cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Razvoj deteta: Igrajmo se

calendar-img

Odojče uživa u društvenim igrama kao npr. u igri skrivača (ku-ku), voli i da oponaša roditelje (oponaša kašljanje, pljeskanje,...). Predmet kojeg mu ponudimo uzima, pri držanju ga promatra, trese i prebacuje iz ruke u ruku. Još uvek ga prinosi u usta. Namerno udara s predmetom i trese ga da izazove zvukove zvečki kao i ostale zvukove. Ako pokušate da mu oduzmete predmet, protestovaće. Uopšteno igračke deli s najbližima, ali još uvek ne može da ih lepo doda u ruku odraslog. Uživa u bacanju igračaka i drugih predmeta na pod, a nakon toga ih želi natrag. Sada već razume da predmet postoji iako ga više ne vidi. To mu omogućava da pronađe delimično pokrivenu igračku, a neki će pronaći i potpuno skrivenu igračku.

Omiljene igračke
Sada kada se vaše odojče već kreće po prostoru, vreme je za igračke koje može gurati pred sobom ili vući za sobom (lopte, valjci, igračke na točkovima...). Primerene su i mekane plišane igračke, zvečke različitih materijala i oblika, igračke namenjene žvakanju,... A nemojte zaboraviti i na knjigice.

arrow-img

1-4 NEDELJE

1 MESEC

2 MESECA

arrow-img

1 do 4 nedelje

Dobro nam došlo drago novorođenče!

news-img

Novorođenče se prilagođava na život izvan materice, i u tom periodu je veoma osetljivo i potpuno zavisi od brige i nege roditelja. Prvi mesec je period upoznavanja i prilagođavanja porodice na novog člana. To je veoma lep i emotivan, ali uz to i veoma naporan period.
 
Prvu godinu, od rođenja pa do napunjene prve godine života, zovemo razdoblje BEBE. Prve četiri nedelje života dodatno definišemo i zovemo period NOVOROĐENČETA. Jedno malo novorođenče upravo držite u naručju!

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog deteta

Besplatne nedeljne e-novosti, koje pomno prate razvoj tvog deteta.

Tvoj email

Predviđeni datum porođaja

calc-img

Izračunaj datum porođaja

Poslednji tekstovi

article-img