U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.
joj Mojaprincezo, baš mi je žao što te savatalo ali ima to i dobre strane sada imaš bar neki imunitet na ovo čudo...i hvala Bogu da je beba dobro-znači nije baš extra kontagiozno već se prenosi kao i obični grip... da znaš da smo mnogo brinuli i pitali za tebe, drago nam je da si bolje i da si opet tu, ti si sada naš junak, puno pozdrava...
15.11.2009, 13:56
mihi
4968
Mojaprincezo, čuvaj se i čuvaj bebu.
15.11.2009, 14:42
indy_25
4228
cuvaj ti bebu i kad te prodje gripa jer ja poznajem jednu zenu koj aje dobila tu gripu i tek kad joj je prestala onda je tek presla na bebu ali oboje su dobro i prelezali su isto kao i sezonski grip.
15.11.2009, 14:53
2002m
2595
IZVORNA PORUKA: mihi
Mojaprincezo, čuvaj se i čuvaj bebu.
da se sto pre oporavis
15.11.2009, 15:04
Modessty
12173
Čuli smo se danas sa prijateljima čiji je klinac upravo preležao ovaj novi virus. Imao je veliku temperaturu - 40 stepeni. Nije mu se spustilo na pluća jer su i roditelji i doktori brzo odreagovali i odmah je primio Tamiflu. Problem je bio da se skine temperatura. Uspeli su sa čepićima. Medjutim onda mu je temperatura bila mnogo niska, pa su ga zagrevali i davali mu supicu i čajeve. To je sve zajedno trajalo dva dana. Posle sve bilo kao i ovaj običan grip. Ostali iz porodice su svi imali običan grip, ne H1N1, sa temperaturom oko 38 stepeni.
15.11.2009, 15:11
mihi
4968
Modesty koliko je dete?
15.11.2009, 15:14
Anoniman
i sta sad covek da misli? da li da se plasi kad cuje sve to? sa jedne strane na medijima govore jedno a sad kad vidim...ljudi preleze to i budu ok. o boze. sve je to neka mutljavina farmaceuta
15.11.2009, 15:34
oliveradj
1019
Moja drugarica je bila jako bolesna klasican grip, kad smo se cule ona mi kaze neznam koji je. Gazda od firme u kojoj radi je imao svinjski grip bio je u bolnici, a dosta njih klasican grip. Sve je ok i radnici i gazda ona je pocela da radi prosle nedelje. Isla je cak i sestricinu da cuva malena ima 3,5 godine bas kada je gazda zapatio taj grip i kad su svi poceli da se razboljevaju njeni su svi ok. I sin od mog kolege je imao taj grip i ok je vec se izlecio on kaze nije bilo strasno .
15.11.2009, 15:40
Anoniman
pa to me i buni...umesto da smiruju narod vestima i kroz medije, oni dizu tenziju... zasto? da bi uspaniceni ljudi trcali u apoteke i kupovali hiljadu cuda - da bi se vakcinisali? - ili im je cilj da nas naplase jer zaista ima razloga za brigu..
cini mi se da i ova prica o ah1na postaje: "svako cudo za tri dana"
mene samo plasi kad mi se rodi beba... bebe su tako male ... to mi je jedino...a mm i ja...pa prezivecemo
15.11.2009, 15:49
Modessty
12173
IZVORNA PORUKA: mihi
Modesty koliko je dete?
6 ili 7 godina
15.11.2009, 15:53
Modessty
12173
IZVORNA PORUKA: OTI
pa to me i buni...umesto da smiruju narod vestima i kroz medije, oni dizu tenziju... zasto?
Pa sve je to politika. Treba da se uzme lova a da sve izgleda "zakonito"
IZVORNA PORUKA: OTI mene samo plasi kad mi se rodi beba... bebe su tako male ... to mi je jedino...a mm i ja...pa prezivecemo
I ja se plašim za bebu. To je jedino što me brine. Inače se sigurno ne bi nešto mnogo sekirala oko svega.
15.11.2009, 16:03
anajid
3545
Sto je najgore ocekuju ekskalaciju i vrhunac tog gripa u januaru i februaru.Jadne mi Modessty,bas kad mi treba da se porodimo.I ja se plasim za bebu,mi ipak imamo imunitet a sta bebe!
15.11.2009, 16:37
Anoniman
mihi, šta smo zaključile, od koliko godina deci sme da se da Tamiflu?
15.11.2009, 17:12
Anoniman
Princezo! drago mi je da si bolje i da je tvgoja beba dobro! drži se i čuvaj!
