IZVORNA PORUKA: verolino
Ja drzim dijetu koja traje devedeset dana, ali namirnice su raznovrsne, jedino sto se za dorucak jede voce, ali mislim da je to vrlo zdravo...Za rucak se prvi dan jede meso( bilo koje;tri-cetiri parceta), parce hleba, neograniceno salate i solja supe..Isto i za veceru..Drugi dan se jede bilo koje kuvano povrce ;hleb, salata. Treci dan se jede testo i slatkisi a cetvrti voce....Meni to uopste ne zvuci nezdravo...
Nezdravo je bilo piti koka-kolu, jesti picu i pljeske, grickati ceo Bambijev i Soko-starkov meni proizvoda i ostalo...Meni ovo zvuci ok...
Voce se jede pre dorucka, uvek jedna vocka na prazan zeludac. Mnog je razloga za ovo i ne bih da sirim pricu. Za dorucak se jedu zitarice, bilo sta od punog zrna sto pomaze da nivo secera u krvi bude priblizo isti tokom dana, i da ne bude skokova u lucenju insulina.
Ne moze se jesti bilo koje meso u dijetoterapiji, i ne moze se pojesti 3-4 parceta mesa.
Hleb se ne jede uz rucak, narocito ne uz meso.
Supe su suvisne u dijetoterapiji.
Sto se ostalog boldovanog tice- u toku jednog dana, u organizam se moraju uneti svi gradivni, zastitni i energetski sastojci u pravilnom odnosu, a ne samo ugljeni hidrati ili samo proteini.
Kao sto pise u prvom postu ove teme, sve dijete koje odstupaju od osnovnih pravila dijetoterapije, mogu biti vrlo nezdrave a i bez rezultata.