writing-img

RE: RH negativne majke

clock-img

20.07.2013, 16:45

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Ako nije primila rogam ne znači da neće moći da ostane trudna (što je česta zabluda kažu lekari) niti znači da će i u sledećoj trudnoći doći do pojave antitela. Jedino što tu sledeću kontrolu treba više kontroloisati. Kod nas na žalost nije praksa da se rogam prima tokom trudnoće, kao što je slučaj u inostranstvu. Mnogi lekari tvrde da čak i nema koristi kontrolisati antitela pre 28. nedelje trudnoće. Meni to deluje malo neodgovorno.

Dakle, jedini savet koji mogu da dam je - ne plaši se trudnoće, samo se odmah dogovori sa svojim ginekologom oko kontrolisanja na antitela i raspitaj na vreme - "šta ako se desi da se opet stvore antitela".

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

12.08.2013, 15:58

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Vadila sam krv za antitela i hvala Bogu sve je negativnouser posted image

clock-img

12.08.2013, 16:05

clock-img

Ana RR

pencil-img

34379

IZVORNA PORUKA: Modessty

Kod nas na žalost nije praksa da se rogam prima tokom trudnoće, kao što je slučaj u inostranstvu. Mnogi lekari tvrde da čak i nema koristi kontrolisati antitela pre 28. nedelje trudnoće. Meni to deluje malo neodgovorno.

Nije praksa u domovima zdravlja, inače u zavodu za transfuziju krvi to preporučuju i ja sam rhogam primila u 28. nedelji trudnoće. Moja privatna dr i dr iz Mišovića su takođe bile za to.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

12.08.2013, 16:14

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Anci a sto si primila, jel ti nesto bilo pozitivno?

clock-img

12.08.2013, 16:42

clock-img

Ana RR

pencil-img

34379

Dijana, zato što ga nisam dobila posle spontanog i doktori nisu želeli da rizikuju. A svakako dr u zavodu pokušavaju da to uvedu kao obaveznu proceduru ali mi i dalje imamo najpametnije lekare na svetu koji to neće da rade.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

20.06.2014, 16:21

clock-img

Njica

pencil-img

358

Pozdrav trudnice, radi li se ovaj test za antitela privatno? Dobila sam uput za Zavod, otici cu sl.nedelje i tamo, da li znate da li je guzva? Hvala unapred puno!

clock-img

20.06.2014, 18:11

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

Njica moze i privatno,raspitaj se ko radi,ali sto bi placala kad mozes na uput,kao trudnica bi trebalo da imas prednost.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

20.06.2014, 18:20

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Njica, uput iskopiras 6 puta i kad prvi put odes predas original, svaki sledeci put predajes kopiju. Imaju salter i posebnu sobu za trudnice tako da nema velikog cekanja. Mislim da se krv daje od 7-9, ali pogledaj na sajtu. Mozes da radis i privatno, ali zaista nema smisla da placas. Ako moras da radis i krvnu grupu i Rh faktor taj uput je poseban i overava se u Nemanjinoj. Ako te mrzi to da radis, mozes i u Institutu za transfuziju krvi da platis tu analizu. I treba ti overena knjizica.

clock-img

20.06.2014, 20:46

clock-img

Njica

pencil-img

358

Mnogo vam hvala Stetice i milicicakuser posted image imam i krvnu grupu i uput, hvala za savet za upute!
Ne bih ni ja privatno, a i kad cu koristiti te prednosti ako ne saduser posted image

clock-img

21.06.2014, 08:13

clock-img

serpica

pencil-img

8707

Kod nas ovo ne moze privatno,u bolnici priznaju samo iz zavoda za transfuziju krvi,i krvnu grupu i antitela za rh negativne majke.
Ja sam ih radila u sve tri trudnoce svakog meseca pocev od 26.nedelje cini mi se.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

clock-img

23.06.2014, 09:32

clock-img

plačljiva

pencil-img

2118

Drage moje,pomagajteuser posted image
Idem na amniocentezu,Rh sam negativna i primam fraxiparin...Ima li neka koja je imala istu situaciju kao ja i kako se sve završilo...Baš sam uplašena,noćas nisam oka sklopila,koliko razmišljam...user posted image

clock-img

23.06.2014, 09:55

clock-img

Ana RR

pencil-img

34379

Plačljiva, nisam sigurna, ali mislim da se posle ac prima rhogam. Kažem, nisam sigurna pa to proveri.

