Poslednji tekstovi

OSNOVAN PORTAL DIVOVSKI KORACI
Osnivač portala je Udruženje “Mali Div”, a portal je usmeren na porodice dece sa smetnjama u razv...
Promo objava
Vesti

Da li znate da i žena koja nije rodila može da doji?
Uz značajnu posvećenost i pripremu, dojenje bez trudnoće (indukovana laktacija) može biti moguće.
Dojenje i dohrana

e toliki sam "frik". Prvo ja poticem iz sela gde su se rodjaci medjusobno vencavali da bi posed ostao u porodici. A da se ne lazemo svi mi poticemo iz takvih sela to je da ne kazem skoro pa bila praksa pre 100 godina. Ok moja prababa i pradeda nisu rodjaci ni baba ni deda ni mama ni tata ali u siroj familiji ih imamo a ko zna sta je bilo pre prababe i pradede. Drugo imam brata (ne rodjenog) koji je zaostao u razvoju (ne znam njegovu dijagnozu a relativno smo blizak rod, odmah drugo koleno). Trece kao sto rekoh svi smo mi u porodicama imali nekog ko nije bio sav svoj samo sto se to pre i 30 godina sakrivalo (eto taj moj brat ima 30 i ne znam mu dijagnozu) jer je to bila sramota. Cetvrto u selu odakle sam ja, jasno se vidi da je bilo porodicnih ukrstanja o par porodica bolje da ne pricam, mislim da vec generacijama svi zajedno nemaju visok IQ (strasno ali istnito). A o danasnjim bolestima i rizicima isto da ne pricam, pesticidi i GMO i ostalo. Tako da po meni treba SVAKA zena to da uradi.