writing-img

RE: Kako i kada ponuditi cvrstu hranu

  
clock-img

27.05.2011, 08:09

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

pauziracu dok ne napuni sest meseci. danas stegla usne i nema sanse...

clock-img

27.05.2011, 08:14

clock-img

Mala Loojka

pencil-img

258

Ja kad skuvam nesto, a da nije ljuto, ili preslano, dam mu da lizne... Odusevljen je svime, pogotovo sosom od gulasa... Odlucila sam da mu uvedem pasiranu sargarepicu sredinom juna, sa 4ipo m. I ja sam je kao beba krenula jesti sa 4 i nista mi ne fali :)

clock-img

25.11.2012, 14:17

clock-img

lina.cuki

pencil-img

1

Interesuje me kako se spremaju prve žitarice bez glutena?

clock-img

25.11.2012, 14:22

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

nije mi bas najjasnije pitanje , kupis zitarice koje ne sadrze glutem i spremis ih po uputstvu sa kutije
mislim pirincane pahuljice su zitarice bez glutena a one se uglavnom prve preporucuju

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

23.06.2019, 16:32

clock-img

dunja RR

pencil-img

30489

Bliži nam se (kad pre!) i uvođenje čvrste hrane. Planiram kao i sa S da saček bar 5,5 meseci, možda i punih 6 (1.7. punimo 4 mesca).
Moraću da se priset_im, kojim redom uvoditi, ali me zanima, pre svega pitanjce za mame beba rođenih u martu, aprilu, da li i šta zamrznuti sada od sezonskog voća i povrća, da ima za kasnije, kada dođe red na jesen i zimu. Mozak mi je na rezervi i apsolutno nemam pojma.

Tnx unapred!

IZVORNA PORUKA: *Alexx*

Nije bitno da li beba sisa ili pije AD mleko. Jedno zamenjuje drugo. Iako je beba na AD mleku, preporuke su da se ne daje cvrsta hrana pre 6-og (eventualno petog) meseca. Drugo je to kad pedijatar preporuci raniji prelazak na cvrstu hranu (zbog nekih problema).




< Poruku je uredio dunja RR -- 23.6.2019 16:37:31 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

28.06.2019, 01:33

clock-img

dunja RR

pencil-img

30489

Nekoo?
Zamrzla bih kajsije, jel ok?
Tikvice ne znam da li, biće ih ..
Da li još nešto da zamrzavam sada dok ima help?

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

28.06.2019, 08:42

clock-img

lesli

pencil-img

3159

Dunja, nemoj zamrzavati tikvicu. Vodenaste su one, nece valjati 99%.Mozes da probas sa kajsijom, iskreno nisam nikad zamrzavala. A uvek mozes da joj kajsiju das kroz kupovnu kasicu. Ja sam tako uvela i breskvu i kajsiju. Nisam imala sta da uvodim jedan period a dojadilo mi da jede jabuku, krusku i bananu u krug i uvedoh kroz kupovne... I sad mi je super jer odmah mogu da joj dam svezu.
Ps. A mozda da napravis i dzem(sa manje secera), mada to iziskuje vise vremena, pa da joj kasnije, sa 10-11 meseci dajes namazano na kriskicu hleba?

clock-img

28.06.2019, 09:00

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Suzi, tikvica provereno nije dobra iz zamrzivaca. Ja ne volim zamrznute kajsije, uvek imaju neki smek kad se odlede ali mozes da zamrznes, one to dobro podnose.


Sezonsko bih zamrzavala mlad grasak, borovnice, maline, jagode. Ali sto lesli kaze, uvek mozes vocne kupovne ja sam tako V sad uvela 50% voca

clock-img

03.07.2019, 21:03

clock-img

dunja RR

pencil-img

30489

Hvala vam, neću onda zamrzavati tikvice, mada sa S jesam, kratko sam ih blanširala i zamrzavala.
Do kada beše ima tikvica tikvica na pijaci, bude ih na jesen dosta jel da, onda ću moći sveže da joj kupujem?

Uzeću malo kajsija za vikend, i zamrznuti, a da li da blanširam prethodno ili samo da operem i zamrznem?

Maline domaće imamo, njih će svekrva da zamrzne.

Jagode nisam, nisam ni imala domaće, jel ok da joj uvedem onda dogodine kada dođu sveže? Ili da kupim neke smrznute ranije?

Da zamrznem blitvu ili nema potrebe?

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

03.07.2019, 21:16

clock-img

dunja RR

pencil-img

30489

Sada sam zvala svekrvu, imaću u avgustu domaću raštiku i blitvu, pa ću tamo (u Bosni) da zamrznem i da prenesem u ručnom frižideru.
Da li da blanširam pre zamrzavanja?

Imaću tamo i šargarepu domaću, boraniju, isto iz naše bašte, to samo da zamrznem, bez blanširanja?

I svekrva je zamrzla domaće višnje i kajsije, znači ja ću samo još kajsije za vikens sad. SAmo da znam da li da ih blanširam pre zamrzavanja?

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

03.07.2019, 21:38

clock-img

Duškić

pencil-img

9631

Ja u svezem stanju zamrznem, lepo operem i ocistim zelje i blitvu i tako.

clock-img

03.07.2019, 21:40

clock-img

Duškić

pencil-img

9631


IZVORNA PORUKA: dunja RR

Hvala vam, neću onda zamrzavati tikvice, mada sa S jesam, kratko sam ih blanširala i zamrzavala.
Do kada beše ima tikvica tikvica na pijaci, bude ih na jesen dosta jel da, onda ću moći sveže da joj kupujem?

Uzeću malo kajsija za vikend, i zamrznuti, a da li da blanširam prethodno ili samo da operem i zamrznem?

