cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Razvoj deteta: Spavanje

calendar-img

Noću odojče staro devet meseci spava oko 10 do 12 sati i potrebna su mu još približno dva dremeža (sat do dva) danju.
Još uvek se mnogo odojčadi noću budi jednom do dva puta za hranjenje, iako stručnjaci tvrde da im sada više nisu potrebni noćni obroci. Mnoge mame detetu noću još uvek ponude dojku jer na taj način deca brže i mirnije zaspu. Iako nastavljate s noćnim hranjenjem, dete pokušajte da naviknete da se nakon obroka samo uspavljuje u svom krevetiću. Na taj način će vam biti lakše kasnije kada prekinete s noćnim obrocima.

arrow-img

1-4 NEDELJE

1 MESEC

2 MESECA

arrow-img

1 do 4 nedelje

Dobro nam došlo drago novorođenče!

news-img

Novorođenče se prilagođava na život izvan materice, i u tom periodu je veoma osetljivo i potpuno zavisi od brige i nege roditelja. Prvi mesec je period upoznavanja i prilagođavanja porodice na novog člana. To je veoma lep i emotivan, ali uz to i veoma naporan period.
 
Prvu godinu, od rođenja pa do napunjene prve godine života, zovemo razdoblje BEBE. Prve četiri nedelje života dodatno definišemo i zovemo period NOVOROĐENČETA. Jedno malo novorođenče upravo držite u naručju!

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog deteta

Besplatne nedeljne e-novosti, koje pomno prate razvoj tvog deteta.

Tvoj email

Predviđeni datum porođaja

calc-img

Izračunaj datum porođaja

Poslednji tekstovi

article-img