IZVORNA PORUKA: Barbara11
Hej,nova sam na forumu. Malopre sam se registrovala. Htela bih da Vas pitam, kako mogu da znam da li sam trudna ili nisam a da ne radim test? Ovako, od poslednjeg odnosa(12.01.) dobila sam dva puta, prvi put je bila normalna mi menstruacija tamne boje,kao i uvek. A drugi put tj sada kada sam dobila je bledo crvena, bas cudno, nije mi tako nikada bilo. I stomak mi je ceo strasno naduven. Mada ja sam se prehladila pre 3-4 dana.. Pa sad, da li je menstruacija bleda mozda zbog prehlade? Hvala puno unapred!
Pitanje je postavljeno na temi o VTO a ja ga evo prebacujem ovde.
kako mogu da znam da li sam trudna ili nisam a da ne radim test? Draga moja, nikako ne možeš samo na osnovnu simptoma koje imaš ili nemaš da znaš da li si trudna ili ne. Na žalost moraš da radiš test (ima ga u svakoj apoteci i većem marketu) ili da uradiš Beta HCG iz krvi (što je najpouzdanije) u nekoj laboratoriji ili da odeš svom ginekologu koji će na osnovu ultrazvučnog pregleda utvrditi da li postoji trudnoća ili makar sumnja na trudnoću..
Na žalost lakše rešenje ne postoji!
S obzirom na simptome koje imaš ja bi ti savetovala da odeš lekaru. Najverovatnije da nije trudnoća u pitanju ali je možda neki problem druge vrste (cista, poludeli hormoni....) Postoji mogućnost da žena dobija redovno iako je trudna, ali i to mora da utvrdi lekar.
Najbolje je da prvo uradiš kućni test (to je najjeftinije) a onda odeš lekaru, bez obzira na to da li je test pozitivan ili negativan.
Ima ovde mnogo stručnijih od mene pa će ti možda dati i neki pametniji savet!