Poslednji tekstovi

Šta da radite ako dete dobije gliste?
Sama pomisao da Vaše dete ima gliste stvara osećaj zabrinutosti iako u najvećem broju slučajeva n...
Zdravlje i bezbednost

Roditeljima je potrebna dozvola za presvlačenje bebe
Većina roditelja pokušava da tu radnju obavi što je brže moguće - ali pojedini naučnici sada tvrd...
Sve o bebama

razumem te. ja kad sam ovde dosla, govorila sam jezik i imala sam skolu, ali to je bila grupica od 5-6 ljudi, koji su se od ranije poznavali, a predavanja su bila samo dva puta nedeljno. srecom, te prve godine sam imala jos 2-3 prijatelja iz srbije koji su tad bili ovde, ali nije bilo lako. pogotovo sto moras da shvatis kako sve funkcionise. iskreno, sad se ne bih vracala u srbiju. volim svoju porodicu i volim sto sam relativno blizu i svaka 2-3 meseca bar mogu da odem. srecom, i posao mi dozvoljava da odsustvujem toliko, ali mislim da kad bih se vratila tamo da zivim, da bih prolazila ponovo kroz to prilagodjavanje i da mi ne bi bilo lako. jedino sto mi sad nedostaje ovde (osim porodice i prijatelja) jeste da govorim srpski, jer osobe iz srbije sa kojima sam se druzila su otisle dalje.
, ali nemam nikakvih iluzija o tome da to nesto funkcionise bolje ili lepse u srbiji.