cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Razvoj deteta: Igrajmo se

calendar-img

Uživajte u druženju sa svojim odojčetom i što više vremena provodite u  vrtu ili u parku ako nije prehladno ili pretoplo. Promena okoline povoljno će uticati i na vas i na vaše dete. Možda se odlučite za šetnju kolicima, a odojče možete da nosite unaokolo u »kenguru«. Ako ga nosite u naručju, brzo ćete se umoriti, obe ruke će vam biti zauzete i bićete manje okretni.

Istražite svet Odojče će veselo istraživati svet iz vašeg naručja. Pokažite mu stan, vrt i bližu okolinu. Pritom mu objašnjavajte to što vidite, pokažite mu izbliza zanimljive predmete koje otkrijete za vreme šetnje, ponudite mu da ih dotakne i uhvati.
Počnite zajedno da gledate knjige (najbolje šarene dečije, a može i časopise), možete da mu čitate ili mu jednostavno objasnite šta je naslikano. U dečijim prodavnicama ćete naći veliki izbor različitih knjiga za decu. U ovom uzrastu su odgovarajuće pre svega knjižice od tkanine ili veštačkih materijala (PVC) koje bi trebalo da budu što šarenije i s jednostavnim sličicama. Mnoge od njih na dodir reagiraju zvukovima ili muzikom.
Nikada ne možete da pogrešite sa muzikom, pesmom ili plesom. Odojče će uživati u vašoj predstavi i u nežnom uljuljkivanju uz muziku.

arrow-img

1-4 NEDELJE

1 MESEC

2 MESECA

arrow-img

1 do 4 nedelje

Dobro nam došlo drago novorođenče!

news-img

Novorođenče se prilagođava na život izvan materice, i u tom periodu je veoma osetljivo i potpuno zavisi od brige i nege roditelja. Prvi mesec je period upoznavanja i prilagođavanja porodice na novog člana. To je veoma lep i emotivan, ali uz to i veoma naporan period.
 
Prvu godinu, od rođenja pa do napunjene prve godine života, zovemo razdoblje BEBE. Prve četiri nedelje života dodatno definišemo i zovemo period NOVOROĐENČETA. Jedno malo novorođenče upravo držite u naručju!

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog deteta

Besplatne nedeljne e-novosti, koje pomno prate razvoj tvog deteta.

Tvoj email

Predviđeni datum porođaja

calc-img

Izračunaj datum porođaja

Poslednji tekstovi

article-img