Ja sam ga primila u 28. nedelji, kako se inače radi svuda u svetu, sem kod nas.

clock-img

23.06.2014, 11:25

clock-img

plačljiva

pencil-img

2118

Da,da prima se rogam posle ac znam sigurno,ali me hvata strah jer sam i na fraxiparinu...

clock-img

28.08.2014, 16:52

clock-img

antitela

pencil-img

5

Postovane buduce, i sadasnje trudnice potreban mi je jedan savet. Nalazim se u 7 nedelji trudnoce .Priliko radjenja analize antitela dobila sam rezultat Coombs ( Neg. ) ; Slani +/- ( poz); albumin+/-(poz) . Da li se koja susretala sa ovakvim nalazima i kakav tok moze imati ovakva trudnoca. Molila bih za savet jako sam zabrinuta user posted image

clock-img

28.08.2014, 17:25

clock-img

serpica

pencil-img

8707

Ja zaista ne znam kakva su to antitela koja se rade u tako ranoj trudnoci,ako si rh negativna proveravaces antitela ali tek od neke 26 nedelje trudnoce do kraja.Ako dete bude imalo pozitivnu krvnu grupu primices rogam ako je dete negativno onda ne primas. To sto si ti radila je verovatno nesto drugo,javice se neko ko se bolje razume.Jel to prva trudnoca? Jesi imala neki pobacaj do sada?

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

clock-img

28.08.2014, 17:27

clock-img

Anoniman

mislim da je najbitnije da je coombs negativan. ova dva ne znam sta znace.

clock-img

28.08.2014, 17:45

clock-img

antitela

pencil-img

5

Drage ovo mi je treca trudnoca , zbog prethodne trudnoce u kojoj sam dobila antitela u 37 ned. trudnoce, radjeno mi je prisustvo antitela pre trudnoce i bila su ok pa shodno sa tim i usudila se na ovu trudnocu , tako da sada sam i na pocetku trudnoce krenula sa proverom istih ali me sada brine sto su se pojavila sada

clock-img

28.08.2014, 17:57

clock-img

Anoniman

pa kako su se pojavila kad je coombs negativan? kad ides kod dr da pokazes?

clock-img

28.08.2014, 18:00

clock-img

antitela

pencil-img

5

Sutra pre podne , jos dnas kada sam ih uzela na salteru su mi rekli da se posavetujem sa ginekologom

clock-img

28.08.2014, 18:07

clock-img

Anoniman

nemoj unapred da se plasis, mozda to pokazuje samo neka stara antitela. a i kad je coombs pozitivan to samo po sebi nista ne znaci vec samo pracenje do odredjenog nivoa antitela.

clock-img

19.03.2015, 07:19

clock-img

serpica

pencil-img

8707

Juce mi je dr rekao da uradim antitela po drugi put u ovoj trudnoci,kaze,ako su negativna nikom nista ako slucajno pise titel < 1:8 da mu se odmah javim. Sta to znaci? kolika je opasnost po bebu ako se jave antitela? Do sad ni u jednoj trudnoci ih nije bilo i posle svakog porodjaja sam primala rogam. Dr misli da je sve ok ali moram da proverim.

clock-img

19.03.2015, 07:27

clock-img

mamin mish

pencil-img

915

Stvarno neznam da ti kazem koja je opasnost bo bebu.
Meni su radili ati tels svake rti nedelje od treceg meseca.

16.09.2011 Tresla se gora, rodio se mamin mish

clock-img

19.03.2015, 07:46

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Serpi, povisen titar antitela znaci da je beba Rh+ i da ces najverovatnije primiti Rhogam za vreme trudnoce. Bitno je da se prati status antitela i sve moze da se prevenira. Beba ce mozda imati blagu anemiju i to je to, ali moras da kontrolises i slusas dr.
Da li ti je neko dete Rh+?

clock-img

19.03.2015, 07:55

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Šerpi neverujem da će bit problema. Mora da se kontroliše svakako, ali mislim da ne treba unapred da brineš! Ako postoje antitela, ko što reče Milicicak, primićeš Rhogam i to je to

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

19.03.2015, 10:08

clock-img

serpica

pencil-img

8707

IZVORNA PORUKA: milicicak

Serpi, povisen titar antitela znaci da je beba Rh+ i da ces najverovatnije primiti Rhogam za vreme trudnoce. Bitno je da se prati status antitela i sve moze da se prevenira. Beba ce mozda imati blagu anemiju i to je to, ali moras da kontrolises i slusas dr.
Da li ti je neko dete Rh+?

Milicicak sva su mi deca rh+ ali do sad ni u jednoj trudnoci ih nisam imala a kontrolisala sam ih cesto.
evo jutros sam dala krv sutra su rezultati.