IZVORNA PORUKA: vukosava
Ja isto tako ali tokom operacije. Mislila sam da sam u frizideru. Bebu su izvadili u roku od 5 minuta a mene zasivali 15 minuta. Sve je bilo gotovo za 20 minuta. Moj anesteziolog se samo koncentrisala na to da mi drzi ruke posto ja nisam mogla da ih kontrolisem... Jeste rekla da je normalna reakcija ali u tom momentu sam imala osecaj da ce da mi kaze bilo sta. Ja nisam imala pojma da tako nesto moze da se desi.
Nesto razmisljam kad kazete da vas nije bolela rana nakon operacije... Prosto mi je neverovatno... Ili ste imale pomoc u kuci (majku ili nekog drugog pa niste stigli da je iziritirate obicnim aktivnostima)? Mene boli rana kad izvadim zub bar nedelju dana, a kamoli kad mi raseku ceo stomak...
Au Vuko, kako su te tako brzo usili? I kod mene si izvadili bebu u roku od par minuta, ali je sivenje posle trajalo oko 45 minuta. Secam se da mi je anesteziolog, kad mi je pricala o vrstama anestezije i kad sam izabrala spinal rekla da kada budem rodila i videla bebu, moze da mi da neki blagi anestetik da me uspava malo, da mi ne bude dosadno dok me budu sili, jer to dugo traje, posto imaju nekoliko slojeva da siju i jako je vazno da se sve kako treba usije, da kasnije ne bih imala problema. Ja nisam htela da me uspava, jer sam zelela da slusam svoju bebu i komentare pedijatara u susednoj prostoriji. I nije mi bilo dosadno. Doktor i doktorka su bili jako blesavi, smejali smo se sve vreme. Njih dvoje su se svadjali ko bolje peva i ko se bolje veseli u kafani. Ma sou program mi je bio na porodjaju. Stvarno sjajno iskustvo!
Inace muz i ja zivimo sami i nisam imala nikakvu pomoc u kuci, osim njegovu, ali kad on ode na posao beba i ja smo same i sve sam sama morala oko nje. Rana me najiskrenije nije bolela, u bolnici sam primala diklofen na 12 sati, a kuci nista i nije me bolelo ni dan jedan. Jedino sto mi je smetalo je sto mi je stomak visio preko rane kad ne nosim pojas, pa sam ga nosila non stop. Ali evo nakon 4 meseca stomak je ponovo lep i ravan (do duse sa ponekom strijom, ali sta da se radi).