IZVORNA PORUKA: MaliMis
Evo par informacija o gradskoj od moje sestre koja se porodila pre neki dan. Trenutno se renovira drugi sprat gde je baby frendly i gde su po dve zene u sobi i svaka soba ima kupatilo. Sestra mi je rekla da ja ne bih izdrzala dole (a bila sam spremna na sve) zbog stanja u kojima se ta kupatila nalaze. Da ne spominjem da nemaju jastucnice nego samo nesto bacaju preko jastuka.... Imaju tri tus kabine u kojima su vam noge u vodi bez obzira sto ste u japankama. Ne cisti se dovoljno sve smrdi na krv i gvozdje i puno je opusaka a bogami ima i krvi. Da neko ne shvati ovo pogresno, ali sestra mi je rekla da kada su romkinje otisle da je kupatilo postalo bar malo cistije. Inace izgleda da je sve prilicno zapuseno, valjda neko baca uloske ne samo pored kante nego i u wc solju. Ne mogu da shvatim da ima ljudi koji nisu u stanju da bace ulozak gde treba kao da nikad vise nece uci tu. Rekla mi je obavezno apartman ili baby frendy bez obzira sto sam protiv toga i sto ne zelim da se staram u bebi u bolnici. Pre 4 godine je pricala da je oronulo ali izgleda da je sada to u stanju koje se ne moze podneti. Ali ako cu to lakse da podnesem od wc-a sta da vam kazem. Ostalo je sve super, sto se tice lekara i sestra.
Ja sam se porodila 28.04, ove godine i nesto se ne secam da je svaka soba imala svoje kupatilo

Osim apartmana. Ima jedno jedino na spratu, gde su 2 wc-a i 2 tus kabine, u ocajnom su stanju i izgledaju zaista "zalosno", ali ih koliko toliko odrzavaju (ja sam se trudila da mi noge ne budu u kadi, nego sam nekako stajala na krajevima kade).
Inace, pricam o periodu kad sam ja bila u porodilistu, drugi sprat, gde je BF je u boljem stanju, deluje mi bar maaaaaalcice cistije.
Sto se tice epidurala i njegove cene, secam se da su nam na vezbama babice rekle da je cena formirana za uslugu izbranog lekara, anesteziologa, epidural, i eventualno prisustvo muza!!!! Inace, vrlo cesto se desi da, iako se epidural dogovori pre porodjaja, zene ga i ne dobiju, zato sto bolnica nema anesteziologa.
Kao sto ste i sve rekle, imam samo reci hvale za osoblje, sto u porodjajnim salama, tako i u sobama. Svi su bili sjajni...
A na kraju, u bolnici se ostaje svega tri dana, ako nesto ne daj boze ne krene po zlu, tako da se moze izdrzati :-)