Poslednji tekstovi

Šta vreme kada kitite jelku govori o vama?
Bez obzira da li počinjete sa prazničnim ukrašavanjem u novembru, početkom decembra, čim se leto ...
Novogodišnji i Božićni praznici

Vaspitač pedofil iz Odžaka osuđen na VIŠE OD 18 GODINA
Podsetimo, I. O. (28) uhapšen je u maju 2023. godine zbog sumnje da je počinio šest krivičnih del...
Vesti

Salim se, ne zamisljam uopste kraj. Ja ne mogu da prihvatim da je moj zivot neka proba i da ce mi neko na osnovu njega suditi gde cu da provedem vecnost. Ako i krenem da razmisljam na tu temu i iskoristim cinjenicu da imam slobodnu volju da biram, onda mi je logicno da biram da radim sta mi se prohte ne obaziruci se pevise na vec postavljene norme (neke od njih su mi krajnje besmislene i licemerne), a ne iz straha da biram ono sto je neko postavio kao matricu ponasanja koja garantuje pozitivnu ocenu. Ne umem da objasnim, ali na neki nacin verujem u Boga ali nikako u crkvu i sve predstave o Bogu koje su postavljene do sad. Nekako ne mogu da zamislim da je Bog tako sitnicav za pocetak a ne znam ni zasto bih verovala ljudima koji tumace njegovu rec ili postojanje ili sta god. Zasto je njihovo ovlascenje da to rade vece od mog? A i ne smatram da nam je svima dato isto. To sam vec negde pisala. Ako je meni dato da budem npr kurva a tebi neka milosrdna cica koja pomaze ljudima i na kraju se desi da ja budem kurva a ti i ne budes bas tako milosrdna kao sto ti je dato, po meni je tvoj greh veci. Eto, meni je tesko na primer da poverujem da je Juda bio izdajnik. Mislim da je on bio najveca faca od svih apostola i jedini dovoljno hrabar da ispuni ulogu koja mu je data. Davno sam se bavila time pa me ispravite ako gresim, ali zar nije prorokovana Isusova smrt? Ovo je svega ar razmisljanja iz perioda kada me je to zanimalo, ne bih sad da rastezem, objasnjavami da vas davim.
Gladna sam inspirativnih priča, nadahnjujućih dijaloga, širenja vidika ... Glaaaadnaaa. A na prste jedne ruke mogu da prebrojim ljude koji mi bar na kratko mogu utoliti tu glad.