cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ojed

clock-img

14.11.2011, 21:24

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

27075

Jel si ptobala sebamed kremu ili niveinu kremu za ojed. Nama su obe pomagale.

clock-img

14.11.2011, 21:25

clock-img

mikica sa

pencil-img

1751

user posted image Luki se neki dan pojavio ojed na dijelovima gdje pelene imaju ivice, nakon toga par tackica tacno iznad pise. ispostavilo se da ga tajo nije namazao kremicom nakon kupanja. ja mazala i proslo ali zato sad ima par novih tackica na gornjem dijelu stopala lijevog i na prednjoj strani desne butkice. nemam pojma od cega

rodila sam andjela 05.04.2011. :)))

clock-img

14.11.2011, 21:26

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

IZVORNA PORUKA: limunada

Nikoli vec mesec dana crvenilo onako kraj pise,izmedju noge, na ivici od pelene,valjda razumete,prvo su bile bubuljicice i sad je samo crveno,nikako neprolazi,sad je i po jajima user posted image neznam sta cu,sad sampocela bepanten plus kremicom user posted image ako ne pomogne koju da uzmem?

mi tako kad bas zaglibimo i ne pomaze nista drugo mazemo flogocidom po malo, mada ovde kazu da nije dobar flogocid, ali do sad je imao 2 bas zeznuta ojeda, koji su trajali nedeljama i samo je flogocid resavao problem.
probaj sa jekodermom, niveinom kremom sa cinkom i one su dobre.

don't shit where you eat :))

clock-img

14.11.2011, 22:07

clock-img

limunada

pencil-img

1846

Hvala probacu niveinu ili sebamed

clock-img

10.01.2012, 00:33

clock-img

milia

pencil-img

210

Meni je pomogla Cicalfate od Avene. Nju koristim I ja leti kad izgorim, za bilo koje kožne promene, za dermatitis, pa je pomogla i kod ojeda. Ba bazi magnezijuma je, čini mi se, a ne cinka.

clock-img

24.01.2012, 12:58

clock-img

limunada

pencil-img

1846

Joj ja neznam sta cu,Nikola vec dva dana ojeden,crveno i gori kad pipnem,kao velika opekotina.Jel mogu da mazem kantarionom?Octaniseptom bih naprskala al nesmem pecice ga jako pa ce biti dernjave i ovako se jadnicak muciuser posted image

Nikola 25.02.2011 :)

Srecna vam svima 2012 god.neka se radja sto vise bebica :)))

clock-img

24.01.2012, 13:03

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Nama je ranije pomagao Jekoderm, a otkad je stariji, mažemo Mustelinu kremu protiv ojeda (Jekoderm nam više ne pomaže). Povuče se vrlo brzo.
Nikad nisam kupila, a pričali su da pomaže Zinco sprej.

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

24.01.2012, 13:09

clock-img

limunada

pencil-img

1846

Nemogu sad do apoteke,nema ko da ga cuva a kisa pada.Ma namazacu mu kantarionom,nemoze da skodi.

Nikola 25.02.2011 :)

Srecna vam svima 2012 god.neka se radja sto vise bebica :)))

clock-img

24.01.2012, 13:39

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Ja se kunem u Sebamed protiv ojeda.

clock-img

24.01.2012, 13:42

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

IZVORNA PORUKA: Snelle

Ja se kunem u Sebamed protiv ojeda.

Vidiš, Andreju ta krema uopšte nije pomogla. Uopšte mi nije jasno u čemu je fora. Zašto neka krema nekoj bebi rešava ojed, a drugoj ne? A sve su sa cinkom.

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

24.01.2012, 13:54

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

L je par puta bila baš crvena guza, bez osipa, ja bih uveče namazala i ujutru ne bi bilo ničega, kao rukom odnešeno! Posle sam preporučila drugarici čije je dete imalo užasan ojed, i moja Sanjica je koristila, i obe su zadovoljne. Nadam se da i vi imate neku koja vam pomaže?

clock-img

24.01.2012, 13:57

clock-img

madre

pencil-img

6600

joj, limunado, znam kako je mucan taj ojed od prolivauser posted image mi to resavamo jednom kremicom po receptu jednog naseg doktora, ti je tamo ne mozes naci, ali je fantasticna! nisam ti nesto pomogla, mozda da namazes jekodermom ili pantenolom, a kad budete mogli da izadjete ti kupi sebamed, vidis da je svi hvaleuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

24.01.2012, 13:58

clock-img

lesica

pencil-img

12027

Prosto je svaka beba drugacija. Lenki se smiri ojed samo od debljeg sloja pavlovica (mada je ona samo dva puta imala ojed dosad -kada su izbijale donje jedinice i sve trojke)

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

24.01.2012, 14:06

clock-img

branki*

pencil-img

20828

ja bozinu guzu kad se zacrveni mazem pantenolom(mast) ili sebamedom.namazem malo deblji sloj.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

