cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Plod u 15. nedelji

calendar-img

Naš mali plod može sada već veselo sisati palac. Ta razonoda može trajati do porođaja, a neki mališani se rode sa isisanim palcem. Neverovatno!

Telo ploda je sada već prekriveno veoma tankim slojem kože tako da se pod njom mogu videti baš sve žile. Telo prekrivaju fine, tanke dlačice – lanugo malje. Lanugo će rasti sve do 26. nedelje trudnoće.

Plod ima već 70 grama, a dugačak je oko 10 centimetara.

U ovom periodu ginekolozi na ultrazvučnom pregledu već mogu utvrditi pol deteta. Obično druga ultrazvučna pretraga sledi tek u 21. nedelji trudnoće. Zdrave trudnice se ne pregledavaju ultrazvučno kod svakog odlaska ginekologu. Ako vam već kažu pol, ne uzimajte to zdravo za gotovo. Ne zato što ne verujemo stručnjacima, daleko od toga! Na taj način vas samo pokušavamo upozoriti da se radi o zaključku na osnovu zapažanja ginekologa. Više puta se naime desi da vam na jednom pregledu kažu da je devojčica, a na drugom da je dečak ili obratno.

arrow-img

1. NEDELJA

2. NEDELJA

3. NEDELJA

arrow-img

Trudni ste: 1 nedelja

Ako imate sreće, ovo će biti vaša poslednja menstruacija. No, za godinu dana opet će se vratiti …

news-img

Danas je prvi dan vaše zadnje menstruacije, barem što se tiče narednih devet meseci! Iako još niste trudni, ovaj je datum bitan za preračunavanje predviđenog termina porođaja, zato ga upamtite. Ova se nedelja već broji kao prva nedelja trudnoće.

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog deteta

Besplatne nedeljne e-novosti, koje pomno prate razvoj tvog deteta.

Tvoj email

Predviđeni datum porođaja

calc-img

Izračunaj datum porođaja

Poslednji tekstovi

article-img