writing-img

Uređivanje po FENG SHUI

clock-img

20.07.2011, 22:40

clock-img

magde

pencil-img

1463

Zdravo svima....potreban mi je bio savjet oko ove stvare.Hvala bogu da ce u idnini i to veoma brzo dobijemo nas stan....pa konacno mi se jedna veeelika zelja ostvare a ne da placam ovde kiriju svaki mesec jedva...e sad sam malo zbunjena.zelim ali zaista zeli da se sve namesti sa ukusom.Gledala sam puno slike.Zelela bih da me savetujete oko ovo feng sui neznam nista kako treba dali lepo izgleda ako nesto neko zna nek pise ili nek mi postavi sliku od lepu na primer dnevnu sobu.HVALA unapred...

< Poruku je uredio Ana RR -- 21.7.2011 11:05:04 >

clock-img

20.07.2011, 22:52

clock-img

magde

pencil-img

1463

ovo sam sad nasla...Najbolje je da se ulaz u kuhinju ne vidi direktno sa glavnog ulaza u stan. Veruje se da ukoliko su ulazna vrata u stan direktno preko puta ulaza u kuhinju, to izaziva smetnje u probavnom sistemu ukućana. Drugi uticaj ovakvog položaja ulaza je na goste, koji će se u ovom slučaju osećati manje prijatno i otići ubrzo nakon jela, kako bi izbegli uticaj negativne energije

clock-img

20.07.2011, 22:54

clock-img

magde

pencil-img

1463

Položaj kuhinjskih uređaja i elemenata je od vitalnog značaja za tok pozitivne energije. Osoba koja priprema hranu treba da stoji tako da uvek vidi onog ko ulazi u prostoriju, a da ne mora da se okrene kako bi ga videla. Isto tako i  osoba koja ulazi u kuhinju treba  jasno  da vidi osobu koja priprema hranu. Ukoliko je šporet okrenut prema zidu, dobro postavljeno ogledalo ili refleksna površina rešiće ovaj problem. Savremena rešenja kuhinje daju istovremeno i praktično i povoljno – kuhinjsko ostrvo – koje se nalazi centralno u prostoriji i osim toga što je kao rešenje veoma atraktivno, rešava problem položaja osobe koja priprema hranu

clock-img

20.07.2011, 23:01

clock-img

Anoniman

Vidi mailo ovu temu KLIK

I ovu KLIK

clock-img

21.07.2011, 10:11

clock-img

AndreaK

pencil-img

1324

Obzirom da se i mi uskoro selimo, razmisljam cesto na ovu temu, konkretno, da li neko zna gde treba postaviti odredjene delove namstaja prema feng shui-ju, kako bi se obezbedio dobar protok energije? ... krevet recimo... a i sta je sa biljkama u kuci?

ja cu to ovih dana da procackam...a ako imate nesto da dodate na tu temu znacilo bi mi...

clock-img

21.07.2011, 10:15

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Ja sam, kao arhitekta, naravno na neki nacin protivnik toga...tj nisam ljubitelj FENG SHUI-ja...ali imate mnogo knjiga, sajtova o tome...pa procackajte user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

21.07.2011, 10:16

clock-img

viking

pencil-img

6644

Ono što ja znam na tu temu jeste da u spavaćoj sobi ne treba držati ogledalo i da je poželjno da ulazna vrata budu crvena jer ta boja privlači blagostanje i novac :)

< Poruku je uredio viking RR -- 21.7.2011 10:29:07 >

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

21.07.2011, 10:26

clock-img

Anoniman

Meni su sva vrata crvena osim ulaznih. Ona su bela. user posted image

clock-img

21.07.2011, 10:42

clock-img

Anoniman

Ja stvarno nisam upućena u Feng sui user posted image Jedino što pratim je neko verovanje i učenje iz crkve, tipa-ikona uvek na istočni zid stana/kuće, ikona sveca koji se slavi kao kućna slava u dnevnom boravku ili prostoriji gde se ljudi okupljaju, čuvarkuća (Vaskršnje jaje) isto u istočni ugao prostorije gde se najviše boravi, dukat iz pogače se lepi u kuhinji ili trpezariji iznad stola da donese bogatu trpezu i okupljenu porodicu

