cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan

clock-img

30.04.2018, 07:37

clock-img

mama Jo

pencil-img

26540

Da to su normalne reakcoje

,,Carpe diem"

clock-img

30.04.2018, 07:40

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Ali ako nesto krenes slabost da osecas jace obavezno lekaru, nemoj da se igras..

clock-img

21.11.2018, 09:09

clock-img

Bufce

pencil-img

4

Zdravo svima. Ja sam nova na forumu i nisam znala kako ovo sve funkcionise pa otvorila sam novu temu za ovo user posted image izvinjavam se svima.

Ja sam radila insiminaciju 12/11/2018 i primam utrogestan trenutno. Ovo je drugi put kako radim insiminaciju i drugi put kako uzimam Utrogestan. Prvi put imala sam sve najnormalnije PMS simptome i dobila naravno, ovaj put, ja nemam nijedan jedini simptom. Niti nadutost, niti bol u grudima niti migrenu ( inace patim od PMS 12 do 10 dana pre menstruacije a trebam "dobiti" 28.11.2018.) Pitala sam doktora jel normalno da nemam simptome zbog Utrogestana, on je rekao moguce je. Ali me brine to sto sam prosli put imala sve simptome naravno i prva insiminacija bila je drugacija od druge . Nisam na prvoj osetila nista a na drugoj maltene pocela plakati ( neka slicna bol kao kad sam radila HSG ) .

Molila bih vas da mi kazete dali imate neka slicna iskustva sa Utrogestanom. Znam da ima nas mnogo koji cekamo i analiziramo nase telo ali eto ako bih mogao neko da odgovori bila big presrecna.

Hvala puno!

clock-img

21.11.2018, 09:19

clock-img

dejana007

pencil-img

1844

Ja jedino sto mogu reci iz svog iskustva je to da mi je utrogestan odlagao ciklus ali i spontani. Dr mi je uvek rekao ako je trudnoca ok utrogestan ce pomoci ako nije nakon prestanka koriscenja utrogestana dobices. I tako je i bilo. Imala menstrualne bolove i kad prestala da kiristim utrogestan posle 2 dana krenulo krvarenje. Kako njegovo uzimanje utice na pms simptome ne znam ali ovo je bilo moje iskustvo. S tim sto mi.je u prvoj trudnoci pomogao.

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

clock-img

21.11.2018, 09:46

clock-img

Bufce

pencil-img

4

Havala Dejana007,

Neznam... zbunjena sam... mozda i sve je to psiha moja koja jednom je uspela i da prolongira menstruaciju misleci da se radi o trudnoci user posted image ... Ajde videcemo u Ponedeljak sta ce biti... Nadam se da je istina ono " Trudnoca bez simptome". Ali ipak ako ima neko iskustvo kao moje ili slicno, bila bi zahvalna.

Izvinite za jezik nisam iz Srbije ali trudim se :)

clock-img

21.11.2018, 11:31

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

Tesko je to reci Tako rano.moje iskustvo je da se prvisimptomi trudnoce pojavljujru tek posle implantacije, znaci najmanje deset_ak Dana posle oplodnje...navijamo da se obradujes.

clock-img

21.11.2018, 11:58

clock-img

Bufce

pencil-img

4

Havala puno na odgovoru. I ja tako mislis da samo ensto umisljam i da se nemogu opustiti. Kako god, javi cu vam u Ponedeljak kakav ce biti rezultat. Ako opet bude negativan idemo na Vantelesnu. Hvala puno od srce jos jednom.

Lep dan user posted image

clock-img

09.09.2019, 09:33

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Zdravo buduce mame, poslednji ciklus mi je bio 17. jula i danas sam zavrsila na ginekologiji zbog krvarenja, gde mi je prepisan Utrogestan i Palitrex, Utrogestan ujutru i uvece dok Palitrex na 6 h, imala sam grceve ali ne ovoliko jake bolove kao veceraas,cak su me i probudili pa me zanima da li se nekom desilo ovako nesto i da li je ginekolog prepisao dobru terapiju? 

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

09.09.2019, 18:12

clock-img

nata11

pencil-img

9235

Ja sam za krvarenje dobila Utrogestan 3x 300, antibiotik + inekcije progesterona.

Sta kaze UZ ?  Ti si u bolnici kako sam shvatila? 

clock-img

09.09.2019, 20:49

clock-img

lesli

pencil-img

3159

Slicno kao kod Nate. Utrogestan 3x200 od transfera. Kada sam prokrvarila, dodali su progesteron depo na 3. dan i klinika gde je radjen VTO je trazila da se uvede i antibiotik. Palitrex ako se je varam. 2x500mg na 12h.

clock-img

09.09.2019, 20:52

clock-img

lesli

pencil-img

3159

E da i  svako krvarenje (a krvarila sam mesec i po) je bilo isto propraceno jakim bolovima. Uzrok nepoznat. Ako je na uz sve ok, moze da bude dobro na kraju. Ali da je uzasno stresno, jeste. Drzimo palceve!

clock-img

13.09.2019, 20:08

clock-img

jane1

pencil-img

110

Utrogestan se propisuje totalno nekriticki od strane ginekologa na pocetku trudnoce "da pripomogne".

PROČITAJ ISKUSTVA MAMA
image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image