Maline domaće imamo, njih će svekrva da zamrzne.

Jagode nisam, nisam ni imala domaće, jel ok da joj uvedem onda dogodine kada dođu sveže? Ili da kupim neke smrznute ranije?

Da zamrznem blitvu ili nema potrebe?





Ja zamrzavam domacu bundevu , oba u jesen stize i obozavala su je deca.
Mama na selu ima dzinove-bundeve!

clock-img

03.07.2019, 21:40

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

27011

Ja blansiram i blitvu i spanac. Jako kratko. Procedim, pa stavim u modlice i zamrznem. Boraniju isto kratku blanširam.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

03.07.2019, 23:21

clock-img

dunja RR

pencil-img

30489

SAnjice u kakve modlice?
Ja stavljam u kesice za zamrzivač ..pa manja pakovanja, da imam za jedan obrok, tako sam planirala za M ..

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

03.07.2019, 23:26

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

27011

Stavljam u silikonske modlice. Imam ih nekoliko spojenih. Onda kad se zamrznu izbacim ih iz modlica i budu mi kao briketi (kao sto Frikom pakuje).
Budu malo veci, ali to mi je slatko. user posted image Posle te brikete stavim u kesice i to je to. Tako mi je prakticnije

< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 3.7.2019 23:27:25 >


_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

04.07.2019, 10:03

clock-img

Duškić

pencil-img

9631

Pa meni Sanjice to samo vise posla.
Boraniju mama kuva kratko pa stavlja u kese ali ovaj zelenus ne, sad ako neko zna kako se vise sacuvaju hranljivi sastojci neka nam napise.

clock-img

04.07.2019, 10:05

clock-img

Filadendronka

pencil-img

5168


Dunja, podstakla si me ovom temom da krenem u akciju. :) Sinoc sam zamrzla kajsije. Samo oprane i podeljene na polovine. 

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Sada sam zvala svekrvu, imaću u avgustu domaću raštiku i blitvu, pa ću tamo (u Bosni) da zamrznem i da prenesem u ručnom frižideru.
Da li da blanširam pre zamrzavanja?

Imaću tamo i šargarepu domaću, boraniju, isto iz naše bašte, to samo da zamrznem, bez blanširanja?

I svekrva je zamrzla domaće višnje i kajsije, znači ja ću samo još kajsije za vikens sad. SAmo da znam da li da ih blanširam pre zamrzavanja?



clock-img

04.07.2019, 10:07

clock-img

Duškić

pencil-img

9631

A kajsije nikad nisam zamrzavala.
A sta sa njima , kakve budu posle. Samo za tart ili kolac.

clock-img

04.07.2019, 10:23

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

27011


IZVORNA PORUKA: Duškić

Pa meni Sanjice to samo vise posla.
Boraniju mama kuva kratko pa stavlja u kese ali ovaj zelenus ne, sad ako neko zna kako se vise sacuvaju hranljivi sastojci neka nam napise.




Ma, koji posao je to. Ne kuvam do iznemoglosti. Cim krene da kljuca odmah gasim. Ja sam naucila to od moje mame.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

04.07.2019, 10:26

clock-img

Duškić

pencil-img

9631


IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR


IZVORNA PORUKA: Duškić

Pa meni Sanjice to samo vise posla.
Boraniju mama kuva kratko pa stavlja u kese ali ovaj zelenus ne, sad ako neko zna kako se vise sacuvaju hranljivi sastojci neka nam napise.




Ma, koji posao je to. Ne kuvam do iznemoglosti. Cim krene da kljuca odmah gasim. Ja sam naucila to od moje mame.




Pa ti si vrednica, meni ovako lakse.
Jednino ako tako bolje zadrzi neka hranljiva svojstva.


clock-img

04.07.2019, 10:33

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

27011

Kajsije je meni mama davala zamrznute. Samo opere, odvoji zbog košpice i zamrzne. Mi smo pre neki dan dobili gajbicu malina, pa smo mm i ja brzinski oprali, poredjali na tacnu i zamrzli. Posle sam ubacila u kesice da ne zauzimaju tacne mesto. I sve sto zamrzavam stavim na tacnu. Posle mi je lakse da uzimam koliko mi je potrebno.

< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 4.7.2019 10:34:21 >


_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

04.07.2019, 10:40

clock-img

Duškić

pencil-img

9631


IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

Kajsije je meni mama davala zamrznute. Samo opere, odvoji zbog košpice i zamrzne. Mi smo pre neki dan dobili gajbicu malina, pa smo mm i ja brzinski oprali, poredjali na tacnu i zamrzli. Posle sam ubacila u kesice da ne zauzimaju tacne mesto. I sve sto zamrzavam stavim na tacnu. Posle mi je lakse da uzimam koliko mi je potrebno.




Super.

clock-img

04.07.2019, 10:47

clock-img

Filadendronka

pencil-img

5168


Ja to ostavih prvenstveno zbog kasica za bebu. Kajsije su domace, odlicne, a svakako cu ih u blender. Moja mama kaze da je ukus isti, samo potamne nakon odmrzavanja. 

IZVORNA PORUKA: Duškić

A kajsije nikad nisam zamrzavala.
A sta sa njima , kakve budu posle. Samo za tart ili kolac.



clock-img

04.07.2019, 10:48

clock-img

doramar11

pencil-img

1138

Ne svidjaju mi se kajsije posle odmrzavanja, samo bobicas_to voce mi je ok

clock-img

04.07.2019, 10:50

clock-img

Filadendronka

pencil-img

5168


Ma bitno je da ima ukus, nece na izlozbu. ;)

IZVORNA PORUKA: doramar11

Ne svidjaju mi se kajsije posle odmrzavanja, samo bobicas_to voce mi je ok