona zbog prethodnih losih iskustava i velikog straha ode da pita dr Maletica. On joj da neku drugu terapiju koju ona nije primenila vec je sacekala svog doktora i ispricala mu neku levu pricu kako je nekoj njenoj drugarici zbog istog problema prepisana neka druga terapija (odnosno diktirala mu je terapiju koju je Maletic njoj prepisao) na sta je njen doca prokomentarisao - koja joj je budala to prepisala, sacuvaj boze. Znaci - pisem ti iskustvo nekog meni bliskog, ja nikada nisam bila kod tog coveka i necu da ga pljujem, samo prenosim sto znam sigurno da je bilo.
Antibiotici - ni jedan lekar na ovom svetu se ne hvata tako lako za antibiotike. Ne slazem se sa pristupom da ne mogu nista da ucine, jer itekako mogu s obzirom da se antibiotici prepisuju za bakterioloske infekcije. Dakle, smisleno je po meni - jer ukoliko neka bakterija prodre nekako unutra, antibiotik ce je unistiti. Opet kazem - moje misljenje, jer ipak nisam diplomirala medicinu nego ekonomiju.
I sto se tice zgrazavanja - tu su mi tek svi dr-i odvratni - jer su u stanju tako da ispljuju jedni druge, samo da bi sebe uzdigli. Ta humana profesija pretvorila se u pijacu i nije ni cudo sto je do ok lekara jako tesko stici. I jako je nezahvalno davati preporuku za bilo koga, jer ako je kod mene zavrseno sve sa happy end-om - meni je taj doca najbolji na svetu, a ti mozda imas najgore iskustvo sa njim..Tako da, neka nam je Bog samo u pomoci.