evo da ispricam kako su je kod mene otkrili: dobila sam jake bolove sa leve strane, pre skoro 3.5 god, i ja koja hvala Bogu, pre toga nisam bila bolesljiva , prepala se , sve je to za mene bilo strano, isla kod jednog, pa kod drugog dr, nema gde me nisu slali, davali su razne pretpostavke, da je slepo crevo, da sam trudna.... na kraju ustanovljeno je da imam cistu kaja je bila veca od 5 cm, jer koliko se secam sve do 5 cm, moze da se razbije lecenjem, a preko toga se operise, tako sam ja posle nekoliko meseci cekanja na termin , posto me operisala dr Garaleic, a za nju se malo duze ceka, jer je jako dobra, operisana, i dr mi je tada rekla da su saznali, znaci tek kada su me otvotili , laparaskopski, da imam endometriozu, i po njenoj reakciji , to je bilo bolje nego da je u pitanju bila neka dr. cista, mozda sklonija tumorima, jedino sto endometrioza , uzrokuje sterilitet, ali od osobe do osobe zavisi u kom ce se obimu povratiti, jedino je trudnoca leci, jer endometriza nastaje pri
. talozi se zaostala krv po jajnicima i materici, tako da ta pauza od 9 meseci bez
, povoljno utice na organe, cak se i ociste, sa svim tim procesima koji se odvijaju u materici.