writing-img

RE: Položaj bebe u stomaku

clock-img

03.09.2015, 17:58

clock-img

MAMAMAJ

pencil-img

1437

Drage moje, iskustvo ipak znači. Danas sam 22+2, beba je super, ima dovoljno plodove vode, malo je manji, odgovara za 21+5,ima 470g,ali tako mi je bilo i sa K, pa je rođen sa 3800. Međutim, mali Mrdoje prednjači nogicama. Dr kaže da kod trećerotki beba može uvek da se okrene i da se često desi da im se beba okrene kad krene porođaj. Imam još tri i jače meseca.
Nadam se da neću na carski, kada dođe vreme radiću vežbe i sve šta treba. user posted image

clock-img

03.09.2015, 18:31

clock-img

jess021

pencil-img

13392

Mamamaj, meni dr rece da samo prvorotke idu na cr ako je beba karlicno. Drugorotke, trecerotke i u tom slucaju poradjaju prirodno.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

03.09.2015, 18:49

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Mamamaj moj bekan je karlicno. Prva trudnoca. 35.nedelja danas. Sto ti kazes uzicko kolo svaki dan po grlicu user posted image nekad imam utisak kao iglicom da me ubode u grlic. Ne znam da l imas problem sa dužim stajanjem. Ja lad duze stojim boli me stomak
Mozda to nema veze sa polozajem bebe...al ja bas ne mogu da stojim duze

clock-img

03.09.2015, 20:53

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

Ima jos vremena da se okrene ako prednjaci nogicama. Mi prednjacimo glavom, ali isto kao i Maraj kad idari u grlic sama se sebe uplasim koliko se trgnem user posted image , i uveče mi vec bude teze da stojim, imam osećaj kao da je stomak meteoristican i da zateze. Trenutno smo 23nd, nosim pojas i nadam se da ce se malo podignuti.

clock-img

03.09.2015, 21:12

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

U zadnje vreme mislim da držim rekord po pitanju okretanja bebe user posted image Osim sestre od Maraj.

Prva trudnoća - okrenula se u 36-oj nedelji. Druga trudnoća na dan termina. Porodila se 7 dana nakon termina. user posted image

I flunked anger management! }:->

clock-img

03.09.2015, 22:40

clock-img

MAMAMAJ

pencil-img

1437

Ada, možda zavisi od lekara, jedna komšinica se u julu porodila na cr, drugorotka, prvo prirodnim putem.
Animsaj, i ja sam 23.user posted image
Maraj, draga, sad tačno znam kako ti je, ali mislim da težina stomaka nema veze s položajem bebe, bar kod mene nije imala, s prvim mi je bilo tako teško, isto šetala s pojasom svuda.
Trćosava, ovo ću upamtiti do kraja da mi pruži nadu do poslednjeg časa.
Ne zamerite vi devojke koje ste išle ili će te ići na cr, išla bih i ja, šta ću, ali kad se dva puta porodiš prirodnim putem, nisi baš lud i za carskim. user posted image

clock-img

05.09.2015, 11:45

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

Super Mamamaj znaci zajedno cekamo Novogodišnji poklon

clock-img

05.09.2015, 21:33

clock-img

MAMAMAJ

pencil-img

1437

Animsaj, meni je 5.januar termin,ali treća beba, mogla bi u drigoj polovini decembra,ne bunim se. user posted image
Pogotovo ako bude sledio primer sestre i brata, pa se okrene glavom na dole. user posted image

clock-img

05.09.2015, 21:35

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

Nama je termin 1.1.user posted image mada nikad se ne zna user posted image

clock-img

05.09.2015, 21:50

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Moja dama se tek krajem osmog mjeseca okrenula,moja dr.joj dala roka dvije sedmice pa kao ako se ne okrene sama onda me htjela poslati u bolnicu da doktori nekako okrenu,ne sjećam se kako i hvala bogu pa je se opametila user posted image

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

30.10.2015, 18:26

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

Mi smo do sada bili glavicom dole, ali eto danas smo bili na uz, okrenuo se beban sad su nogice dole... hmmmm, bas voli da se zeza... user posted image ... Dr je rekla da se vidimo u 36 nedelji.

clock-img

30.10.2015, 23:29

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

IZVORNA PORUKA: emicaa

Moja dama se tek krajem osmog mjeseca okrenula,moja dr.joj dala roka dvije sedmice pa kao ako se ne okrene sama onda me htjela poslati u bolnicu da doktori nekako okrenu,ne sjećam se kako i hvala bogu pa je se opametila user posted image

A kod nas salju na CR. Auuu al kaskamo u svemuuser posted image

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

31.10.2015, 10:04

clock-img

branki*

pencil-img

20828

ovako kao kod emice je,cini mi se i kod trce u sloveniji.gledaju da se uvek da sansa prirodnom porodjaju.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

12.11.2015, 17:27

clock-img

Emma23

pencil-img

1

Da li neko zna sta znaci ''prednjaci krupni deo''?

clock-img

14.11.2015, 11:24

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

krupni deoouser posted image ?? znam za zadak i glava ...a to jos nisam cula ....

clock-img

14.11.2015, 11:52

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

Moja beba je karlicno, uzduzni polozaj tako pise u nalazu. Nema sanse da prirodno poradjam ako tako ostane. Ne bih da me svu iseku i da me beba iscepa, a da ne pricam o iscasenju kukova, ruku i slicno, neka hvala

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

14.11.2015, 12:06

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

IZVORNA PORUKA: isidora88

Moja beba je karlicno, uzduzni polozaj tako pise u nalazu. Nema sanse da prirodno poradjam ako tako ostane. Ne bih da me svu iseku i da me beba iscepa, a da ne pricam o iscasenju kukova, ruku i slicno, neka hvala

Ovde i to porađaju prirodnim. Carski samo ako je život bebe ili mame ugrožen.

I to je još bilo onda kad sam bila sa Anom trudna.
Luku su mi okretali tri puta i svaki put se kao na feder vraćao čim puste. Na dan termina se okrenuo na glavu

I flunked anger management! }:->

clock-img

14.11.2015, 12:21

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

Je ne vidim zasto rizikovati, dete moze ozbiljno da se povredi prilikom takvog porodjaja.

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

14.11.2015, 14:50

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

Isi koja si ti nedelja ?

clock-img

14.11.2015, 14:52

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

28.nedelja. bebac je od pocetka karlicno. U prvoj trudnoci mi je sin od pocetka okrenut glavicom na dole, tako je bio celu trudnoci i prirodno sam se porodila. I sad bih prirodno , ali samo ako je beba pravilno namestena.

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

14.11.2015, 14:54

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

Okrenuce se ima jos vremena. Mi smo prvo prednjacili glavicom, pa sad nogicama.... A valjda cemo se namestiti user posted image

clock-img

14.11.2015, 14:58

clock-img

MAMAMAJ

pencil-img

1437

Slažem se sa Isidorom.
Nepotreban rizik za bebu.

clock-img

14.11.2015, 15:00

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

Naravno treba izbegavati sve komplikacije ako je moguće. Zasto rizikovati

clock-img

06.01.2016, 18:57

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24829

Na proslom ultra zvuku bebica je bila okrenuta nogicama dole, naravno, ima jos pola trudnoće da se okrene.

clock-img

06.01.2016, 19:05

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

moje dete se i dalje okrece u stomaku, par dana je okrenut na glavu, evo od danas opet karlicno, valjda ce se porodjaja ustaliti sa pozicijom jer mi je postalo bas bolno to okretanje

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...