writing-img

RE: RH negativne majke

clock-img

26.05.2010, 23:03

clock-img

jelena038

pencil-img

2886

moj tata ima A RhD- i ima samo cerke, tri komada user posted image strasno user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio jelena038 -- 26.5.2010 23:04:41 >

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

clock-img

27.05.2010, 09:37

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: jelena038

moj tata ima A RhD- i ima samo cerke, tri komada user posted image strasno user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa možda je čovjek samo imao srećeuser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

27.05.2010, 10:12

clock-img

jelena038

pencil-img

2886

ugrožena vrsta u našoj kući user posted image user posted image user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

clock-img

13.08.2010, 12:18

clock-img

Anoniman

Žene , može pitanje ? da li je neka od vas prim ala Rhogam u Betaniji ili bilo gde drugo , da li je sitina da se taj lek mora kupiti i poneti u bolnicu ?? Ja sam mislila da se dobija tamo , po porođaju ... Danas sam radila antitela , ja sam 0- , mm B+ , znači šprimiću Rogam , pa me zanima da li ga moram kupiti , kažu da košta 50e .

clock-img

13.08.2010, 12:23

clock-img

Anoniman

Ne znam. Možda ovde nešto piše: Rhogam

clock-img

13.08.2010, 12:24

clock-img

Vučko.ba.

pencil-img

7065

ja ti ne mogu pomoći  na žalost jer u sarajevu se daje na klinici pokriva ga osiguranje (znam zbog drugarice)

PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

clock-img

13.08.2010, 12:26

clock-img

Anoniman

I možda da ponoviš pitanje u temi o Betaniji, kontam da novosađanke uđu u temu kada je vide aktivnu, mislim da ćeš pre dobiti odgovor nego u ovoj temi. 

< Poruku je uredio Tashke -- 13.8.2010 12:27:03 >

clock-img

13.08.2010, 12:31

clock-img

sanji

pencil-img

1583

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Žene , može pitanje ? da li je neka od vas prim ala Rhogam u Betaniji ili bilo gde drugo , da li je sitina da se taj lek mora kupiti i poneti u bolnicu ?? Ja sam mislila da se dobija tamo , po porođaju ... Danas sam radila antitela , ja sam 0- , mm B+ , znači šprimiću Rogam , pa me zanima da li ga moram kupiti , kažu da košta 50e .

Moja kuma je posle oba porođaja morala da ga primi, u Beogradu živi, i da kupovala ga je! Odnosno muž!

DOBILI SMO PRINCEZE

clock-img

13.08.2010, 13:14

clock-img

mr75

pencil-img

36

A sto se Rh tice ide ovako:isto ima dva gena jedan + i jedan -, pa njihove kombinacije izgledaju ovako:
1. + i + daju plus
2.+ i - daju plus
3. - i - daju minus

ovo me je zbunilo, da ne kazem zabrinulo... moji roditelji oboje imaju pozitivan Rh faktor, a ja imam negativan... sestra takodje ima pozitivan...
kako sad to moze?

imam srecu da mi je muzic negativan :))

jedva cekam da se preselim na forum TRUDNOCA i povedem sve vas sa sobom :)

clock-img

13.08.2010, 13:18

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

IZVORNA PORUKA: mr75

ovo me je zbunilo, da ne kazem zabrinulo... moji roditelji oboje imaju pozitivan Rh faktor, a ja imam negativan...

user posted image user posted image user posted image user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

13.08.2010, 13:22

clock-img

mr75

pencil-img

36

mislila sam da to moze, jer nema bas nikakve sumnje u to da su mi roditelji :)... jedino ako su nekome od nas troje pogresili prilikom odredjivanja Rh faktora... vec vidim da ce to morati da se opet proveri... mada sam za sebe sigurna da sam negativna.

clock-img

13.08.2010, 13:24

clock-img

Anoniman

Mr  , New Mom , ne brinite , i kod mene je takav slučaj , to može ... Pitala sam ja moju doktorku koja je transfuziolog , on mi je to sve crtala i objašnjavala , u glavnom - može , moj tata je B+ a mama 0+ i ja sam 0 - user posted image To ti je ona fora , svako od njih (roditelja) pored preovladanog pozitivnog nosi i negativan gen , koji smo ja i ti , Mr75 preuzeli od njih . Znači , kod njih je bio dominantan pozitivan , pa su oni + , ali su oboje nosioci i negativnog u lancu , i mi smo pokupilie taj nedominantan , negativan , pa smo stoga - user posted image Ne znam da li sam baš dobro i jasno objasnila , ali no frks , može to .

