IZVORNA PORUKA: Anarunika
Šta sada više nema ako je bio prvi carski da automatski imaš pravo i na drugi? Nego mora da se ide na komisiju?
Kod na su Nisu ne postoji nikakva komisija,ili bar ja nisam cula za to. Mislim da kod nas dr odlucuju o tome,recimo kad sam trebala da se porodim drugi put imala sam sve predispozicije za prirodni porodjaj,razlika je bila 3god i 8m,bebac je bila glavicom okrenuta,bez kontrakcija zanci svi uslovi ispunjeni,medjutim ja imam genetski duzi pupcanik nego sto je normalno,( zato je prvi CR uradjen hitno,jer to nizu znali a beba je bila umotana od glave do pete u pupacniku) i onda dr nije hteo da rizikuje sa prirodnim porodjajem.
E posle drugog vise nisu ni hteli da razmatraju mogucnost prirodnog porodjaja. Ali opet kazem,ne znam za komisiju,i mislim da drugi CR rade samo ako ima indikacija za to,jer postoje slucajevi gde su zene porodile prirodno posle CR...meni je mnogo zao sto ja nisam mogla tako.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."