Za spavanje sam isto čula da je idealno da uzglavlje stoji na istok (ne znam u čemu je fora sa tim istokom user posted image ) i mm je baš dosta patio od nesanice dok nismo pomerili krevet... Otada on spava kao beba, a ja ne mogu da zaspem-od njegovog spokojnog hrkanja!!! user posted image
I za poslovni prostor (kancelariju) kažu da je najbolje da radni sto bude tako postavljen da radnik ne bude leđima okrenut niti jednom prozoru ili vratima-tačnije, da pri sedenju za stolom imamo sve "otvore" na kancelariji na vidiku. Tako se valjda ostvaruje najbolja energija i uspešnost u radu

IZVORNA PORUKA: viking RR

Ono što ja znam na tu temu jeste da u spavaćoj sobi ne treba držati ogledalo

Ha jeeee, a to je baš jedna od mojih fantazija user posted image ... Ogledalo na plafonu! user posted image

clock-img

21.07.2011, 10:56

clock-img

degu

pencil-img

11332

Ja kad ovo čitam, kontam da smo baš sve pogrešno namestili user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

clock-img

21.07.2011, 11:04

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Prvo: Najbolje je da se ulaz u kuhinju ne vidi direktno sa ulaznih vrata.
Drugo: Najbolje da osoba koja priprema hranu gleda prema ulaznim vratimauser posted image

Ja jednostavno vjerujem da će svaka osoba najbolje namjestiti stan/kuću, prema vlastitim potrebamauser posted image

< Poruku je uredio Ana RR -- 21.7.2011 11:05:22 >

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

21.07.2011, 11:07

clock-img

degu

pencil-img

11332

Lu, pa ja sam tako i namestila, ali ispade sve pogrešno, počev od kuhinje, crvenih vrata,pa nadalje.
I uzglavlje kreveta mi je na zapadnoj strani, ma sve naopako user posted image
kao da sam baš namerno sve obrnuto uradila user posted image

Ma nema veze, važno je da se nama sviđa user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

clock-img

21.07.2011, 11:07

clock-img

Anoniman

user posted image user posted image user posted image možda se misli na ulazna vrata od kuhinje?

Ja ne mislim da Feng Shui govori da se nešto ne radi ispravno, već kako bi bilo idealno namestiti prostorije radi dobre energije i zdravlja, pa i funkcionalnosti.... Ja lično ne znam mnogo o ovom, niti imam uslove da svoj dom nameštam po nekom udžbeniku, ali neki moji prijatelji žive ovako i kunu se u delotvornost ovakvog rasporeda, boja, detalja...

< Poruku je uredio n i n a -- 21.7.2011 11:10:34 >

clock-img

21.07.2011, 11:12

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Istok u pravoslavlju je strana sveta koja označava odakle dolazi Carstvo Hristovo. Crkve se grade u pravcu istok-zapad, tako da je oltar na istoku...sunce izlazi na Istoku..Istok ima veliku simboliku u Hriscanstvu.
davno sam procitala da je i Isus bio razapet na zapadu gledajući ka istoku...ako sam dobro zapamtila
takodje, sunce izlazi na istoku
hocete jos? user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

21.07.2011, 11:13

clock-img

Crvenkapa85

pencil-img

1588

ako varat kuhinje ne bi trebalo da se vide sa ulaznih vrata ja moram stan da rusim pa da zidam po svom

< Poruku je uredio Crvenkapa85 -- 21.7.2011 11:14:01 >

clock-img

21.07.2011, 11:16

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: Crvenkapa85

ako varat kuhinje ne bi trebalo da se vide sa ulaznih vrata ja moram stan da rusim pa da zidam po svom

Moja se ne vide, ali kako onda da vidim ko ulazi na ulazna vrata kuće dok kuhamuser posted image
Jedino da izbijem prozor kroz dnevni boravak...opet ne ide jer mi kuhinja skreće udesnouser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!