< Poruku je uredio BubaMira -- 13.8.2010 13:33:46 >

clock-img

13.08.2010, 13:32

clock-img

mr75

pencil-img

36

e, sad mi je laknulo :)user posted image

clock-img

13.08.2010, 13:34

clock-img

Anoniman

Uredila sam poruku , pa pročitaj još jedared , možda jasnije zazvuči user posted image

clock-img

13.08.2010, 13:36

clock-img

mr75

pencil-img

36

da, da, jasno mi je, hvala!

clock-img

01.10.2010, 02:24

clock-img

Jellena_Sava

pencil-img

10

Ja sam pre 6 meseci morala na kiretazu, jer je bebi negde u 10-oj nedelji stalo srce.user posted image user posted image Rh- sam, moj muz ne zna za sebe. HP nalazom nisu utvrdili nista, kao verovatno je jer sam bila jako prehladjena. Tek u bolnici sam saznala da sam O- i dobila sam odmah nakon kiretaze Rhogam i to nisam ja kupovala.
A sto se tice mog ginekologa, nisam je interesovala uopste. Samo mi je ponavljala da sam mlada i da ce sve biti u redu. Setila se da mi je rezultat krvne slike od pre 4 meseca bio u redu, pa nije smatrala da trebam opet da ga radim. user posted image
A samnom u bolnici je bila jedna takodje rh- zena. Ona je prvu trudnocu iznela super. Sada je tek posle 7 godina uspela opet da zatrudni, ali je morala da skloni jer je vanmatericna. Isto je dobila Rhogam odmah posle intervencije.

clock-img

01.10.2010, 05:06

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Nemora da znaci da ces primiti rogan ako si negativna, zavisi od toga koja je krvna grupa bebe. Ako beba bude negativna neces primati rogan, a ako bude pozitivna onda primas.

clock-img

01.10.2010, 09:47

clock-img

Anoniman

mislim da ako je muz pozitivan a zena negativna, onda joj posle svake intervencije (kiretaze, porodjaja) daju rogan i to mislim da se mora dobiti u roku od 48 ili 72h, ne secam se tacno. meni su isto posle spontanog dali (sama sam kupila).

clock-img

01.10.2010, 09:54

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ksena posle kiretaže da (jer se ne zna da li je beba mogla biti negativna ili pozitivna) ali poslije poroda ako je beba negativna kao i majka onda nema potrebe jer se nisu mogla stvoriti antitijela.
Meni nisu dali poslije poroda jer je beba bila negativna kao i ja ali sam ja sama tražila da dobijem rhogam(privatno) u 28. nedjelji trudnoće.

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

01.10.2010, 09:58

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Of topic,ali Lu zeno zar ti ne uzivas danas,uzmi odmor,khm,khmuser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

01.10.2010, 13:25

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Nisam procitala celu temu mozda negde i pise, lenja sam user posted image
Jel istina da se nakon 6 meseci od porodjaja vadi krv da se vidi da li se rogan primio pa ako se nije primio daje se opet ?

clock-img

01.10.2010, 22:44

clock-img

Verus

pencil-img

11942

dijana, nije istina, samo ces u sledecj trudnoci opet primiti Rhogam oko 28 nedelje trudnoce i posle porodjaja ako je beba Rh pozitivna.  Ako je bebica Rh negativna, onda ti ne treba taj drugi Rhogam.

clock-img

01.10.2010, 22:48

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Dijana odakle ti to?! Ja to prvi put čujem. 

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

02.10.2010, 10:27

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Moja drugarica pre par dana vadila krv da vidi da li joj se primio rogan i meni bilo cudno, isto sam tada prvi put cula za to user posted image
pa reko da se posavetujem sa vama user posted image

clock-img

02.10.2010, 22:15

clock-img

Verus

pencil-img

11942

A mislim da kontam kada kazes "primio".  Majka ce tada opet imati pozitivna antitela, ali ce to biti "pasivan" anti D, ne pravi.  Po tome mozda gledaju....