IZVORNA PORUKA: pepino
Alexis sta ti je tacno rekao?
Ja isto imam 2 fibroadenoma u desnoj dojci,i od skoro jedan mali u lijevoj,redovno idem na preglede-ultrazvuk i isto moja dr. mi je jos davno rekla da ne idem,kao nema potrebe da idem,ali mi nije nista konkretno rekla!?
Ja idem vec mjesec ipo dana 1 ili 2 puta sedmicno u solarijum,evo upravo hocu sad da iskoristim pauzu da trknema malo da se osuncam!
Mogu ti reci da me strah,ali sad ako prestanem isprace mi se i ovo sto sam dobila boje,a dzaba sam onda isla i dala toliki novac pa sve kontam da odem jos samo par puta!?
Imam drugaricu u Zrenjaninu koja je izvadila jedan fibroadenom,ima i u drugoj dojci,ali je isla redovno,jos je ona i pretjerivala,imala je jako tamnu boji,pitala je dr. oni su joj uglavnom rekli da smije ici,da to ne raste od solarijuma,al 100 ljudi,100 cudi!Aj sad znaj sta je pametno!?
I ja sam imala 2 fibroadenoma u desnoj dojci koji su praceni 4-5 god,ali sam stvarno bila time opterecena.Ovog onkologa u Kg su mi preporucili i ja odem kod njega a ono sa svezom bojom iz solarijuma.To je prvo sto me je pitao.
U fazonu koristis solarijum?On mi je onda rekao da ne bi trebalo i zbog tih promena na dojci a i inace kako nije zdravo.
Realno on je onkolog i po njemu je to sigurno pogresno jer verovatno vidja sve i svasta.Predlozio mi je da ako mogu smanjim koriscenje solarijuma i da koristim zastitu visokog faktora dok sam na suncu.
Ja sam inace i puna mladeza tako da verovatno i zbog toga.
Mislim da bi trebalo za takve neke stvari konsultovati dermatologa.
A toliki broj ljudi u svetu i kod nas koristi solarijum bez nekih posledica.
Ja licno vise ne.Umereno se suncam i mazuljam se kremicama po ceo dan.