24.01.2012, 14:08

clock-img

Jele

pencil-img

1863

IZVORNA PORUKA: limunada

Joj ja neznam sta cu,Nikola vec dva dana ojeden,crveno i gori kad pipnem,kao velika opekotina.Jel mogu da mazem kantarionom?Octaniseptom bih naprskala al nesmem pecice ga jako pa ce biti dernjave i ovako se jadnicak muciuser posted image

Nama u poslednje vreme pomaže Jekoderm i naravno pranje guze posle svakog kakenja mlakom vodom i medicinskim sapunom. Tačnije, pre svakog menjanja pelene i mazanja mu operem guzu tako i sve se mnogo brže smiri.

clock-img

27.01.2012, 14:20

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Evo da se pridruzim i ovde. mali ce uskoro mesec dana i prvi put nam se javio ojed. Bilo je sve ok pri jednom presvlacenju, vec sledeci put kada smo ga skinuli imali smo sta da vidimo. Oko prepone i na testisima se javio ojed. Crvenilo, plihovi i cak negde negde kao male ranice, kao da se koza ljusti. Jako je plakao. Uzeli smo Triderm mast. Ne bih da duzimo lecenje, bojim se da ne bude jos gore, pa smo zato sa kozmetike presli na medicinu. Valjda ne gresimo... Sestra je njenoj bebi mazala tu mast i brzo su resavali problem.

clock-img

27.01.2012, 14:27

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

triderm nije za male bebe,tako je nama dr rekla ali posto je mateja tad bio oko 10 meseci prepisala nam je tu kremu jer je imao ogroman ojed ali nam nije pomogla uopste.
moj savet je niveina krema protiv ojeda,nije skupa a super je,resava problem za 2,3 danauser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

27.01.2012, 14:29

clock-img

dejana007

pencil-img

1844

meni je pomogo hipermangan dosta razblazen i jekoderm. od tad danju mazem bekutan sa nevenom a preko noci chiccovu kremu s cinkom i nema vise ojeda. i da izbacila iz upotrebe vlazne maramice.

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

clock-img

27.01.2012, 14:34

clock-img

Anoniman

Triderm u sebi sadrži kortikosteroide ako se ne varam, a njih ne preporučuju na jajca. user posted image

Za ojed koristim blagi rastvor hipermangana, pa mažem ili Pnatenol mast ili puderišem - probam pa procenim šta pomaže.

Kao redovnu negu koristim Sebamed protiv ojeda i osipa.

clock-img

27.01.2012, 14:51

clock-img

Jele

pencil-img

1863

IZVORNA PORUKA: Azra_

Evo da se pridruzim i ovde. mali ce uskoro mesec dana i prvi put nam se javio ojed. Bilo je sve ok pri jednom presvlacenju, vec sledeci put kada smo ga skinuli imali smo sta da vidimo. Oko prepone i na testisima se javio ojed. Crvenilo, plihovi i cak negde negde kao male ranice, kao da se koza ljusti. Jako je plakao. Uzeli smo Triderm mast. Ne bih da duzimo lecenje, bojim se da ne bude jos gore, pa smo zato sa kozmetike presli na medicinu. Valjda ne gresimo... Sestra je njenoj bebi mazala tu mast i brzo su resavali problem.

Ne znam za tu mast, ali peri mu guzu mlakom vodom i nekim neutralnim medicinskim blagim sapunom posle svakog kakenja, mani vlažne maramice, posle DOBRO sve da se osuši i guza i prepone i jajca i piša obavezno, pa tek onda mazanje - eto ja spomenuh sada jekoderm, a pre smo koristili Niveu protiv ojeda koja mi se pokazala boljom od Sebamed kreme protiv ojeda.

clock-img

27.01.2012, 14:55

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

27075

Jele druzeuser posted image
I nama je u vecini slucajeva pomagala niveina krema protiv ojeda. Mada, Teodora se ojede i u toku dana nema vise.

clock-img

27.01.2012, 15:06

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Jele

DOBRO sve da se osuši

Ja sam umela i fenom da mu sušim guzu user posted image da budem sigurna da se osušilo, samo iz daljine, da slučajno ne opečem bebu.

clock-img

27.01.2012, 15:09

clock-img

Jele

pencil-img

1863

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Jele druzeuser posted image
I nama je u vecini slucajeva pomagala niveina krema protiv ojeda. Mada, Teodora se ojede i u toku dana nema vise.

user posted image

clock-img

27.01.2012, 15:10

clock-img

Jele

pencil-img

1863

IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: Jele

DOBRO sve da se osuši

Ja sam umela i fenom da mu sušim guzu user posted image da budem sigurna da se osušilo, samo iz daljine, da slučajno ne opečem bebu.

I onda opet jekoderm, ali protiv opekotina, kako god okreneš ono jekoderm user posted image

clock-img

27.01.2012, 15:12

clock-img

Anoniman

user posted image Nikada nisam koristila jekoderm. Mama mi je rekla još sa prvim detetom da "plastičari" (lekari plastične hirurgije) user posted image ne vole jekoderm iz nekog razlogaga, ne koriste ga svoju decu i ne preporučuju ga za decu svojih prijatelja. Mama nije zapamtila razlog takvog njihvovg stava.