cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Lupanje srca u trudnoći

clock-img

27.09.2014, 00:11

clock-img

srculence25

pencil-img

1122

Von bas tako.Puls mi je oko 100-ke user posted image
A lupanje srca najcesce osetim uvece kad legnem da spavam.I da brzo se umaram a bas cesto pesacim vece relacije

clock-img

27.09.2014, 00:37

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Kada osetite lupanje uzmite magnezijum direkt ,otvorite kesicu i sipate u usta ne treba vam ni voda,brzo cete se smiriti...iz iskustva..

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

clock-img

27.09.2014, 01:03

clock-img

Sanjalica1980

pencil-img

1502

Bas je i meni danas trebala ova tema. Danas mi je puls bio 110 a u trudnoci je max do 80. Inace je prirodno 50.
Bas mi je bilo lose dok nisam legla da odspavam.

I ja sam mislila da odem kod kardiologa ali mi je ginekolog rekla da je ok do ne skoci preko 130. Dobro je da imam nizak puls.

Srculence bices i ti ok. Sanchy je dala dobar savet sa magnezijumom.

clock-img

27.09.2014, 01:18

clock-img

srculence25

pencil-img

1122

Hvala vam drage user posted image
Probacu magnezijum

clock-img

08.05.2019, 10:56

clock-img

popkica bebic

pencil-img

903

Vidim da tema već duže vreme nije aktivna, ali ja moram negde dalje potražim malarije utehu, dok čekam 15h i pregled kardiologa. Naime, od prvih dana trudnoće imala sam tahikardiju, čak i napade grabljenja vazduha. Ekg je bio odličan pre mesec i po dana, UZ štitne žlezde kao i pregled endokriniloga sve fiziološki i bez patologije. Od pre dve nedelje imam tahikardiju i ona me ne bi toliko uplašila koliko osećaj slabosti i nemoći u rukama, nogama i svim mišićima. Ks pokazuje blago snizeni hemoglobin i hematokrit i moj ginekolog kažem da je to zbog toga. Ali, ja sam do pre nekoliko dana mogla da radim sve, a sada ne mogu ni uz parking stepenika, a ni da stojim normalno. Znam da trudnicama skače srce, aliluja ovakve umor... Baš sam prestravljena. Molim vas savetujete. 

"Mama je glagol od glagola raditi!"

clock-img

08.05.2019, 10:57

clock-img

popkica bebic

pencil-img

903

Izvinjavam se zbog grešaka u kucanju. Telefon mi sam kuca reči i izluđuje me 

clock-img

08.05.2019, 11:36

clock-img

Sanidej

pencil-img

1877

Popkice, za pocetak pokusaj da se smiris, jer panika moze samo da pogorsa tahikardiju. Uradila si sve kako treba, pratila situaciju i zakazala pregled kod kardiologa. Da li kontrolises pritisak, znas li koje su vrednosti? Drugo, koja je izmerena vrednost hemoglobina? Trece, da li pijes nesto od lekova u trudnoci? 

clock-img

08.05.2019, 11:55

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Popkice, to je normalno sve. Uz pad hemoglobina obicno ide i tahikardija, zamor sada nastupa i malo psihicki, zato sto si napetija. Kardiolog ce ti svakako reci da je sve u redu. Samo polako, anemije tog tipa bas takve simptome daju, tj kazes da imas blagi pad u krvnoj slici. Ne brini se.

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

clock-img

08.05.2019, 11:57

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

To je sve normalno,zbog prokrvljenosti u trudnoci,beba je sve veca..e sad,pitanje je da li mozes da funkcionises. Pije se verapamil za to,sme u trudnoci. U prvoj sam pila..a posle nisam..pre trece trudnoce sam pila nebilet,bas za ubrzan puls,kad sam zatrudnela prestala sam i dr je rekao da cekamo,da vidimo da li mogu bez icega..tako je i bilo..nisam nista pila..puls do 100 je ok u trudnoci..meni je isao i do 115..bitna je i samokontrola,ja sam naucila da se borim sa tim. Javi sta kaze dr.

clock-img

08.05.2019, 12:10

clock-img

popkica bebic

pencil-img

903

Hematokrit mi je blago snizen, a hgb je 109. Pijem Ferum Sandoz, folnu kiselinu i trenutno amoksicilin zbog sinuzitisa i upale grla. Pritisak konstantno 100/65,70,80, u retkim slučajevima normalan. Hvala vam na podršci. Nikada nisam imala teška oboljenja, niti srčane mane. 

clock-img

08.05.2019, 12:22

clock-img

Sanidej

pencil-img

1877

Popkice, pretpostavila sam da imas snizen pritisak, u kombinaciji sa anemijom i prisutnom infekcijom moze zaista biti iscrpljujuci (iako je za sada blaza anemija). Vodi racuna da ne ustajes naglo i uzimaj dovoljno tecnosti. Vidim da imas nadoknadu gvozdja, sto je ok, uz amoksicilin bih to savetovala i mukolitik za lakse iskasljavanje. Svako dobro i da uskoro budes kao nova 

clock-img

08.05.2019, 12:46

clock-img

Filadendronka

pencil-img

5168

Popkice, obavezno vitamin C uz gvozdje. 

clock-img

08.05.2019, 16:04

clock-img

popkica bebic

pencil-img

903

Žene drage, hvala Bogu, srce mi je zdravo! Hvala vam na podršci i savetima. Kardiolog mi je merio pritisak, radio EKG, UZ. Zaključak je da je povećan volumen krvi. Inače je sve super! Bolje mi je odmah, hipokondar.... 😘😘😘

clock-img

08.05.2019, 18:37

clock-img

kamičak

pencil-img

1401

Bravo, sad polagano dalje :)

clock-img

08.05.2019, 18:48

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Bravo. Samokontrola,kazem ja.

clock-img

08.05.2019, 18:51

clock-img

kamičak

pencil-img

1401

Nisi hipohondar vec oprezna trudnica hehe :)

clock-img

09.05.2019, 11:55

clock-img

Sarav

pencil-img

3861

Jutros me iz sna oko 4 probudila tahikarfija, od jutros ništa. 

Sreća prati hrabre.

clock-img

09.05.2019, 13:28

clock-img

Sanidej

pencil-img

1877

Samo pratite situaciju, Popkica je detaljno objasnila sve