cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Mama ili tata (prva bebina reč)

clock-img

07.12.2010, 13:47

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Lenka vice bububu bu ba...Od mama ili tata nema vajdeuser posted image

clock-img

18.02.2011, 13:49

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Kako čudno, ispade da posle uvežbavanja ba-ba, ta-ta, prvo je (čini nam se svesno) rekla mama.user posted image

A na konto onoga sa početka, videćemo da li će babske priče biti ispravne.user posted image

< Poruku je uredio New Mom -- 18.2.2011 13:50:21 >

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

18.02.2011, 13:51

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

zvercica je rekla prvo TATA , to znaci , kazu babe da ce sledece dete biti decak user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

18.02.2011, 13:52

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Kod mojih jeste bilo tako, ja sam prvo rekla tata, a dobila mlađeg brata.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

18.02.2011, 13:54

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Koliko vidim, svi prvo kažu tata user posted image Ja ne znam koja je bila moja prva reč, moraću da pitam mamu, hoću reći tatu user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

18.02.2011, 17:05

clock-img

goda

pencil-img

409

I mi malo da se phvalimo. Sa 8.5 meseci je rekla ta-ta i to stalno viče na sav glas kada je tata tu a kada ga nema i ja kažem:"Ana,kaži ta-ta",ona me gleda smeši se i samo mrada ustima u obliku reči a ne pušta glas a čim se on pojavi samo ponavlja ta-ta,ta-ta,taaa-taaa. Jedno vreme je govorila i Babu,ba bu,nezam šta je to trebalo da znači a mama je samo kada plače i govori mam,mam,mammm.Slovo A je očito zaboravila u brzini da izgovori user posted image user posted image

clock-img

18.02.2011, 17:17

clock-img

prolece

pencil-img

1341

IZVORNA PORUKA: Snelle

Koliko vidim, svi prvo kažu tata user posted image Ja ne znam koja je bila moja prva reč, moraću da pitam mamu, hoću reći tatu user posted image

mojoj starijoj ćerki je prva reč bila "baba", pa "mama", pa "deda" i tek onda "tata" i ona je dobila sestru kojoj je takođe prva reč bila "baba",  a onda "tata", pa po nekoj "logici" treće  bi trebalo da bude devojčica, a tek četvrto dečakuser posted image user posted image user posted image

clock-img

18.02.2011, 17:23

clock-img

Trudnicica83

pencil-img

400

Ako se racunaju prve slucajne reci, tj. bez pravog smisla, onda je Lani prva rec mama ( sa 6 meseci). Stalno to ponavlja, a mislim da na njenom jeziku to znaci da se buni i da hoce da je uzmem, jer sam primetila da kad se unervozi i trazi da se uzme, prvo malo kenjka a onda pocne Mamamama...user posted image

Postala sam mama 4.8.2010! NEMA niceg lepseg od osmeha mog maceta...

clock-img

20.02.2011, 00:54

clock-img

IVA 11

pencil-img

3859

Baba, pa tata, a od mama ni traga ni glasa! A i sto ce me zvati kad smo stalno zajedno. user posted image

clock-img

20.02.2011, 01:42

clock-img

mati

pencil-img

6676

Mama user posted image  , pa baba, dede i sada tata...

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

20.02.2011, 23:08

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Stalno ponavlja tatatatattata i ddadadadadd i dededed...par puta je onako u placu zamnom rekla Mam ....al dok ne kaze ONO pravo i svesno * kazu oko 1 rodj da je to )...neracuna se user posted image

clock-img

20.02.2011, 23:11

clock-img

JMPM

pencil-img

2751

heheheee...nasa prva rec je bila baba,pa mama,pa deda,pa tata.A sada ni ne otvori ujutro oci vec pocinje da doziva mamaaaa user posted image

clock-img

20.02.2011, 23:14

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

Au bre,pa vasa deca uveliko pricaju,a Vuk nista,vice samo aaaaaaaaaaa,i eeeeeeeeeee user posted image

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

20.02.2011, 23:15

clock-img

Brana

pencil-img

4456

IZVORNA PORUKA: olga75

zvercica je rekla prvo TATA , to znaci , kazu babe da ce sledece dete biti decak user posted image