15.11.2009, 20:51
Dora
3456
Ljudi, evo me u Zr. Luka mi nešto čudno počeo da kašlje, sinoć kasno se žalio da ga bole pluća. Ja sva u panici ( pre 2 god. je imao upalu pluća bez simptoma i temperature) odem u dečiju bolnicu a oni pod maskama kao da smo svi radioaktivni pošalju nas u urgentni. A, da, u Zrenjaninu ne postoji dečije dežurno odeljenje nego se ide u urgentni ako je šta hitno. Dr ga pregledao i konstatovao da mu nije ništa ali mi da uput za dečiju bolnicu. Odemo tamo a doktorica me nariba što smo došli! Ja u čudu, reko, samo da proverim da dete nema upalu pluća, ništa više. Ona ga pregleda, konstatuje da mu nije ništa i onako u panici i muci mi kaže da je bolje da ga ne vodim po lekarima bez potrebe i visoke temperature. Reko, nije valjda da imate dece sa gripom? Ona kaže- Da, jako puno, puno nam je odeljenje. U tom donose malu devojčicu i nose je na prijem... Ja se uplašila. Niko ne priča ništa, kao, u Zrenjaninu se grip još nije pojavio. A ono... I tako mi Dr reče da to nije tako strašno, svi imaju visoku temperaturu, imaju i po koje dete sa upalom pluća ali nije teška klinička slika. Odem ti ja kući sa detetom i pomislim: šta mi je trebala ova ekskurzija. I prvi put da samotišla kod lekara a da mu nije ništa! HVALA BOGU!!!
15.11.2009, 21:12
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Dora
Ljudi, evo me u Zr. Luka mi nešto čudno počeo da kašlje, sinoć kasno se žalio da ga bole pluća. Ja sva u panici ( pre 2 god. je imao upalu pluća bez simptoma i temperature) odem u dečiju bolnicu a oni pod maskama kao da smo svi radioaktivni pošalju nas u urgentni. A, da, u Zrenjaninu ne postoji dečije dežurno odeljenje nego se ide u urgentni ako je šta hitno. Dr ga pregledao i konstatovao da mu nije ništa ali mi da uput za dečiju bolnicu. Odemo tamo a doktorica me nariba što smo došli! Ja u čudu, reko, samo da proverim da dete nema upalu pluća, ništa više. Ona ga pregleda, konstatuje da mu nije ništa i onako u panici i muci mi kaže da je bolje da ga ne vodim po lekarima bez potrebe i visoke temperature. Reko, nije valjda da imate dece sa gripom? Ona kaže- Da, jako puno, puno nam je odeljenje. U tom donose malu devojčicu i nose je na prijem... Ja se uplašila. Niko ne priča ništa, kao, u Zrenjaninu se grip još nije pojavio. A ono... I tako mi Dr reče da to nije tako strašno, svi imaju visoku temperaturu, imaju i po koje dete sa upalom pluća ali nije teška klinička slika. Odem ti ja kući sa detetom i pomislim: šta mi je trebala ova ekskurzija. I prvi put da samotišla kod lekara a da mu nije ništa! HVALA BOGU!!!
draga, mogu da zamislim koliko si se uplašila!nisi ti kriva, uradila si nešto sasvim normalno, pa i ja bih odvela dete da vidim šta je u pitanju....dobro je pa je ok. kako je on sada? znači i u Zr ga ima...
15.11.2009, 21:24
cicko
982
Drzi se Princezo !!! Javi nam se cim smognes snage!
15.11.2009, 21:32
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Dora
- Da, jako puno, puno nam je odeljenje. U tom donose malu devojčicu i nose je na prijem... Ja se uplašila. Niko ne priča ništa, kao, u Zrenjaninu se grip još nije pojavio. A ono...
O tome ja pričam!!!! Nije tačno da hvata samo hronične bolesnike, i nema pravila dal će neko imati težu ili lakšu klinički sliku.
Dora, drago mi je da je Luka dobro.
15.11.2009, 21:36
Anoniman
Tasha, jeste se vi vakcinisali?
15.11.2009, 21:38
Anoniman
Sutra se vakcinišu moji roditelji i moji baka i deda. Ja čekam sutra ili prekosutra rezultate alergija, taman da mm još malo stane na noge, pa ćemo onda i nas troje. Moj brat čeka da prođe 4 nedelje od primanja obične sezonske vakcine, jer nije testirano na deci dal smeju u isto vreme obe vakcine (testirano je samo na starijima od 18god).
15.11.2009, 21:40
mihi
4968
Dora, važno da je Luka ok, čuvaj se i ti .
15.11.2009, 21:41
Anoniman
Ja sam skroz rastrzna, nisam ni razmisljala maltene o vakcinaciji, i danas mi je ponudjena vakcina. Sad se osecam kao u tamnom vilajetu, imam osecaj da cu se kajati sta god da uradim. A hoces vakcinisati i Luku?
15.11.2009, 21:45
Anoniman
Hoću.
Koja vakcina ti je ponuđena?
mihi, pitala sam te negde ranije: Šta smo zaključile, od kog uzrasta sme deci da se daje Tamiflu?
15.11.2009, 21:47
Anoniman
Pa iskreno nisam pitala detalje, uvozi je moj zet koji je iz Subotice posto ima privatnu polikliniku, i on ce vakcinisati celu siru porodicu (desetak male dece, i sve odrasle). Treba samo valjda da prelomim to u glavi, da ce sve biti ok...a nesto mi ne ide