writing-img

unos tecnosti u trudnoci

clock-img

14.11.2010, 08:21

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

drage buduce mame zanima me kolicina tecnosti koju unosite od kad ste trudne?
da li mozda postoji gornja granica za unosenje tecnosti, znam da se ne preporucuje manje od 2 litre, ali koliko se najvise sme uneti?

clock-img

14.11.2010, 08:32

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

Ja sam pila koliko mi se pije,nisam nesto preterano obracala paznju na to koliko sam popila...

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

14.11.2010, 09:00

clock-img

maja19

pencil-img

657

Jovice ja sam na partusistenu pa je preporucljivo do dva litra tenosti..pitala sam svog doktora sta ce se desiti ako popije vise jel mi je bilo malo cudno ogranicavanje  kolicine tecnosti, on je rekao nista..Eto to i ja tebi kazem..pij koliko ti se pije..ja izbegavam puno jer onda mi je jos gore, trcim svakih pet minuta u toalet..

clock-img

14.11.2010, 11:40

clock-img

Barbarica

pencil-img

99

Po mom misljenju, price da minimum 2ipo litre vode dnevno treba da se pije, su glupe... Kad bih popila toliko mislim da bih se udvaila user posted image

Ja ako sam do sad za ovih 29 nedelja trudnocu popila ukupno 10l vode... MRRRRZZZZZZZZZZZZIM vodu...

I sve je ok Bogu hvala...

clock-img

14.11.2010, 13:19

clock-img

janajana

pencil-img

523

I ja pijem koliko mi se trazi vode.

*Every saint has a past and every sinner has a future.
(Oscar Wilde)

clock-img

14.11.2010, 13:21

clock-img

LillyT

pencil-img

3918

Ja ne znam da li bih uspela da popijem 2l vode, da je možda pivo.... Pila sam kolilko mi se pilo, nekada više nekada manje i sve je bilo ok. 

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

clock-img

14.11.2010, 13:30

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

Najbolje je slusati svoj organizam,ako ti se pije pij,ako ne nemoj i to je to user posted image

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

14.11.2010, 13:31

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

IZVORNA PORUKA: jovicaa

da li mozda postoji gornja granica za unosenje tecnosti, znam da se ne preporucuje manje od 2 litre, ali koliko se najvise sme uneti?

Visak ces svakako ispiskiti user posted image Mislim da nema gornje granice. Ja volim vodu, porodila sam se u leto, pila sam je kao nenormalna.

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

14.11.2010, 13:42

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

ali ja popijem oko 4 l tecnostiuser posted image . kao neka opsesija, budim se nocu i pijem, bukvalno ne mogu da kontrolisem nagon.. osecam se kao oni izedneli kauboji u pustinji iz vesterna!
e i ja to kazem.. do pre trudnoce jedino sto bih mogla u toj kolicini da popijem je pivo... a eto sad i vodauser posted image
pocele su da mi oticu sake i stopala. ne nesto drasticno, ali bogami postajem krofnica polako, ali sgurnouser posted image ali vec sam 35. nedelja, onda je to valjda normalno?

clock-img

14.11.2010, 13:43

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

IZVORNA PORUKA: Barbarica

Po mom misljenju, price da minimum 2ipo litre vode dnevno treba da se pije, su glupe... Kad bih popila toliko mislim da bih se udvaila user posted image

Ja ako sam do sad za ovih 29 nedelja trudnocu popila ukupno 10l vode... MRRRRZZZZZZZZZZZZIM vodu...

I sve je ok Bogu hvala...

user posted image

clock-img

14.11.2010, 13:49

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Ja ne znam da li oticanje ima veze sa unosom tecnosti, a ako te to bas brine, pitaj svog ginekologa user posted image I obavezno nam javi, da znamo!

< Poruku je uredio Alexx RR -- 14.11.2010 13:50:25 >

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

14.11.2010, 14:26

clock-img

Barbarica

pencil-img

99

IZVORNA PORUKA: LillyT

Ja ne znam da li bih uspela da popijem 2l vode, da je možda pivo.... Pila sam kolilko mi se pilo, nekada više nekada manje i sve je bilo ok. 

Eh, da je pivo ja bi pila 2l na tri sata user posted image user posted image

clock-img

14.11.2010, 15:08

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

pitacu ga na sledecoj kontroli, koja je za desetak dana... javim vam, ako ne eksplodiram u medjuvremenuuser posted image user posted image

clock-img

14.11.2010, 15:12

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

gledala sam na netu i tecnost se vise zadrzava samo u slucaju premalog unosa tecnosti, zato sto bubrezi zadrzavaju, prave rezerve.
tako da ako se pije voda( ne gazirana) ne bi smela da skodi.. treba izbegavati sokove, gazirana pica i  td, takodje i slanu hranu, zato sto so zadrzava tecnost.
javim vam  i sta doca kaze.

clock-img

30.11.2010, 19:25

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

doktor mi nije dao nikakav konkretan odgovor. nije mi ni poverovao kada sam mu rekla da nekad popijem i do 5-6 litara dnevno..
koliko sam skontala ako je secer ok, pritisak, ako se ne otice, onda je ok. i naravno ako se redovno izbacuje tecnost.

clock-img

30.11.2010, 19:27

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Ja sam pila 5 litara na dan jer mi je plodova voda bila niska i tako sam jedino odrzavala nivo...

IZVORNA PORUKA: jovicaa

clock-img

05.12.2010, 17:52

clock-img

njunjka

pencil-img

11

drage moje, koliko god zelite, samo ne pred spavanje...user posted image