Moj Laki prvo rekao BABA kazu da ce drugo biti cera jel to tacno?user posted image user posted image
A posle je rekao tata pa mama pa deda a sada stalno vice MAMOuser posted image

< Poruku je uredio Brana -- 20.2.2011 23:16:37 >

clock-img

20.02.2011, 23:27

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

IZVORNA PORUKA: Brana

Moj Laki prvo rekao BABA kazu da ce drugo biti cera jel to tacno?user posted image user posted image

Kod mojih je bilo tacno,brat prvo rekao baba,posle njega dosla ja user posted image

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

20.02.2011, 23:31

clock-img

Brana

pencil-img

4456

IZVORNA PORUKA: nensi27

IZVORNA PORUKA: Brana

Kod mojih je bilo tacno,brat prvo rekao baba,posle njega dosla ja user posted image

user posted image user posted image to znaci moje drugo dete ce biti cerauser posted image
ma salim se samo da su nam zivi i zdravi divni su i jedni i drugiuser posted image

clock-img

23.02.2011, 22:55

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Nesto izmedju baba i beba, pa onda tata, i mama tek na kraju user posted image  user posted image

Ovako je bilo za L.
A M je prvo rekao (nesto kao mama, ali to je bilo kroz plac pa ne racunam) ajde user posted image

Znaco po logici stvari, sledece dijete ce da mi bude.... sta? user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

23.02.2011, 22:58

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

Joj cula sasm i ja za to i moja sarah je prvo rekla mama to znaci da bi mi trece djete bilo djevojcica sto bi ja i voljela i onda bi joj dala ime Maja user posted image

clock-img

24.02.2011, 00:34

clock-img

liliana

pencil-img

4820

A što ču ja kad je Tinina 1. reč bila "DETE"?? Znači, naredno dete bi mi bilo dete!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

24.02.2011, 00:37

clock-img

mati

pencil-img

6676

IZVORNA PORUKA: indy_25

Joj cula sasm i ja za to i moja sarah je prvo rekla mama to znaci da bi mi trece djete bilo djevojcica sto bi ja i voljela i onda bi joj dala ime Maja user posted image

user posted image user posted image  Najlepse ime... Pa po ovome bi i meni trebalo da sledece bude devojcica. Cula sam i ja za to, ali ne znam koliko je tacno

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

24.02.2011, 00:39

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

od moje drugarice mala ima 11 mjeseci i  isto je neka zenica samo nesto prica a i fino izgovara neke rijeci. Moja drugarica kaze cesto uh Boze Boze kad je umorna ili sl. i njena cera je to cula i ona sada govoori boze boze samo bez onog z sa kvakom nego sa slovom z bas je smjesna. Isto tako zove sebe zove se Hana ma skroz je smjesna user posted image

< Poruku je uredio indy_25 -- 24.2.2011 0:40:21 >

clock-img

24.02.2011, 00:43

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

IZVORNA PORUKA: mati

IZVORNA PORUKA: indy_25

user posted image user posted image  Najlepse ime... Pa po ovome bi i meni trebalo da sledece bude devojcica. Cula sam i ja za to, ali ne znam koliko je tacno

I meni je najljepse ime ja sam htjela to ime Sari da dam al muz nije dao user posted image  Rekla sam mu ako sljedece djete bude zensko zvace se Maja il me nema ,a ako bude musko Roko to mi je najlepse musko ime ikada tako se zove od nase Lu sin.

clock-img

24.02.2011, 00:44

clock-img

liliana

pencil-img

4820

Indi, a Roko je rođen istog datuma kad i moja Tina...samo je stariji par godinica...user posted image user posted image user posted image

clock-img

24.02.2011, 00:50

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

On je meni tako sladak nije samo sto mu je ime lijepo nego i on je, a tek da mu vidis kosicu plavu dugu. A ime mu bas lijepo stoji uz njega. Plavusan mali user posted image

clock-img

24.02.2011, 00:52

clock-img

liliana

pencil-img

4820

I meni!