IZVORNA PORUKA: Maslacak15
Iskreno ljiso argument da ste skinuli pelenu sa godinu ipo ne znaci da je sa 8 ili 10 meseci znala sta radi. Naprotiv, da je znala nebi trajalo do 18 meseci dok ste se resili pelena. Kad je dete spremno i sve pokapira ostavljanje traje maks 5 dana. Ja mislim da je to apsolutno prerano i moze da funkcionise iskljucivo mehanicki. Mislim na forsiranje dece mladje od godinu dana. Pa i godinu dana je rano. I ne razumem nikako, cega je to dokaz? Da je dete sad nesto posebno napredno? Tj cemu to uzurbano insistiranje da se po svaku cenu ostave pelene sto ranije. Ja cu iskreno kod mladjeg da krenem tek sad, zato sto on vec neko vreme samoinicijativno prijavljuje kaki kaki- pre nego sto kaki! Iako mu NIKAD nije nudjena nosa. I trazio je prekjuce ujutro da ide na WC solju i kakio je na istoj. I sad cu videti da mu skidam pelenu po malo. Ima razlicite dece ali pre 15 meseci ja stvarno sumnjam da mogu da ostave pelene a da stvarno znaju sta rade... I to je ultra rano...
O ovome ja pricam ali nisam znala strucno da se izrazim

ne mogu sad da trazim knjige gde to pise ali bas je tako kako je Maslacak objasnila,moje su devojcice u roku od 7 dana skinule pelenu ali kazem tek sa nekih 20 meseci,Tomi sam juce prvi ut ponudila nosu seo je minut,dva,ustao i stavio je na glavu,necu da ga forsiram,naravno,skinuce kad bude bio spreman,verovatno kasnije u odnosu na sestre.
Maslacak nije tema ali da dodam,ustaje sam iz prve za sta god da se uhvati,pusta korake po ,6,7 i kad oseti da ce da padne sedne sam,za ruku kad ga vodim ide bez problema
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."