IZVORNA PORUKA: MarijaBg
Ok preradjevine, njih ne mozes da strpas u lonac i prokuvas. Ja isto jedem domaci sir, a detetu dajem sve kupovno, ali mleko?! Objasnite mi logiku, mozda me ubedite
Nema logike, svi mi radimo onako kako mislimo da je najbolje.
Moje dete je letos probalo "seljački" sir i navukla se na njega. Kad smo se vratili kući muku sam mučila dok nije počela da jede ovaj odavde, velika je razlika mleko tj mrs sa Zlatibora i niškog kraja, trava je drugačija.
Isto tako i mleko. Imala je 10 meseci kad je probala domaće kisleo mleko moje ujne sa sela. Jela ga svaki dan kao obrok. A posle, kupovno ni da lizne danima, ljuto dete, traži seosko
Za to mleko i sir sam sigurna da je 100% zdravo jer, prvo, nema asfalta kilometrima unaokolo pa da trava bude zagađena olovom iz njega; drugo, krave su same u planini ceo dan, samo se uveče ode do njih zapregom da ih pomuzu.
A kad vidim koje pare dajem na mleko koje je čista voda kad ga skuvam a ono sa sela, masno, ima kajmak, tuga me uhvati.
Opet, to isto kupovno mleko i sir će jesti ceo život pa nek se navikava na njega, a ono zdravo, pa, barem 2 puta godišenje, za raspust