i ja imam prilicno lose iskustvo sa prvog porodjaja, mislim na moj licni dozivljaj, a ovako je sve bilo ok, sest sati je trajao, beba ok, ja ok, sa standardnom epiziotomijom.
znaci sve je proslo super. osim sto mi je lekar indukovao porodjaj, sto nikad ponovo ne bih dozvolila, bolovi su bili ocajni. i sad drugi put po svaku cenu zelim epidural. ali i posle svih bolova koje sam prosla prvi put
, opet cu na prirodan sa epiduralom, ako budem imala mogucnosti da ga uzmem. zasto opet prirodan? zato sto verovatno nije za dzabe sve priroda udesila tako kako jeste. kazu da je za bebu mnogo bolji normalan vaginalni porodjaj. i mislim da malo gresite kada predstavljate samo lose strane prirodnog porodjaja... ja sam svesna da je on veliki rizik, ali komplikacije mogu da se jave i na carskom rezu.
ja sam cak i razmisljala o carskom sad za drugi put, ali nekako sam vise za prirodan, ali uz epi.
drugarica se skoro porodila carskim i sve je bilo ok, super se oporavila, brze nego ja. ali mislim da to sve zavisi od osobe do osobe.
< Poruku je uredio jovicaa -- 19.5.2012 0:23:25 >