cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Razvoj deteta: Ishrana

calendar-img

Hrana koju dete jede treba da sadrži dovoljno proteina, vitamina i minerala. Nije problem ako dete ne voli da jede određenu vrstu hrane ako će jednake nutrijente dobiti iz drugih izvora. Dete koje jede uobičajenu porodičnu hranu i svaki dan dobije još malo mleka i dovoljno vitamina, sigurno će dobiti sve potrebno što mu treba.

Ako imate probleme s detetovom ishranom, uz pomoć naših saveta možete da ih smanjite. Pobrinite se da se dete pri obroku oseća ugodno i opušteno. Obroci neka budu sveže pripremljeni i svaki dan na stolu u isto vreme. Pobrinite se da dete nikada ne gladuje i podstičite njegovo samostalno hranjenje i lepo ponašanje za stolom. Površine zaštitite i privežite mu portiklu. Ako je moguće dajte mu priliku da se hrani na svoj način. Iako će vam se njegove kombinacije namirnica možda činiti čudne i neprimerene, dopustite mu slobodu. Dete nikada ne silite da jede više nego što želi. Hrana nikada ne sme biti nagrada, kazna, mito ili sredstvo pretnje.

arrow-img

1-4 NEDELJE

1 MESEC

2 MESECA

arrow-img

1 do 4 nedelje

Dobro nam došlo drago novorođenče!

news-img

Novorođenče se prilagođava na život izvan materice, i u tom periodu je veoma osetljivo i potpuno zavisi od brige i nege roditelja. Prvi mesec je period upoznavanja i prilagođavanja porodice na novog člana. To je veoma lep i emotivan, ali uz to i veoma naporan period.
 
Prvu godinu, od rođenja pa do napunjene prve godine života, zovemo razdoblje BEBE. Prve četiri nedelje života dodatno definišemo i zovemo period NOVOROĐENČETA. Jedno malo novorođenče upravo držite u naručju!

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog deteta

Besplatne nedeljne e-novosti, koje pomno prate razvoj tvog deteta.

Tvoj email

Predviđeni datum porođaja

calc-img

Izračunaj datum porođaja

Poslednji tekstovi

article-img